26 Απρ 2024
READING

Η Amazon επιτρέπει στους χρήστες του Alexa να κάνουν αγορές από τη Whole Foods

3 MIN READ

Η Amazon επιτρέπει στους χρήστες του Alexa να κάνουν αγορές από τη Whole Foods

Η Amazon επιτρέπει στους χρήστες του Alexa να κάνουν αγορές από τη Whole Foods

Η Amazon δήλωσε ότι οι καταναλωτές θα μπορούν τώρα να χρησιμοποιήσουν τους Echo smart speakers τους και το πρόγραμμα Alexa voice assistant για να ψωνίσουν από την αλυσίδα Whole Foods. Το νέο χαρακτηριστικό έρχεται ένα χρόνο μετά την εξαγορά της Whole Foods από την Amazon για 13,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

  • Οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν από τo Alexa να προσθέσει προιόντα στo καλάθι της Whole Food και ο φωνητικός βοηθός θα σημειώσει τη σειρά και θα ρωτήσει για επιπλέον στοιχεία. Μετά την ολοκλήρωση της προσθήκης των προιόντων στο καλάθι, οι αγοραστές μπορούν να πουν “Alexa, check out” για να ολοκληρώσουν την παραγγελία.
  • Οι αγοραστές πρέπει να χρησιμοποιούν την εφαρμογή Amazon Prime Now για να ενεργοποιήσουν την υπηρεσία φωνητικών αγορών. Η υπηρεσία παράδοσης Prime Now της εταιρείας είναι διαθέσιμη στα μέλη της Amazon Prime, τα οποία πρέπει να πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις αγοράς ανάλογα με την τοποθεσία τους.

Η επέκταση του προγράμματος Alexa από την Amazon στη Whole Foods κάνει διαθέσιμη την υπηρεσία στις δεκάδες πόλεις που λειτουργεί το Prime Now, φτάνοντας σε μια εποχή που υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το πόσο ισχυρό είναι το ποσοστό φωνητικών αγορών. Μια έκθεση αυτή την εβδομάδα σχετικά με τις πληροφορίες δείχνει ότι η υπηρεσία για φωνητικές αγορές δεν είναι πολύ συνηθισμένη στους χρήστες του Alexa και μια άλλη έρευνα δείχνει ότι τα δύο τρίτα των καταναλωτών δεν βλέπουν τις φωνητικές αγορές τόσο σημαντικές για την εμπειρία των πελατών, σύμφωνα με την εταιρεία ψηφιακού μάρκετινγκ Bazaarvoice.

Οι καταναλωτές δήλωσαν ότι προτιμούν τις τεχνολογίες που προσθέτουν μεγαλύτερη άνεση και απομακρύνουν τις τριβές από την εμπειρία αγορών τους. Βασική δύναμη για την Amazon είναι η τεχνογνωσία της για την αποδυνάμωση των αναποτελεσματικών εμπειριών από τα κανάλια διανομής και την παροχή εξαιρετικά αξιόπιστων υπηρεσιών προς τους πελάτες, οπότε η επέκταση του Prime Delivery από την Whole Foods μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη και στην ευρύτερη υιοθέτηση της φωνητικής αγοράς.

Η Amazon αρχίζει να βλέπει τα οφέλη από την ενσωμάτωση της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου της με τη Whole Foods. Η Amazon άρχισε να πωλεί Echo speakers στα καταστήματα της Whole Foods για να φτάσει σε ένα ευρύτερο κοινό αγοραστών και να προσθέσει θυρίδες της Amazon στα καταστήματα Whole Foods για να διευκολύνει τους ανθρώπους να παραλαμβάνουν τις ηλεκτρονικές παραγγελίες τους.

Η Amazon προσφέρει επίσης έκπτωση 10% σε ορισμένα είδη για μέλη της υπηρεσίας της Prime, η οποία κοστίζει περίπου 120 δολάρια ετησίως και προσφέρει δωρεάν παράδοση εντός δύο ημερών στα περισσότερα είδη.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου δεν έχει αποκαλύψει πολλές δημόσιες λεπτομέρειες σχετικά με την υιοθέτηση φωνητικών αγορών και μπορεί να είναι έτοιμoς να επικεντρωθεί σε υπηρεσίες όπως media streaming ή audiobooks για να κερδίσει έσοδα από την τεχνολογία voice assistant.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.