25 Απρ 2024
READING

Resale Retail-Retailers αγοράζουν ξανά τα εμπορεύματά τους για να τα μεταπωλήσουν

4 MIN READ

Resale Retail-Retailers αγοράζουν ξανά τα εμπορεύματά τους για να τα μεταπωλήσουν

Resale Retail-Retailers αγοράζουν ξανά τα εμπορεύματά τους για να τα μεταπωλήσουν

Υπάρχει μία νέα τάση στην ανακύκλωση προιόντων, τα οποία αγοράζονται ξανά από τις εταιρίες, όπως συμβαίνει στην Ikea, τη North Face και τη Patagonia, οι οποίες στοχεύουν στο να τα διαθέσουν ξανά προς πώληση στους καταναλωτές.

Το να δέχονται χρησιμοποιημένα προιόντα για ανακύκλωση δεν είναι νέο. Φιλανθρωπικές οργανώσεις και η Εκκλησία δέχονται χρόνια δωρεές από χρησιμοποιημένα αγαθά, τα οποία προσφέρουν πίσω στο κοινωνικό σύνολο.

Πιο πρόσφατα, σημαντικοί retailers έχουν αρχίσει να δέχονται προϊόντα για ανακύκλωση. Η Staples δέχεται οποιoδήποτε brand και τύπο ηλεκτρονικών συσκευών στα καταστήματά της για δωρεάν ανακύκλωση. Η Apple ανακυκλώνει τα δικά της προϊόντα, παρέχοντας μια δωροκάρτα εάν υπάρχει υπολειμματική αξία στο αντικείμενο που ανακυκλώνεται, ενώ η Best Buy έχει παρόμοια προσφορά για τα ηλεκτρονικά είδη. Η H & M δέχεται τα χρησιμοποιημένα ρούχα οποιουδήποτε μεγέθους, τύπου ή brand στα κουτιά ανακύκλωσής της στα καταστήματα, η Nike δέχεται παπούτσια στα καταστήματα και η American Eagle χρησιμοποιεί τα τζιν που έχουν χρησιμοποιηθεί.

Εισερχόμενοι στο Resale Market

Έτσι, ορισμένοι retailers λαμβάνουν μέτρα για να μειώσουν το ποσό των προιόντων τους που οδηγούνται σε χώρους υγειονομικής ταφής, μετά από λίγες μόνο χρήσεις, μπαίνοντας στον κόσμο του resale retail. Και ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει, πραγματικά. Σύμφωνα με την πρώτη έρευνα της Dun & Bradstreet, υπάρχουν περίπου 20.000 καταστήματα retail στην Αμερική που παράγουν έσοδα 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το 13% αυτού του αριθμού αποδίδεται στους εμπόρους αντίκων. Το Online consignment store ThredUp εκτιμά ότι η αγορά μεταπώλησης θα φτάσει τα 41 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2022. Και το 2017, υπολογίζεται ότι το 24% της γυναικείας ένδυσης αποτελείται από χρησιμοποιημένα ρούχα, σε σχέση με 11% που ήταν το 2012.

Αναγνωρίζοντας ότι οι καταναλωτές θέλουν να μειώσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, τον περασμένο μήνα, η North Face ξεκίνησε το The North Face Renewed, τη συλλογή ανακυκλωμένων προϊόντων για καταναλωτές που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε οικονομικά προσιτά προιόντα τους. Στη συνέχεια, η εταιρεία βασίζεται στους συνεργάτες της στο εργαστήριο ανακύκλωσης και ανανέωσης των προιόντων της, για τον επαγγελματικό καθαρισμό και την επισκευή προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των ειδών ένδυσης για άνδρες και γυναίκες, πριν από την εισαγωγή τους προς μεταπώληση.

Αγοράζουν πίσω τα προιόντα για να τα μεταπωλήσουν

Μια άλλη εταιρεία που εισάγει ένα παρόμοιο πιλοτικό πρόγραμμα στο κεντρικό της κατάστημα στην Αυστραλία είναι η Ikea, η οποία προσφέρεται να αγοράσει από τους πελάτες της τα προιόντα που έχουν αγοράσει οι ίδιοι από εκείνους και βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του “Furniture Take-Back Service” , η σουηδική εταιρεία επίπλων θα αγοράσει τα χρησιμοποιημένα έπιπλα Ikea με αντάλλαγμα ένα κουπόνι αξίας μέχρι και 50% της αρχικής αξίας του πωληθέντος προϊόντος. Τα έπιπλα δεν χρειάζεται καν να αποσυναρμολογηθούν για να πληρούν τις προϋποθέσεις.

Οι πελάτες που ενδιαφέρονται να πουλήσουν τα έπιπλα τους πρέπει μόνο να τραβήξουν φωτογραφίες των αντικειμένων τους και να στείλουν email στην Ikea για να λάβουν μια εκτίμηση της αξίας τους. Αυτή η προσφορά είναι καλή εν αναμονή μιας φυσικής επιθεώρησης του αντικειμένου στο κατάστημα.

Οι πελάτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν μια συνεργασία με τη GoGet για να δανειστούν ένα φορτηγό για δύο ώρες, ώστε να μεταφέρουν το έπιπλο και να λάβουν το κουπόνι τους για διάστημα έως και 90 ημερών. Η Ikea μπορεί να σχεδιάζει κάτι μέσω αυτού του προγράμματος.

Η Patagonia ακολουθεί μια παρόμοια προσέγγιση, προσφερόμενη να αγοράσει τα χρησιμοποιημένα προιόντα της σε αντάλλαγμα για μια πίστωση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα καταστήματα retail Patagonia, online ή σε μεταχειρισμένα ενδύματα Patagonia στο WornWear. Ενώ τα προϊόντα πρέπει να βρίσκονται σε καλή κατάσταση, δεν χρειάζεται να είναι σε τέλεια μορφή για να τα δεχτούν. Οι εμπορικές πιστώσεις κυμαίνονται από $ 15 για μωρουδιακά και παιδικά είδη και μέχρι $ 100 για three-layer shells.

Μετά την αγορά, η Patagonia, όπως και η North Face, καθαρίζει και επισκευάζει τα προιόντα και τα κατατάσσει προς πώληση με έκπτωση στο WornWear.

Αυτοί οι εξειδικευμένοι retailers μειώνουν τo αντίκτυπο των προϊόντων τους στο περιβάλλον, ενώ παράλληλα δίνουν στους πελάτες έναν τρόπο να αγοράζουν αγαπημένα προιόντα με έκπτωση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.