24 Απρ 2024
READING

Η Adidas κρατά περισσότερους καταναλωτές εκτός Amazon σε σχέση με τη Nike

3 MIN READ

Η Adidas κρατά περισσότερους καταναλωτές εκτός Amazon σε σχέση με τη Nike

Η Adidas κρατά περισσότερους καταναλωτές εκτός Amazon σε σχέση με τη Nike
  • Η Adidas είναι καλύτερη από τη Nike στις συχνές επισκέψεις στη δική της e-commerce πλατφόρμα, σύμφωνα με μια έκθεση της εταιρείας Digital Intelligence. Από την 1η Ιανουαρίου 2017 έως τις 30 Ιουνίου 2018, το nike.com παρουσίασε conversion rate 3,1%, ενώ το adidas.com ποσοστό 2,4%.
  • Και τα δύο brands πωλούν τα προιόντα τους επίσης μέσω της Amazon και οι πελάτες αναζητούν τα brands μέσω αυτής της πλατφόρμας – και σε ορισμένες περιπτώσεις, αρχίζουν την αναζήτηση τους εκεί, σύμφωνα με την έκθεση. Κοιτάζοντας τη διασταύρωση κυκλοφορίας από τη Nike και την Adidas στην Amazon κατά τη διάρκεια ενός μόνο session, η SimilarWeb διαπίστωσε ότι το 25,8% των χρηστών της nike.com επισκέφθηκε τη σελίδα της Amazon στο ίδιο session, ενώ μόνο το 15,4% των χρηστών του adidas.com έπραξε το ίδιο.
  • Η Nike και η Adidas λαμβάνουν σημαντική μηνιαία επισκεψιμότητα στη σελίδα τους- η Nike 23 εκατομμύρια και η Adidas 10 εκατομμύρια επισκέψεις κατά μέσο όρο – αλλά η αύξηση της κυκλοφορίας ήταν αργή, παρά την αναγνώριση που απολαμβάνουν, σύμφωνα με την έκθεση.

Η Nike και η Adidas είναι “κλειδωμένες σε έναν πόλεμο” τον τελευταίο καιρό, αφήνοντας την Under Armor στo παρασκήνιο για την ώρα.

Και οι δύο χρησιμοποιούν μια παρόμοια ψηφιακή στρατηγική, με άμεση επισκεψιμότητα που αποτελεί περίπου το 40% της συνολικής κίνησης της ιστοσελίδας. “Ένα ακόμη 80% της επισκεψιμότητας και της αναζήτησης σε κάθε τοποθεσία, τόσο από διαφήμιση όσο και ανεξάρτητα, είναι branded”, σύμφωνα με την έκθεση, προσθέτοντας αργότερα ότι αυτό τους βοηθάει ” να διατηρήσουν πολλούς από τους επισκέπτες που αναζητούν ενεργά το brand, αλλά μπορεί να ανοίξει πόρτες για τους retailers  για να κερδίσουν κίνηση εναντίον των ονομάτων των brands”.

Η επισκεψιμότητα της nike.com και της adidas.com περιλαμβάνει λέξεις-κλειδιά που αναφέρονται είτε στο brand είτε σε μία από τις βασικές σειρές προϊόντων της – Air Jordan ή Converse για τη Nike, ή Yeezy για την Adidas.Έρευνα δείχνει ότι στο 83.5% στο nike.com και στο adidas.com  δεν διατρέχει ρίσκο για σημαντική πηγή απώλειας κυκλοφορίας για καμία από τις δύο εταιρείες

Στην πραγματικότητα, ο τρίτος retailer που έχει το επόμενο υψηλότερο ποσοστό επισκεψιμότητας με brand (μετά τους δικτυακούς τόπους των brands) είναι το flightclub.com (2,9%), ακολουθούμενο από το footlocker.com (2,1%) και το finishline.com (1,3%). Η Amazon κατατάσσεται μόλις στη 19η θέση, λαμβάνοντας το 0,4% της επισκεψιμότητας της αναζήτησης για τις λέξεις-κλειδιά με επωνυμία Nike και Adidas.

Συνολικά, λιγότερες από 100.000 χρήστες επισκέφτηκαν το Amazon από αναζητήσεις που αφορούν τις λέξεις-κλειδιά Adidas ή Nike, ενώ στο διαδίκτυο πραγματοποιήθηκαν 9 εκατομμύρια αναζητήσεις για την Adidas και 15 εκατομμύρια αναζητήσεις για τη Nike. Αυτό λειτουργεί σε 270-680 φορές περισσότερες αναζητήσεις για τα επώνυμα προϊόντα στο Amazon παρά προς το Amazon.

Το χαμηλότερο ποσοστό της κυκλοφορίας crossover μεταξύ των amazon.com και adidas.com δείχνει ότι η Adidas είναι σε θέση να διατηρήσει και να κρατήσει τους επισκέπτες της στον δικό της ιστότοπο περισσότερο σε σχέση με τη Nike, σύμφωνα με την έκθεση. Αυτό οδηγεί τους ερευνητές της SimilarWeb να δουν την Adidas να κάνει “σημαντικά βήματα στον ψηφιακό χώρο” τα τελευταία χρόνια.

“Αν και η επισκεψιμότητα στο site είναι χαμηλότερη από ό, τι στο nike.com, η adidas.com καταφέρνει να κρατήσει τους ανθρώπους στον ιστότοπο και να διατηρήσει υψηλότερο ποσοστό conversion για τους καταναλωτές που ψωνίζουν επίσης στην Amazon”, σημειώνουν. “Ένα βασικό κομμάτι αυτής της επιτυχίας ήταν η προσεκτική επιδιόρθωση της σειράς προϊόντων τους με event releases νέων προιόντων, ιδιαίτερα το brand Yeezy τoυ Kanye West, που είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στο adidas.com.’

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.