25 Απρ 2024
READING

Το premium αρτοποιείο Princi από την Starbucks  

3 MIN READ

Το premium αρτοποιείο Princi από την Starbucks  

Το premium αρτοποιείο Princi από την Starbucks  

Η Starbucks μπορεί να είναι μία εταιρία premium καφέ, αλλά η επέκτασή της στα τρόφιμα ως μέρος των προσπαθειών της συνεχίζει να αυξάνεται. Η εταιρεία που εδρεύει στο Seattle ανοίγει το πρώτο αμερικάνικο Princi, μια ιταλική αλυσίδα αρτοποιίας που η Starbucks υποστήριξε το 2016 και σχεδιάζει να το αναπτύξει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το standalone Princi, το οποίο περιλαμβάνει ένα φούρνο για ψήσιμο επί τόπου και μία όχι αυτόματη μηχανή εσπρέσο, βρίσκεται στο Seattle, καθιστώντας την αγορά “σπίτι” της Starbucks, ως τεστ για τη στρατηγική επέκταση της εταιρείας.

Η πόλη στεγάζει τώρα το αρτοποιείο Princi και το πρώτο super-luxe Reserve Roastery. Επίσης είναι ακόμα η πόλη που στεγάζει το πρώτο Reserve Store και σε πολλά καταστήματα Starbucks με Reserve coffee bars—boutiques. Το Princi είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής τροφίμων στα Roasteries και Reserve Stores.

Η κίνηση αντιπροσωπεύει τις προσπάθειες της Starbucks να προχωρήσει περισσότερο, καθώς επιδιώκει τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων εν μέσω της πτώσης των πωλήσεων της στις ΗΠΑ. Η εταιρεία σημείωσε πτώση της κυκλοφορίας στο πιο πρόσφατο τρίμηνο, παρόλο που οι πωλήσεις των ίδιων καταστημάτων αυξήθηκαν κατά 1%, εν μέρει λόγω αύξησης των τιμών. Η Starbucks μείωσε τις προσδοκίες πωλήσεων για το έτος και δήλωσε ότι θα κλείσει καταστήματα με χαμηλές επιδόσεις.

Η Starbucks επιχειρεί να αναπτύξει μία νέα “μηχανή” ανάπτυξης με τη στρατηγική της brand-within-a-brand, καθώς και την καταπολέμηση αλυσίδων καφέ third wave, όπως είναι το Blue Bottle και το Stumptown.

Προγραμματίζει να ανοίξει τελικά 20 έως 30 καταστήματα Roastery – όπου η μέσο απόδειξη είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από αυτή ενός τυπικού καταστήματος – και 1.000 καταστήματα Reserve, τα οποία αναμένεται να δημιουργήσουν διπλάσιες ετήσιες πωλήσεις από ένα τυπικό Starbucks. Η εταιρεία έχει επίσης δηλώσει ότι θα ανοίξει 1.000 αρτοποιεία Princi παγκοσμίως.

Το Starbucks έχει μια γεμάτη ιστορία με διάφορα retail brands. Απόκτησε το Seattle’s Best το 2003, αλλά έκλεισε αργότερα όλα τα καταστήματά του. Πέρυσι η εταιρεία δήλωσε ότι θα κλείσει όλα τα καταστήματα Teavana, μια αλυσίδα τσαγιού που εξαγόρασε το 2012, καθώς και τα δύο εναπομείναντα καταστήματα χυμών Evolution Fresh, τα οποία απέκτησε το 2011.

Το 2012, η Starbucks απέκτησε την αλυσίδα ζαχαροπλαστικής La Boulange ως μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών της να βελτιώσει την ποιότητα των τροφίμων της, μόνο για να εκποιήσει τα καταστήματα τρία χρόνια αργότερα. Εκείνη την εποχή, η εταιρεία είχε δηλώσει ότι η απόφαση οφείλεται στην ανάγκη να επικεντρωθούν στις βασικές επιχειρηματικές δραστηριότητες της Starbucks αντί να λειτουργούν δύο ξεχωριστές αλυσίδες.

Όλα αυτά τα brands ζουν μέσα στα καταστήματα της Starbucks και ως συσκευασμένα προιόντα. Ένας εκπρόσωπος της Starbucks σημείωσε ότι στην περίπτωση του Princi, η εταιρεία είναι κάτοχος αδείας και όχι η μητρική εταιρεία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.