26 Απρ 2024
READING

Όσο μειώνονται οι πωλήσεις του Frappuccino, η Starbucks σχεδιάζει μεγάλη προώθηση για το Nitro Coffee

3 MIN READ

Όσο μειώνονται οι πωλήσεις του Frappuccino, η Starbucks σχεδιάζει μεγάλη προώθηση για το Nitro Coffee

Όσο μειώνονται οι πωλήσεις του Frappuccino, η Starbucks σχεδιάζει μεγάλη προώθηση για το Nitro Coffee

H Starbucks έχει κερδίσει πολύ προσοχή – και έσοδα- από τα ροφήματα Frappuccino. Τώρα, που οι πωλήσεις του Frappuccino πέφτουν, η εταιρία σχεδιάζει να προωθήσει άλλα παγωμένα ροφήματα, ώστε να καλύψει τα μειωμένα έσοδα.

Η εταιρεία θα προωθήσει και άλλα τα δροσισμένα ροφήματα όπως το nitro cold brew coffee, τα φρουτώδη δροσιστικά του, το παγωμένο τσάι και τον κρύο καφέ.

Είναι ζωτικής σημασίας για την Starbucks να καλύψει τα χαμένα έσοδα του Frappuccino, επειδή αντιπροσωπεύει το 11% των εσόδων της στις ΗΠΑ.

Όλες αυτές οι κατηγορίες είναι όλο και πιο δημοφιλείς και  το nitro cold brew coffee «πραγματικά ταιριάζει με τα “αγόρια” μας που ανήκουν στους millenials». Ένας λόγος θα μπορούσε να είναι ότι η Starbucks θα μπορεί να εμπορεύεται τον nitrogen-infused coffee όπως και οι ζυθοποιίες κάνουν με την craft μπύρα.

Ωστόσο, οι πωλήσεις των άλλων παγωμένων ροφημάτων «δεν επαρκούν ακόμα» για να αντισταθμίσουν τη μείωση των πωλήσεων της Frappuccino κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2018, σε σύγκριση με πέρυσι.

Θα υπάρξει μια ιδιαίτερα μεγάλη ώθηση για nitro coffee, τον οποία η Starbucks αναμένει να έχει στη διάθεσή της σε 2.800 καταστήματα κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2018, που λήγει τον Οκτώβριο. Μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2019 εκτιμάται ότι θα είναι διαθέσιμος σε 6.000 καταστήματα.

Τον περασμένο μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της Starbucks, Kevin Johnson, είπε στους επενδυτές ότι η εταιρεία δεν γνώριζε πραγματικά γιατί οι άνθρωποι έχασαν το ενδιαφέρον τους για τα Frappuccino, τα οποία έχουν πετύχει ισχυρές πωλήσεις τα τελευταία χρόνια. Οι πωλήσεις Frappuccino στα πρώτα δύο τρίμηνα του δημοσιονομικού έτους 2018 μειώθηκαν κατά 3% από το 2017, δήλωσε ο Johnson.

Αντίθετα, οι πωλήσεις του Frappuccino αυξήθηκαν κατά 4% το φθινόπωρο του 2017 από το προηγούμενο έτος και η εταιρεία είδε διπλάσιο αριθμό πωλήσεων Frappuccino στις αρχές της δεκαετίας. Πέρυσι, η εταιρεία κέρδισε το Διαδίκτυο όταν ξεκίνησε το Unicorn Frappuccino, το ροζ και μπλε ρόφημα. Προσπαθεί αρκετές φορές να μιμηθεί την επιτυχία των κοινωνικών μέσων με άλλες παραλλαγές, όπως το Zombie Frappuccino και μια έκδοση Χριστουγεννιάτικου δέντρου, αν και κανένα από τα επόμενα ροφήματα δεν έφτασε τη δημοτικότητα του Unicorn.

Το Frappuccino κοστίζει γενικά περισσότερο από άλλα κρύα ροφήματα της Starbucks, κοστίζοντας από $4 και πάνω, και έχει επίσης περισσότερες θερμίδες από τα βασικά ροφήματα καφέ και τσαγιού της εταιρείας. Οι πελάτες της Starbucks ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για τα κρύα ροφήματα, παρά για τον ζεστό καφέ και το τσάι. Τα παγωμένα ροφήματα αποτελούν σήμερα περισσότερο από το 50% των δραστηριοτήτων της, σε σύγκριση με το 37% πριν από πέντε χρόνια. Έτσι, οι καταναλωτές τουλάχιστον ενδιαφέρονται να πίνουν κρύα ροφήματα, αλλά δείχνουν ότι τα θέλουν με λιγότερες θερμίδες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.