26 Απρ 2024
READING

H Delta μετατρέπει περισσότερες από 160.000 κιλά στολές, σε τσάντες ταξιδίων και καλύμματα διαβατηρίων

2 MIN READ

H Delta μετατρέπει περισσότερες από 160.000 κιλά στολές, σε τσάντες ταξιδίων και καλύμματα διαβατηρίων

H Delta μετατρέπει περισσότερες από 160.000 κιλά στολές, σε τσάντες ταξιδίων και καλύμματα διαβατηρίων

Η μαζική αλλαγή των στολών της Delta δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, καθώς η αεροπορική εταιρεία που εδρεύει στην Ατλάντα συνεργάζεται με αυτό που αποκαλεί η ίδια “το μεγαλύτερο προγράμμα εκτροπής κλωστοϋφαντουργικών εταιρειών στην ιστορία των ΗΠΑ”.

Στο πλαίσιο μιας εταιρικής κατασκευής πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Delta Air Lines εξόπλισε τους 64.000 εργαζόμενους με νέες στολές στις 29 Μαΐου. Αυτό σήμαινε “συνταξιοδότηση” σε πάνω από ένα εκατομμύριο κομμάτια από παλιές στολές, οι οποίες συνήθως θα αποστέλλονταν σε χώρους υγειονομικής ταφής. Αντί αυτού, η Delta δήλωσε ότι συνεργάζεται με τον κατασκευαστή Looptworks με έδρα το Πόρτλαντ για να «ανακυκλώσει» και να επανατοποθετήσει πάνω από 160.000 κιλά ρούχων, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ειδών όπως σακίδια, καλύμματα διαβατηρίων και αξεσουάρ.

“Η ποσότητα των υφαντουργικών αποβλήτων που παράγονται κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 20 χρόνια και δε θέλουμε να προσθέσουμε κι άλλα σε αυτόν τον αριθμό”, δήλωσε σε ένα δελτίο τύπου ο κ. Ekrem Dimbiloglu, διευθυντής για τις στολές της Delta. “Συνεργαζόμενοι με την Looptworks, βρήκαμε έναν δημιουργικό τρόπο να δώσουμε στις παλιές στολές μια νέα ζωή.”

Μετά την αλλαγή των στολών, η Delta τοποθετούσε κουτιά συλλογής σε περισσότερα από 90 αεροδρόμια και τις επόμενες ημέρες η Looptworks θα εργαστεί για να μετατρέψει τυχόν παλιά κομμάτια που δεν μπορούν να δοθούν ή να ξαναχρησιμοποιηθούν μέσω ανακύκλωσης ή downcycling.

Η Delta δήλωσε ότι τα δερμάτινα καθίσματα των αεροσκαφών θα μετατραπούν σε ανακυκλωμένα και υφασμάτινα προϊόντα που περιλαμβάνονται στη συλλογή της Delta, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για αγορά τον Οκτώβριο.

Η Delta ανακυκλώνει επίσης τις δοκιμαστικές στολές που χρησιμοποιήθηκαν για δοκιμές φθοράς στο re:loom, έναν οργανισμό της Ατλάντα, όπου σχεδιάζουν και παράγουν χειροποίητα προϊόντα όπως χαλιά και μπρελόκ.

Περισσότεροι από 15 εκατομμύρια τόνοι χρησιμοποιημένων υφασμάτινων απορριμμάτων παράγονται κάθε χρόνο στις Η.Π.Α. και τα αποσυντιθέμενα υφάσματα απελευθερώνουν μεθάνιο ενώ οι βαφές και οι χημικές ουσίες στα υφάσματα διοχετεύονται στο έδαφος, γεγονός που συμβάλλει στην υποβάθμιση των οικοτόπων. Η Delta είπε ότι σε αυτό το πρόγραμμα μετατροπής κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, δεν θα διατεθούν υλικά για χώρους υγειονομικής ταφής ή αποτέφρωση.

“Η αξία αυτής της συνεργασίας ξεπερνάει την μετατροπή των απορριμμάτων και την επαναχρησιμοποίηση των ανακυκλωμένων ειδών, αλλά και την εξοικονόμηση σημαντικής ποσότητας νερού και την εξάλειψη των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα”, δήλωσε ο CEO της Looptworks Scott Hamlin.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.