20 Απρ 2024
READING

Η Starbucks δημιουργεί coffee delivery στην Κίνα σε συνεργασια με την Alibaba

2 MIN READ

Η Starbucks δημιουργεί coffee delivery στην Κίνα σε συνεργασια με την Alibaba

Η Starbucks  δημιουργεί coffee delivery στην Κίνα σε συνεργασια με την Alibaba

Η Starbucks θα συνεργαστεί με το Alibaba για να ξεκινήσει να παραδίδει τα ροφήματά της και τα τροφιμά της στην Κίνα, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τα πλάνα, ώστε να κερδίσουν πλεονέκτημα ενάντια στους ανταγωνιστές και να αυξήσουν τις πωλήσεις στη χώρα.

Η Ele.me, η υπηρεσία παράδοσης γευμάτων που ανήκει στην Alibaba, θα χειριστεί την διανομή-παράδοση σε συμφωνία που θα ανακοινωθεί. Η Starbucks δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει τις παραδόσεις με συνεργάτη αυτό το φθινόπωρο στο Πεκίνο και τη Σαγκάη.

Η Starbucks  δεν ενδιαφέρεται σε αυτή την φάση για  την κερδοφορία της αλλά κυρίως για να κερδίσει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην μεγαλύτερη χώρα του κόσμου. Η Alibaba είπε ότι η εταιρεία και η Starbucks “διερευνούν πάντα νέους τρόπους για να εμβαθύνουν τη μακροπρόθεσμη εταιρική σχέση τους στην Κίνα.” Οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν για να κάνουν διαδραστικές τις επισκέψεις στο Roastery high-tech κατάστημα της Starbucks.

Η Starbucks μπαίνει στο παιχνίδι παράδοσης αργά, καθώς αντιμετωπίζει μια σπάνια πτώση των πωλήσεων στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο. Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει ως στόχο να εδραιωθεί ως καθημερινή ρουτίνα για τους καταναλωτές που ασχολούνται με τον τομέα της τεχνολογίας. Η εταιρία αναμένει ότι η οικονομία της Κίνας θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ και θα είναι η μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας μέσα σε μια δεκαετία.

“Τελετουργικό Lifestyle”

“Η παράδοση στο σύνολό της γίνεται τελετουργικό lifestyle στην Κίνα και οι συμπεριφορές των καταναλωτών αλλάζουν”, δήλωσε η Belinda Wong, διευθύνων σύμβουλος της κινεζικής επιχείρησης της αλυσίδας.

Η συνεργασία θα επεκταθεί πέρα ​​από τις παραδόσεις. Η συνεργασία της Starbucks με την Tencent για τις πληρωμές μέσω κινητών συσκευών και τα social gifting δεν επηρεάζεται.
Η τεράστια έκταση της Κίνας έχει αποδειχθεί πρόκληση. Η εταιρεία ανταποκρίνεται εν μέρει στον ανταγωνισμό στις αστικές περιοχές από την τοπική αλυσίδα Luckin Coffee.

Η εταιρία κερδίζει έναν πολύτιμο σύμμαχο μέσω της συνεργασίας με την ele.me, η οποία εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από την Κίνα και συγχρονίζει το δίκτυο εφοδιαστικής με τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου για να αυξήσει την αποτελεσματικότητα. Ο συνιδρυτής του Alibaba, Ant Jack, είναι ένας από τους υποστηρικτές της συνεργασίας, παρέχοντας στην Starbucks πρόσβαση στο κορυφαίο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της χώρας και – ενδεχομένως – σε μια πλούσια πηγή δεδομένων για τους καταναλωτές.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.