26 Απρ 2024
READING

Η Adidas ενσωματώνει την αγορά της Κίνας για να μεταδώσει ένα μήνυμα σταθερότητας

5 MIN READ

Η Adidas ενσωματώνει την αγορά της Κίνας για να μεταδώσει ένα μήνυμα σταθερότητας

Η Adidas ενσωματώνει την αγορά της Κίνας για να μεταδώσει ένα μήνυμα σταθερότητας

Η Adidas χρησιμοποιεί το νέο πάθος της Κίνας για τρέξιμο, για να συνεισφέρει στο να εκπαιδευτούν οι καταναλωτές σχετικά με το περιβάλλον, μέσω της τελευταίας συνεργασίας της με την Parley For The Oceans.

Το brand, φιλοξένησε πρόσφατα, το Run For The Oceans, μια παγκόσμια πρωτοβουλία με διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων, η οποία περιελάμβανε 13 εκδηλώσεις σε πόλεις ανά τον κόσμο, με στόχο να κάνει 1 εκατομμύριο δρομείς σε όλο τον κόσμο, να τρέξουν συνολικά 5 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Η εκδήλωση στόχευε στην αύξηση της ευαισθητοποίησης και στη συλλογή χρημάτων για να γίνουν ενέργειες για την καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης από πλαστικά, με την Adidas να δωρίζει 1 εκατομμύριο δολάρια σε αυτόν τον σκοπό.

Το event, το οποίο συγκέντρωσε συνολικά 12,4 εκατομμύρια χιλιόμετρα παγκοσμίως, προσέλκυσε 555.426 εγγεγραμμένους δρομείς στην Κίνα, οι οποίοι συνολικά, συνεισέφεραν σχεδόν 4.5 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Ο Gavin Lum, brand communications director, για την κατηγορία Running της Adidas, δήλωσε ότι το αποτέλεσμα αποδεικνύει την ανάπτυξη και το πάθος για το τρέξιμο στην Κίνα.

“Το τρέξιμο έχει αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία 20 χρόνια. Ακόμα και πριν από τέσσερα ή πέντε χρόνια ήταν ένα μη δημοφιλές άθλημα στην Κίνα, αφού θα μπορούσε κανείς να δει ανθρώπους να τρέχουν με loafers ή παντόφλες. Σήμερα, ο κινέζος καταναλωτής που αθλείται με τρέξιμο, είναι πολύ πιο εξελιγμένος και έχει γνώσεις, αφού το τρέξιμο έχει γίνει το πάθος του”, λέει ο Lum.

Ενώ το ότι, οι Κινέζοι καταναλωτές αγαπούν το τρέξιμο, είναι ένας τεράστιος λόγος πίσω από την κατανόηση της τεράστιας συμμετοχής της χώρας στο παγκόσμιο event, συμβάλλει, επίσης, στη δημιουργία συνειδητοποίησης των ζητημάτων της ρύπανσης των ωκεανών.

“Για εμάς στην Κίνα, είναι αναγκαίο να εκπαιδευτούμε περισσότερο για αυτό το κομμάτι του κόσμου, ακριβώς επειδή πολλοί άνθρωποι μας δεν εκτίθενται στο περιβάλλον των ωκεανών”. Ο Lum λέει ότι, το marketing της συνεργασίας με την Parley, απαιτεί ένα ισχυρότερο εκπαιδευτικό στοιχείο από αυτό που είναι απαραίτητο για άλλες αγορές, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους Κινέζους καταναλωτές να κατανοήσουν καλύτερα τα θέματα.

“Κάνουμε πολλά για να εκπαιδεύσουμε τις κοινότητες στην Κίνα για τη σημασία της διατήρησης του περιβάλλοντος. Επιπλέον, παρατηρούμε ότι δίνεται, πλέον, περισσότερη έμφαση και γίνονται προσπάθειες από άλλες αρχές στην Κίνα για να σταματήσει η ατμοσφαιρική ρύπανση και να προστατευτεί το περιβάλλον, γι’ αυτό είναι πολύ καλό χρονικό διάστημα για να “παρασυρθεί” ο κόσμος. Υπάρχει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον από τους ανθρώπους, να προσπαθήσουν να κάνουν περισσότερα για την κοινωνία, γι’αυτό είναι μια καλή στιγμή να μοιραστούμε αυτό το μήνυμα”.

Η εκπαίδευση των καταναλωτών είναι ένα σημαντικό κομμάτι του παζλ, ενώ, παράλληλα, η Κίνα παραμένει η χώρα με τις καλύτερες επιδόσεις της Adidas στην παγκόσμια αγορά, και δείχνει σταθερά μια ισχυρή τριμηνιαία ανάπτυξη τα τελευταία δύο χρόνια. Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας οι πωλήσεις των προϊόντων υψηλότερης τιμής των Parley, τα οποία κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα πλαστικά που έχουν αφαιρεθεί από τον ωκεανό, να έχουν καλές επιδόσεις στην Κίνα. Ωστόσο, ο Lum, λέει ότι οι μαζικές πωλήσεις δεν είναι ο στόχος.

