23 Απρ 2024
READING

To Big Mac γίνεται 50!

3 MIN READ

To Big Mac γίνεται 50!

To Big Mac γίνεται 50!
  • To πιο διάσημο και επιτυχημένο προιόν της McDonald’s, το Big Mac γίνεται 50 αυτή τη χρονιά.
  • Για να το γιορτάσουν, η αλυσίδα θα δίνει MacCoins την Πέμπτη. Τα MacCoins είναι “παγκόσμιο νόμισμα” που μπορεί να ανταλαχθεί με ένα Big Mac.
  • Η μαζική εμβέλεια του Big Mac είναι μέρος της δύναμής του, αλλά δεσμεύει επίσης την αλυσίδα να κάνει οποιεσδήποτε αλλαγές, όπως θα ήταν η προσθήκη μιας έκδοσης με κοτόπουλο ή veggie στο μενού. Σε μια συνέντευξη , ο Διευθύνων Σύμβουλος Steve Easterbrook κάλεσε το burger αυτό “ιερό”.

Είναι μία ξεχωριστή χρονιά για το Big Mac.

Αυτή την εβδομάδα, τα McDonald’s αρχίζουν να γιορτάζουν την 50η επέτειο δημιουργίας του διάσημου τους burger.

“Δεν είναι καθόλου συχνό φαινόμενο κάποιο προιόν φαγητού να παραμένει best seller ακόμα και σήμερα ενώ δημιουργήθηκε 50 χρόνια πριν”, είπε ο CEO Steve Easterbrook.

H εταιρεία προωθεί τα MacCoin, ένα “παγκόσμιο νόμισμα” που μπορεί να εξαργυρωθεί για δωρεάν burger στα καταστήματα McDonalds σε όλο τον κόσμο. Οι πελάτες μπορούσαν να λάβουν ένα MacCoin με την αγορά ενός Big Mac  και να το εξαργυρώσουν το επόμενο διάστημα στα McDonald’s σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Η συμφωνία ήταν εμπνευσμένη από τον Big Mac Index, μια ετήσια έκθεση που χρησιμοποιεί τιμές Big Mac σε χώρες του κόσμου για να διαπιστώσει εάν τα νομίσματα είναι σωστά εκτιμημένα.

Ενώ ο Easterbrook παραδέχεται ότι μπορεί να μην γίνεται πάντα η τέλεια προσέγγιση, είναι αυτή που αποκαλύπτει τη διεθνή δύναμη του Big Mac. Υπάρχουν λίγα άλλα προιόντα – μέσα ή έξω από τη βιομηχανία γρήγορου φαγητού – με την παγκόσμια εμβέλεια του Big Mac, με τη McDonalds να σερβίρει εκατομμύρια -θεωρητικά πανομοιότυπα- burgers σε περισσότερες από 36.000 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Αυτή η προσέγγιση και η 50χρονη ιστορία του burger δίνει στο Big Mac μια πανίσχυρη δύναμη που λίγα άλλα είδη fast-food μπορούν να ελπίζουν ότι θα πιάσουν ποτέ. Αυτό είναι σπουδαίο από πολλές απόψεις ,ο Easterbrook λέει ότι η εταιρεία πούλησε 1.3 δισεκατομμύρια Big Macs σε όλο τον κόσμο πέρυσι, αλλά μπορεί επίσης να περιορίσει την εταιρεία να προχωρήσει με προσοχή όταν πρόκειται να τροποποιήσει το burger.

Η McDonald’s έχει κάνει πολύ λίγες αλλαγές στο Big Mac με την πάροδο των ετών, με μία από τις λίγες αλλαγές να είναι η αφαίρεση του σιροπιού καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης από τα ψωμάκια του το 2016, κάτι που η εταιρεία ήταν απαραίτητο να κάνει χωρίς να επηρεάζει τη γεύση του burger.

Η McDonald’s βρήκε επιτυχία προσφέροντας διαφορετικά μεγέθη με τη μορφή Grand Mac και Mac Jr. για περιορισμένες χρονικές περιόδους. Πάντως, ο Easterbrook λέει ότι η αλυσίδα είναι προσεκτική όταν πρέπει να κάνει μεγάλες αλλαγές, όπως η εναλλαγή του μπιφτεκιού σε λαχανικών ή κοτόπουλο.”Πιστεύουμε ότι το Big Mac πρέπει να είναι “ειλικρινές,” είπε ο Easterbrook.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.