Nέα δεδομένα IKEA: 7 εκπληκτικά πράγματα που θα είναι διαφορετικά με το άνοιγμα της Ινδίας

Yπήρξε ένα μεγάλο κενό στο σχέδιο της IKEA για παγκόσμια κυριαρχία – το οποίο πρόκειται να αλλάζει, αφού η IKEA άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην Ινδία.

Κάνοντας αυτό το άλμα χρειάστηκε έξι χρόνια και αναβάθμιση στο επιχειρησιακό μοντέλο.  Εδώ είναι τα επτά πιο εκπληκτικά πράγματα που έπρεπε να κάνει η IKEA για να επεκταθεί:

Θα σταματήσουν τη μέθοδο “συναρμολόγησέ το μόνος σου”

Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές. Από την αρχή του χρόνου, οι πελάτες της IKEA “διδάσκονται” πως να  συναρμολογήσουν τα έπιπλα τους, ακολουθώντας κάποιες από τις πιο δύσκολες οδηγίες . Ωστόσο, η έρευνα της ΙΚΕΑ έδειξε ότι οι Ινδοί δεν θα το κάνουν αυτό.Έτσι, το πρώτο κατάστημα της εταιρείας θα έχει μια ομάδα 150 υπαλλήλων πλήρους απασχόλησης που θα συναρμολογούν τα έπιπλα για τους πελάτες όλη την ημέρα.

Θα υπάρχουν κάποια πραγματικά φθηνά προϊόντα.

Το IKEA στοιχηματίζει στην άνοδο της ινδικής μεσαίας τάξης, αλλά επίσης δεν πιστεύει ότι είμαστε εκεί ακόμα ή ότι το κατάστημα θα είναι κερδοφόρο. Προς το παρόν, μέρος της στρατηγικής είναι να περιλαμβάνει πολλά πραγματικά φθηνά προϊόντα. “Περίπου 800 από τα 7.500 προϊόντα που πωλούνται στην Ινδία θα κοστίζουν λιγότερο από $3”. Αν ψάχνατε πάντα για ένα κουτί κοσμημάτων αξίας 2,16 δολαρίων ή ένα παπουτσάκι 70 λεπτών στο Hyderabad, τώρα ξέρετε πού να πάτε.

Επισκέφθηκαν πάνω από 1.000 ινδικά σπίτια.

Οι υπάλληλοι του ΙΚΕΑ επισκέφτηκαν πάνω από 1.000 ινδικά σπίτια για να μάθουν πώς τρώνε, κοιμούνται, χαλαρώνουν και ψυχαγωγούνται οι άνθρωποι στην Ινδία. Μια μεγάλη μάθηση: Οι Ινδοί καταναλωτές ήθελαν πιο σταθερά κρεβάτια από τους πελάτες σε άλλες χώρες.Ξεχωριστά, έστειλαν 75 υπαλλήλους του νέου καταστήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο για να βοηθήσουν στα εγκαίνια του νέου καταστήματος στο Σέφιλντ της Αγγλίας, ώστε το κατάστημα του Hyderabad να μην είναι το πρώτο που θα ανοίξουν ποτέ.

Και διαθέτουν πολλές τραπεζαρίες.

Η IKEA είπε ότι ένα από τα πράγματα που έμαθε για τον ινδικό πολιτισμό, που είναι διαφορετικός από τις άλλες χώρες που δραστηριοποιείται, είναι ότι οι οικογένειες περνούν περισσότερο χρόνο στην τραπεζαρία από ότι στα άλλα δωμάτια του σπιτιού. Αποτέλεσμα: περισσότερα έπιπλα τραπεζαρίας.Το τραπέζι “δεν είναι μόνο μέρος για φαγητό αλλά είναι και μέρος για συζήτηση” στην Ινδία, δήλωσε ο διευθυντής του ΙΚΕΑ που ηγήθηκε της προσπάθειας της εταιρείας, Juvencio Maeztu.

Θα ανοίξουν το μεγαλύτερο εστιατόριο.

Λοιπόν, το μεγαλύτερο εστιατόριο IKEA στον κόσμο, με 1.000 θέσεις. Επίσης, θα σερβίρει samosas και biryani μαζί με “Σουηδικά κεφτεδάκια φτιαγμένα με κοτόπουλο ή λαχανικά επειδή οι περισσότεροι Ινδοί δεν τρώνε βόειο κρέας ή χοιρινό”.

Θα χτίσουν μικρότερα καταστήματα.

Η ΙΚΕΑ ξεκινά με ένα “μαμούθ” κατάστημα στο Hyderabad και θα κατασκευάσει μερικά ακόμα σε μέρη όπως το Μουμπάι και το Μπανγκαλόρ. Αλλά το σχέδιό τους είναι επίσης να χτίσουν πολλά μικρότερα καταστήματα σε αστικές περιοχές, που θα είναι πολύ διαφορετικά από τα μεγάλα καταστήματα έξω από τις πόλεις που πιθανώς θα φανταζεστε όταν σκέφτεστε την IKEA.Η ινδική κυκλοφοριακή συμφόρηση τους οδηγεί στο να πιστεύουν ότι δεν θα λειτουργούσαν εκεί.

Αλλά θα προσθέσουν πολλά από αυτά.

Το σημερινό σχέδιο είναι να ανοίξουν 25 καταστήματα, τα οποία θα καθιστούσαν την Ινδία την τρίτη μεγαλύτερη αγορά για την ΙΚΕΑ μετά τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.”Αυτή είναι η επόμενη πολύ μεγάλη αγορά μας”, δήλωσε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της IKEA, Jesper Brodin, αλλά θα χρειαστούν πολλά χρόνια πριν τα καταστήματα να είναι ένας μεγάλος κερδοφόρος τομέας για την εταιρεία.