“Τα προϊόντα κοστίζουν λίγο περισσότερα, επειδή είναι πιο δύσκολο να κατασκευαστούν και τα υλικά είναι δυσεύρετα. Δεν προσπαθούμε, ακριβώς, να επιτύχουμε αύξηση κερδών από τις πωλήσεις του προϊόντος, αλλά να επιδείξουμε τη βιωσιμότητα και να ανταποκριθούμε στις επιθυμίες των καταναλωτών που θέλουν να κάνουν κάτι καλό για τη βιωσιμότητα των υλικών. Αυτοί οι καταναλωτές δεν ενοχλούνται να πληρώσουν περισσότερα για ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, που αντιπροσωπεύει μια δέσμευση για τη διάσωση των ωκεανών και την καταπολέμηση της ρύπανσης ».

“Από την άποψη της συνεργασίας μας με την Parley, θέλουμε να οδηγήσουμε στο αυξανόμενο πάθος για τη διατήρηση του περιβάλλοντος και να το συνδέσουμε με την επιθυμία να κάνουμε  τους ανθρώπους να γνωρίζουν πως μπορούν να βοηθήσουν”. Ο Lum λέει ότι η συνεργασία με την Parley, είναι μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες του brand παγκοσμίως και η εκδήλωση Run for the Oceans έχει γίνει η μεγαλύτερη παγκόσμια διοργάνωση τρεξίματος του brand.

“Στην Adidas, υποστηρίζουμε δύο πράγματα: την καινοτομία και την βιωσιμότητα, και είμαστε πολύ σοβαροί με αυτά τα δύο. Στόχος μας είναι να εδραιώσουμε μια άποψη και να συνεχίσουμε να καινοτομούμε με τα προϊόντα μας ,προωθώντας τον αγώνα για την αειφορία των στόχων. “Για την πρωτοβουλία συνεργασίας με την Parley είμαστε πολύ σοβαροί και γι’ αυτό η Run for the Oceans έχει μεγάλη υποστήριξη παγκοσμίως. Συνδυάζει την αγάπη μας για τον αθλητισμό και το τρέξιμο με την αγάπη μας για την καινοτομία και τη βιωσιμότητα των προϊόντων.

“Είμαστε υπερήφανοι για την καινοτομία των προϊόντων μας και συνεχίζουμε να δοκιμάζουμε τα όρια του τι μπορούμε να δημιουργήσουμε, όπως και τα νέα προϊόντα και την τεχνολογία για την αγορά. Η Parley είναι μια απόδειξη για το πώς εξετάσαμε τα αποτελέσματα της επεξεργασίας που κάναμε στα υλικά,  για να δούμε πώς θα μπορούσαμε να επαναχρησιμοποιήσουμε θαλάσσια πλαστικά για να αναπαράγουμε διαφορετικά στοιχεία παπουτσιών και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτή τη συνεργασία”.

Σε μια προσπάθεια πραγματικής συμμετοχής των καταναλωτών με την εκδήλωση, η Adidas συμπεριέλαβε στο δυναμικό της τον ηθοποιό, διασημότητα και εξαίρετο δρομέα, Li Chen. Ο Chen, ο οποίος έχει παρουσιαστεί στην κινεζική έκδοση του προγράμματος Running Man και είναι επίσης Πρέσβης του ΟΗΕ για το περιβάλλον στην Κίνα, παρακολουθείται από ένα τεράστιο κοινό στα κοινωνικά μέσα, το οποίο η Adidas θέλησε να αξιοποιήσει.

“Ως brand, θέλουμε να έχουμε υποστηρικτές και brand ambassadors, που έχουν ένα γνήσιο πάθος για τον αθλητισμό και το τρέξιμο. Ο Chen είναι πολύ παθιασμένος με το τρέξιμο ενώ επίσης έχει επενδύσει κοινωνικά στην καταπολέμηση της ρύπανσης στην Κίνα. Θα εμφανιστεί σε πολλές από τις διαφημίσεις μας, καθώς θα ξεκινήσει το τρέξιμο στα events και θα χρησιμοποιήσει τα κοινωνικά μέσα του για να συμπεριλάβει στην κίνηση, οπαδούς από την κοινότητά του”, λέει ο Lum.

Ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο η Adidas χρησιμοποίησε την εφαρμογή της «AR» (Adidas Running) για να συμπεριλάβει δρομείς στη δράση και να καταγράψει τα χιλιόμετρα τους, στην Κίνα, συνεργάστηκε με τη δημοφιλή εφαρμογή Joyrun για να επιτηρεί τους δρομείς. Κινητοποίησε, επίσης, την “Adidas Brand Family” βάζοντας όλους τους brand ambassadors της Κίνας, , αθλητές και influencers να μοιραστούν μηνύματα με τους fans τους, για να τους ενθαρρύνουν να συμμετάσχουν.

https://www.youtube.com/watch?v=fUbgsgYkuuA

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.