26 Απρ 2024
READING

Aperol Spritz: Ένα νέο trend ή μια παλιά συνήθεια που αρχίζει και αναγνωρίζεται;

2 MIN READ

Aperol Spritz: Ένα νέο trend ή μια παλιά συνήθεια που αρχίζει και αναγνωρίζεται;

Aperol Spritz: Ένα νέο trend ή μια παλιά συνήθεια που αρχίζει και αναγνωρίζεται;

Το Aperol Spritz, είναι ένα wine-based cocktail με καταγωγή τη Βορειοανατολική Ιταλία. Παραδοσιακά σερβίρεται ως aperitif, νωρίς το απόγευμα, και είναι ένας συνδυασμός από prosecco, soda και Aperol, ένα ιταλικό bitter λικέρ.

Κάποιοι αναρωτιούνται γιατί το Aperol Spritz έγινε ξαφνικά τάση. Είναι σαν το ροζέ κρασί, τουλάχιστον στις Η.Π.Α, που πριν μερικά χρόνια ήταν trend και απαραίτητο σε κάθε εταιρικό πάρτυ. Όλα έχουν να κάνουν με το marketing.

Η Campari, μητρική εταιρία πίσω από το Aperol, βασικά επιβεβαίωσε τις υποψίες αφού περιγράφει πως το ποτό έχει κερδίσει έδαφος σε διάφορα hotspots που συγκεντρώνουν millenials, από το Palm Springs μέχρι τις ακτές του Long Island. To επιβεβαιώνει και το Instagram άλλωστε!

Αλλά η Campari έχει ήδη πολλά περισσότερα να δείξει από μερικά likes και hashtags στο Instagram, αποδεικνύοντας ότι η στρατηγική marketing για την απομάκρυνση από το rosé κρασί αποδίδει.

Στην έκθεση για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου φέτος, στον ομίλο των αλκοολούχων ποτών κέρδισε το Aperol, για να καλύψει τις μειώσεις πωλήσεων που είχε βιώσει η Sky Vodka, ανάμεσα σε μερικά από τα άλλα brands του.

Έτσι, ενώ το ίδιο το ποτό – που υπάρχει εδώ και δεκαετίες – σίγουρα δεν είναι καινούργιο, πολλοί αγοραστές το αγνοούν σαφώς. Η ελαφριά, ξέγνοιαστη, πολύχρωμη εκστρατεία μάρκετινγκ του έχει γίνει επιτυχώς, οδηγώντας τους καταναλωτές αργά στο χαμηλά οινοπνευματώδες ποτό που είναι ταυτόχρονα ελκυστικό και αναζωογονητικό όταν βρίσκεσαι στη ζέστη. Και τώρα το καλοκαίρι, οι μέτοχοι είναι πολύ ενθουσιασμένοι για να δουν τι θα παρουσιάσει η Campari στην επόμενη έκθεση τον Αύγουστο.

Πιθανότατα για τις απολαύσεις των μετόχων, φαίνεται ότι δεν υπάρχει ανώτατο όριο για το ενδιαφέρον ή έλλειψη τίτλων σχετικά με το Aperol Spritz, το οποίο η Lifehacker περιγράφει για τους Αμερικανούς αναγνώστες ως “μια σόδα πορτοκάλι για ενήλικες”.

Το CNNMoney περιέγραψε το Aperol Spritz ως “Το κοκτέιλ hipster.” Αλλά οι μόνοι άνθρωποι που θα μπορούσαν να είναι πραγματικά hipsters σε αυτό το σενάριο δεν είναι μόνο οι millenials που συγκεντρώνονται μαζί, αλλά όσοι αγαπούν τα κοκτέιλ σε κάθε γενιά που αναπόφευκτα θα πουν: “Περιμένετε, αυτό το πίνω εδώ και χρόνια, πριν να γίνει δημοφιλές”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.