19 Απρ 2024
READING

Mικρές επιτυχημένες επιχειρήσεις το 2018

3 MIN READ

Mικρές επιτυχημένες επιχειρήσεις το 2018

Mικρές επιτυχημένες επιχειρήσεις το 2018

Η Τρίτη επέτειος της Small Giants list γιορτάζει τις 25 επιχειρήσεις που βάζουν την υπεροχή πάνω από την επέκταση:  ένα παγωτατζίδικο που προσφέρει προγράμματα τύπου MBA στους υπαλλήλους του, ένα δικηγορικό γραφείο που συμπεριφέρεται στους ασκούμενους σαν να είναι συναίτεροι και πολλά άλλα παραδείγματα. Οι επιχειρήσεις είναι όλες ιδιωτικές, έχουν κέρδη, είναι τουλάχιστον 10 ετών και επιλέχθηκαν με βάση παράγοντες συμπεριλαμβανομένης το μέγεθος της εξέλιξης , τη δέσμευση απέναντι στο προσωπικό και την αριστεία της βιομηχανίας.Τρία ενδεικτικά παραδείγματα αποδεικνύουν ότι η διαφορά είναι πάντα στον ανθρώπινο παράγοντα.

 

VITAL FARMS

Austin, TX
Ιδρυτής: MATT O’HAYER
Έσοδα 2017:  $100 εκ
Υπάλληλοι: 110

Ο Matt O’Hayer ήξερε πως να παράγει καλύτερα αυγά, το είχε κάνει από μικρό παιδί. Το πραγματικό “κόλπο” ήταν να καταφέρει τους καταναλωτές να πληρώσουν για αυτά και τους χορηγούς να επενδύσουν. Από τη στιγμή που δημιούργησε τη Vital Farms το 2007, ο O’Hayer έχει μεγαλώσει την εταιρία μέσα από την συνεργασία με την Whole Foods και έχει ανακαλύψει πως να γίνει mainstream μεταξύ των καταναλωτών. Η εταιρία του έχει $25 εκ σε ιδιωτικά κεφάλαια- από τους πολλαπλούς επενδυτές και με την υπόσχεση ότι θα μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους ανά περιόδους αν το επιθυμούν. ο O’Hayer έχει προστατευτεί από την πίεση  του να επεκταθεί ή να πουλήσει. “Δε γνωρίζω άλλη επιχείρηση που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο. Η ιδέα του να προσφέρεις κέρδη στους ήδη υπάρχοντες shareholders ήρθε από την επιθυμία η επιχείρηση να έχει κοινωνικό αίσθημα και να επιβιώσει στο πέρασμα του χρόνου”.

D’ARTAGNAN FOODS

UNION, NJ
Ιδρυτές: ARIANE DAGUIN (CEO), GEORGE FALSON
Έσοδα 2017: $121 Εκ
Υπάλληλοι: 280

Δεν ήταν ένας επιχειρηματικός υπολογισμός που ώθησε την Ariane Daguin να ξεκινήσει τοην D’Artagnan Foods το 1985 ως μία από τις πρώτες εταιρείες χωρίς κρέας με αντιβιοτικά, με προιόντα από το αγρόκτημα στο τραπέζι. Ήταν απλά ο τρόπος με τον οποίο έμαθε να δουλεύει στο Gascony της Γαλλίας. «Μεγαλώνοντας στο εστιατόριο του πατέρα μου», λέει, «αυτό έφαγα». Ξεκινώντας με ένα φορτηγό και δύο εργαζόμενους, η Daguin βρήκε την εξειδικευμένη θέση της σε high-end restaurants στη Νέα Υόρκη. Σήμερα πωλεί σε εστιατόρια και retailers σε όλη τη χώρα – και επίσης κατευθύνεται προς τους καταναλωτές μέσω ενός ιστότοπου που ενθαρρύνει τα reviews προϊόντων. Συνεργαζόμενη με ένα δίκτυο μικρών αγροτών, η Daguin βοήθησε να εισαχθεί ένα είδος κοτόπουλων που προέρχονται από πτηνοτροφικές μονάδες και τρέφονται με λαχανικά και ένα είδος αρνιού που εκτρέφεται σε παραθαλάσσιους βράχους, όπου το κρέας τους αλατίζεται φυσικά από τα αεράκια του ωκεανού. Η εταιρεία, η οποία πληρώνει το προσωπικό με ελάχιστο μισθό 15 δολαρια την ώρα και έχει θεσπίσει ένα σχέδιο συμμετοχής στα κέρδη, είναι κερδοφόρα για 33 συνεχή έτη.

AMY’S ICE CREAMS

Austin, TX
Iδρυτής: Amy Simmons
Έσοδα 2017:  $9 Εκ
Υπάλληλοι: 260

Το  Amy’s Ice Creams προσπέρασε μια κοινή πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που βασίζονται σε νέους και άπειρους εργαζόμενους: πώς να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών. Η απάντηση της Amy ήταν να εκπαιδεύσει τους υπαλλήλους όχι μόνο για το παγωτό, αλλά και για να τρέχουν μια επιχείρηση. Στο Amy’s Ice Creams, όλοι οι υπάλληλοι εκπαιδεύονται στην ηγεσία και τη διαχείριση των αλλαγών που μπορεί να προκύψουν. Οι αρμοδιότητες “pit boss”  περιστρέφονται κυκλικά ανάμεσά τους. Η Amy προσφέρει επίσης μαθήματα στην εξυπηρέτηση πελατών, την ηγεσία και τη διαχείριση λογιστικών βιβλίων που μπορούν να οδηγήσουν σε ένα “MBAmy”. Πριν από χρόνια, η Amy εγκατέλειψε τις επίσημες αιτήσεις εργασίας και έδωσε στους υποψηφίους μία λευκή χάρτινη σακούλα, ζητώντας τους να είναι δημιουργικοί. “Αυτό που ανακαλύψαμε,” λέει η Simmons, “είναι ότι οι άνθρωποι που δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για να δουλέψουν στο Amy δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να υποβάλουν αίτηση”. Το Amy’s είναι κερδοφόρο εδώ και 34 συνεχόμενα χρόνια.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.