Η Nike παρουσιάζει τον απόλυτο “σύντροφο αγορών”

Η Nike θεωρεί ότι είναι ένας τρόπος να κάνει το κινητό σας “τον απόλυτο σύντροφο αγορών”. Και είναι ένα μεγάλο μέρος της απάντησης της εταιρείας στη μαζική στροφή προς τις αγορές στο διαδίκτυο. Ο γίγαντας των αθλητικών ειδών ξεκίνησε πρόσφατα με τα νέα χαρακτηριστικά της εφαρμογής Nike + που έχει σχεδιαστεί για να “εκτοξεύσει” την εμπειρία αγορών. Τα χαρακτηριστικά είναι προσβάσιμα στο κατάστημα της εταιρείας στο Portland και σε τρία καταστήματα στην περιοχή του Λος Άντζελες.

“Ο στόχος είναι να φέρουμε κοντά τη φυσική και ψηφιακή τεχνολογία και να τις συνδέσουμε με έναν καλύτερο τρόπο”, δήλωσε ο Michelle Warvel, senior director, Member and Athlete Services.

Δουλεύει κάπως έτσι. Πείτε ότι ένας καταναλωτής περπατά στο κατάστημα και βρίσκει ένα sneaker που θέλει. Μπορεί να ανοίξει την εφαρμογή Nike στο τηλέφωνό του, να σαρώσει το παπούτσι και ένας πωλητής να το φέρει σε αυτόν. Δεν περιμένει, δεν ψάχνει πλέον έναν πωλητή. Μπορεί επίσης να επιβεβαιώσει ότι το παπούτσι είναι διαθέσιμο και να δεί επιπλέον χρώματα.

Τα νέα χαρακτηριστικά της εφαρμογής επιτρέπουν στους καταναλωτές να κάνουν κράτηση στα προϊόντα τους πριν φτάσουν στο κατάστημα. Το τελευταίο νέο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα προώθησης των ειδικών προσφορών, τις οποίες η Nike αποκαλεί ” unlocks”, στους καταναλωτές. Μια τυπική προσφορά θα μπορούσε να είναι ένα κουπόνι για 10% έκπτωση. Οι υπάλληλοι της Nike μπορούν επίσης να δώσουν στους καταναλωτές ” athlete unlocks ” στο κατάστημα ή πρόσθετες ειδικές προσφορές, όπως ένα μήνα συμμετοχής σε μια εφαρμογή ευεξίας.

Τα νέα features ξεκίνησαν δοκιμαστικά στο κατάστημα της Nike στο Portland την 1 Ιουνίου. Από τότε έχουν δοκιμαστεί σε τρία καταστήματα στο Λος Άντζελες, συμπεριλαμβανομένου αυτού της Santa Monica, στο The Grove και στο Nike by Melrose, ένα νέο κατάστημα. Η Nike σχεδιάζει να ξεκινήσει δύο πρόσθετα features όταν ανοίξει ένα νέο κατάστημα flagship στη Νέα Υόρκη αυτό το φθινόπωρο, συμπεριλαμβανομένου του άμεσου checkout, το οποίο θα επιτρέψει στους καταναλωτές να ολοκληρώνουν τις αγορές τους μόνοι τους. Τα καταστήματα της Nike επιτρέπουν ήδη στους καταναλωτές να παρακάμπτουν τις ταμειακές μηχανές πραγματοποιώντας αγορές με πωλητές.

Θα ξεκινήσει επίσης ένα feature που ονομάζεται “ψωνίστε το look” που θα επιτρέψει στους καταναλωτές να σκανάρουν ένα barcode δίπλα σε οποιαδήποτε “κούκλα βιτρίνας” και να αγοράζουν ολόκληρη το outfit.

Κατά τo τελευταίο έτος, οι άμεσες πωλήσεις της Nike αυξήθηκαν κατά 15% στα 10,4 δισ. δολάρια, υπερβαίνοντας την αύξηση των πωλήσεων μέσω χονδρικής, που αυξήθηκαν κατά 4% στα σχεδόν 24 δισ. δολάρια.Τα νέα features αποτελούν μέρος της υπάρχουσας εφαρμογής της Nike, η οποία έχει 140 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.  Η εταιρεία σχεδιάζει να συνεχίσει να βελτιώνει την τεχνολογία και να αναπτύσσει πρόσθετα χαρακτηριστικά features. Σχεδιάζει επίσης να μεταφέρει την τεχνολογία σε επιπλέον καταστήματα μετά τα εγκαίνια του flagship στη Νέα Υόρκη το φθινόπωρο.