Η Mercedes-Benz συνεχίζει να είναι αισιόδοξη για τα αυτοκίνητα της

Τι κι αν ένα από τα τρία αυτοκίνητα που πωλούνται διεθνώς είναι SUV, η Mercedes-Benz παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον των αυτοκινήτων της.

Οι πωλήσεις των SUV αυτοκινήτων προβλέπεται να ξεπεράσουν την αγορά των sedan, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, αλλά αυτό δε σταματά το γερμανικό κατασκευαστή αυτοκινήτων. Για το 2019, η Mercedes θα λανσάρει κάποια major updates, στα μικρότερα και σε ένα από τα μεγαλύτερα αυτοκίνητά της, και σχεδιάζει να φέρει το A-Class compact sedan μοντέλο στην αγορά της Αμερικής για πρώτη φορά.

Η Mercedes παρουσίασε το πρώτο της compact μοντέλο στην Αμερική, το τετράπορτο CLA coupe, πριν πέντε χρόνια. Τότε το διέθεταν έναντι 30.000 δολλαρίων, και το CLA αποδείχτηκε ένα δυναμικό ξεκίνημα, σύμφωνα με τον Dietmar Exler, πρόεδρο και CEO της Mercedes-Benz USA. Σήμερα, σχεδόν το 70% των αγοραστών του CLA είναι νέοι πελάτες και fans στο brand.

H Mercedes ελπίζει να δημιουργήσει ξανά τη μαγεία με το A-Class compact sedan, το οποίο έχει πουλήσει πάνω από 6εκ. μονάδες από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε στις παγκόσμιες αγορές, δύο δεκαετίες πριν αλλά ποτέ διαθέσιμο στην Αμερικανική αγορά αυτοκινήτων. Το ανανεωμένο μικρό αυτοκίνητο θα στοχεύσει σε πιο νέους αγοραστές με το καινούργιο brand’s user experience interface, MBUX, το οποίο παρέχει φυσική αναγνώριση φωνής και διάφορα πλεονεκτήματα τεχνητής νοημοσύνης.

Είναι μία οικεία αγορά  για το marketing  του CLA, του οποίου οι αγοραστές είναι 11 χρόνια νεότεροι από το μέσο όρο των αγοραστών της εταιρίας. “Με τους αγοραστές αυτοκινήτων, είναι πολύ σημαντική υπόθεση η προσεγγισή τους.H φόρμουλα για την επιτυχία είναι απλή: Ελκύστε νέους καταναλωτές στο brand και κρατήστε τους για μία ζωή”.

Ο Exler, κατονόμαστε το A-Class ώς “το νέο τρόπο διαφυγής του brand” και ώς “μία πολύ σημαντική συμφωνία για τη νέα γενιά καταναλωτών”.

Στο μεταξύ, η Mercedes επενδύει επίσης στο να αναβαθμίσει ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται στην κορυφή του lineup, το CLS τετράπορτο κουπέ. Για την Τρίτη γενιά του, το sports car υψηλής επίδοσης, ιστορικά κατάφερε να συνδυάσει το στυλ ενός coupe, με την πρακτικότητα ενός sedan, με μία υβριδική μηχανή και ένα πέμπτο κάθισμα.

Aυτό το φθινόπωρο, το μοντέλο του 2019 της Mercedes-Benz CLS θα “τρέχει” με έναν εξακύλινδρο κινητήρα, το πρώτο του brand σε 20 χρόνια. Ο κινητήρας προσφέρει 362 ίππους, την εισαγωγή του EQ Boost “mild hybrid” ηλεκτρικού μοτέρ.

Είναι μια απαραίτητη επένδυση, καθώς οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη βιομηχανία συνεχίζουν να ξεφεύγουν. Η κατηγορία των τετράθυρων κουπέ έχει γεμίσει από την κυκλοφορία του αρχικού CLS το 2005. Αν και ήταν ένας ισχυρό όπλο της Mercedes, με παγκόσμιες πωλήσεις που ξεπέρασαν τα 375.000 αυτοκίνητα, το CLS έμεινε πίσω, καθώς η BMW και η Audi παρουσίασαν τα δικά τους ανταγωνιστικά μοντέλα.

Το περασμένο έτος, οι αγορές των sedan μειώθηκαν στο 27% της νέας αγοράς οχημάτων των ΗΠΑ από 38% μια δεκαετία νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία της IHS Markit. Η ζήτηση εξακολούθησε να μειώνεται κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2018, ενώ οι πωλήσεις αποτελούσαν μόνο το ένα τέταρτο των πωλήσεων. Η όρεξη για sedan και hatchbacks και το στυλ του αμαξώματος που ευνοούνταν στις παγκόσμιες αγορές, συνέχισε να μειώνεται σε όλο τον κόσμο καθώς περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν SUV.

Η αναβάθμιση του A-Class είναι μια σοφή κίνηση για τη Mercedes καθώς τα πολυτελή sedans έχουν δείξει μεγαλύτερη αντοχή από τους αντίστοιχους ομολόγους τους, δήλωσε ο Brinley. Η IHS Markit προβλέπει ότι η διάθεση του μοντέλου στις Η.Π.Α. και την Κίνα θα βοηθήσει την αύξηση των πωλήσεων κατά 86%, σε περισσότερα από 330.000 αυτοκίνητα το 2020 από 177.000 που πωλήθηκαν τον προηγούμενο χρόνο.