25 Απρ 2024
READING

Nέα αλυσίδα discount της Tesco

3 MIN READ

Nέα αλυσίδα discount της Tesco

Nέα αλυσίδα discount της Tesco

Η Tesco ετοιμάζεται να εγκαινιάσει μία νέα αλυσίδα discount, αφού το σούπερ μάρκετ προσπαθεί να ανταποκριθεί στον ανταγωνισμό των Aldi και Lidl.

Οι retail insiders λένε ότι η Tesco ίσως ονομάσει την αλυσίδα Jack’s μετά από μια διαρροή της ομάδας σούπερ μάρκετ που προσπάθησε πρόσφατα να καταχωρήσει το όνομα ως retail trademark. Αναφέρθηκε  ότι έως και 60 καταστήματα θα μπορούσαν να εγκαινιαστούν από το μεγαλύτερο retailer του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο retailer ζητά προσωπικό σε ένα νέο format στο Immingham, στο Lincolnshire, στο Chatteris, στο Cambridgeshire, καθώς και στο Wandsworth, στο νότιο Λονδίνο. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι ένα μεσαίου μεγέθους Tesco Metro στο St Helens στο Merseyside θα ανοίξει με νέο όνομα, ενώ στους εργαζομένους σε ένα Tesco Metro στο Edge Hill, στο Liverpool, το οποίο πρόκειται να κλείσει και τους έχουν υποσχεθεί πιθανές θέσεις εργασίας σε ένα νέο κατάστημα που θα ανοίξει μέσα σε πέντε εβδομάδες.

Οι διαδικτυακές διαφημίσεις για θέσεις εργασίας για κάποια από τα καταστήματα αναφέρουν ότι: «Η νέα μορφή retail θα λειτουργεί ξεχωριστά από την βασική επιχειρηματική δραστηριότητα της Tesco και ως εκ τούτου, τα οφέλη που προσφέρονται θα διαφέρουν από αυτά που προσφέρονται στην Tesco.” Οι εργαζόμενοι στο κλείσιμο των καταστημάτων Tesco Metro απολύονται και πρέπει να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για τις νέες θέσεις εργασίας.

Ο Bryan Roberts, αναλυτής στην εταιρεία retail marketing TCC Global, δήλωσε: “Αν η Tesco βάλει λίγη καλοσύνη πίσω από αυτήν όσον αφορά την υποδομή και τα ανοίγματα των καταστημάτων, θα μπορούσε να έχει μια αξιοπρεπή πιθανότητα επιτυχίας”.

Τα παραδοσιακά σούπερμάρκετ αναζητούν έναν τρόπο να μπουν στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά discount αφού είδαν τους γερμανούς ανταγωνιστές τους Aldi και Lidl να κερδίζουν τους αγοραστές τους από την τελευταία ύφεση, όταν οι αυξανόμενες τιμές τροφίμων ενθάρρυναν τους Βρετανούς να ψωνίζουν τριγύρω για τα ψώνια τους.Τα μικρότερα, τοπικά βασικά καταστήματα των discounters εισπράττουν επίσης μια στροφή στο να αγοράζουν οι καταναλωτές λιγότερο αλλά πιο συχνά, καθώς το να πηγαίνουν σε μεγάλα καταστήματα έξω από την πόλη για μία εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη αγορά δεν είναι πλέον της μόδας.

Όπως και οι Aldi και Lidl και άλλοι discounters όπως οι B & M, Wilko και Poundland, έχουν επίσης αυξήσει την ποσότητα τροφίμων που πωλούν, κλέβοντας τις πωλήσεις μακριά από τις παραδοσιακές αλυσίδες.Η Sainsbury συνεργάστηκε με την δανέζικη αλυσίδα Netto το 2014 για να ξεκινήσει μια βρετανική αλυσίδα discounter, αλλά η επιχείρηση έκλεισε τα 16 της καταστήματα μετά από δύο χρόνια, αφού δεν κατάφερε να  βγάλει κέρδος.Η Tesco προσπάθησε τελευταία τη discount διαδρομή στη δεκαετία του 1980 – κάτω από το brand Victor Value – αλλά η κίνηση εγκαταλείφθηκε μετά από τέσσερα χρόνια επειδή η ομάδα διαχείρισης τότε φοβόταν ότι θα μπορούσε να υπονομεύσει το κύριο brand.

Η Aldi και η Lidl ελέγχουν τώρα σχεδόν το 13% της αγοράς τροφίμων, σύμφωνα με στοιχεία  σε σύγκριση με το 9%  που έλεγχαν πριν από τέσσερα χρόνια. Αυξάνουν τις πωλήσεις τους  περισσότερο από 8% ετησίως, ενώ οι πωλήσεις στις τέσσερις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ – Tesco, Sainsbury, Asda και Morrisons – ελάχιστα συμβαδίζουν με την άνοδο των τιμών των τροφίμων.Οι φήμες περιπλέκονται σχετικά με την ανάπτυξη μιας αλυσίδας discount από την Tesco, καθώς υποσχέθηκε στους μετόχους, τον Φεβρουάριο, ότι θα “αναπτύξει νέες μορφές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών”.

Το νέο format αποτελεί επίσης βασικό κομμάτι της εξαγοράς της Booker, του μεγαλύτερου χονδρεμπόρου του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος διεύρευσε φήμες ότι τα καταστήματα ενδέχεται να είναι πιο παρόμοια με την επιχείρηση Costco, την cash-and-carry επιχείρηση. Η Tesco έχει ήδη προσπαθήσει να αποθηκεύσει bulk-buy είδη από τη σειρά Bookers στα καταστήματά της.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.