26 Απρ 2024
READING

Μια απλή φιλοσοφία για τα brands ομορφιάς

6 MIN READ

Μια απλή φιλοσοφία για τα brands ομορφιάς

Μια απλή φιλοσοφία για τα brands ομορφιάς

Έχουμε εισέλθει σε μια εποχή όπου το λιγότερο είναι και καλύτερο. Εντελώς ειρωνικά, η απλότητα συμβάλει περισσότερο στην συνολική αξία του προϊόντος, από τις συνεχόμενες προσθήκες.

Οι σημερινοί καταναλωτές παίρνουν αγοραστικές αποφάσεις με βάση το πως έχει απλουστευτεί ένα προϊόν και όχι με βάση το πόσα χαρακτηριστικά έχει. Αυτή η συμπεριφορά φαίνεται σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων και ιδιαίτερα στα προϊόντα της βιομηχανίας ομορφιάς. Ο κόσμος, πλέον, δεν επικεντρώνεται στον τρόπο βελτίωσης του δέρματός  του με τη χρήση συστατικών που θεωρούνται μοντέρνα και ωφέλιμα. Σήμερα, οι καταναλωτές επικεντρώνονται σε πιο ασφαλή, καλύτερα και πιο αποτελεσματικά προϊόντα με οφέλη που προέρχονται από λιγότερα συστατικά. Είναι πρόθυμοι να διαβάσουν προσεκτικά ολόκληρους τους καταλόγους συστατικών, καθώς οι «απλές ετικέτες» που περιέχουν πολύ λιγότερα στοιχεία είναι που θεωρείται ότι φανερώνουν προϊόντα ανώτερης αξίας.

Αφαιρέστε συστατικά, μειώστε ποσότητες και κρατήστε μόνο τα απαραίτητα. Ακόμη, κάντε γνωστό αυτό που σας κάνει διαφορετικούς. Αφήστε τους αγοραστές να γνωρίζουν σαφώς τι παραλείφθηκε. Προκειμένου να προσελκυσθεί ο σημερινός, συνειδητοποιημένος, καταναλωτής, αυτή είναι η μόνη επιλογή ενός brand.

Δεν μιλάμε, μόνο, για το προϊόν που προωθείται,  καθώς το ίδιο μοτίβο θα πρέπει να ισχύει και για τη φιλοσοφία του brand.

Κάντε την ιστορία του brand σας, όσο πιο μικρή γίνεται!

Βελτιώστε το μήνυμα που γνωρίζει ο κόσμος, προκειμένου να το θυμάται καλύτερα. Αν έπρεπε να την περιορίσετε σε μία μόνο λέξη, ποια λέξη θα μετέδιδε καλύτερα το brand σας στους καταναλωτές;

Η απάντηση είναι πάντα απλή, η δύναμη και η διαφορετικότητα του brand σας μπορεί να φανεί μέσα από την ανάπτυξη μιας απλουστευμένης φιλοσοφίας. Το κυνήγι της μοναδικότητας ξεκινά από τη στιγμή που το brand σας αφήνει πίσω του όλα τα περιττά.

Απομακρύνεται τον εαυτό σας και το brand σας από την πολυπλοκότητα που τα περιβάλλει. Αφήστε μόνο, έναν μεταφορικό περιεχόμενο. Αυτός είναι ο τρόπος για να αναδείξετε την μοναδικότητα της πρότασης του brand σας και θα σας επιτρέψει να φτάσετε στην κορυφή.

Ελευθερωθείτε από προκαθορισμένες κατηγορίες

Υπάρχει, ήδη, ένας τεράστιος αριθμός προϊόντων ομορφιάς και προστασίας κατάλληλα και διαθέσιμα για κάθε τύπου δέρμα, τόσο για το ξηρό όσο και το λιπαρό. Αποτελεί, όμως, γεγονός ότι πολύς κόσμος δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον τύπο του δέρματός του. Οπότε, πως μπορεί κάποιος να το κάνει; Σύμφωνα με μία έρευνα του NPD Group (2017), το 48% των γυναικών στην Αμερική θεωρούν οτι έχουν προβληματικό δέρμα. Αυτή η, όχι τόσο ασυνήθιστη, ψευδαίσθηση είναι ο κύριος λόγος που οδήγησε στην άνοδο των mainstream σειρών προϊόντων περιποίησης για «ευαίσθητο δέρμα» τα τελευταία χρόνια.

Η Simple, μια βρετανική εταιρεία, είναι ένα καλό παράδειγμα εταιρείας που επωφελήθηκε από αυτό το φαινόμενο. Το brand της Simple, θεμελιώθηκε σε μια φιλοσοφία που είναι αρκετά απλή. Επικεντρώνεται στο να «είσαι καλός με το δέρμα σου, ακόμα και αν είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, γιατί όλα τα δέρματα μπορεί να γίνουν ευαίσθητα κάποιες φορές». Ως ένα από τα πρώτα brands που είπαν όχι στην προσθήκη χρωστικών και άλλων συστατικών τη δεκαετία του 1960, η Simple παραμένει προσηλωμένη στους καταναλωτές της, πράγμα που φανερώνεται από την επένδυσή τους στην πρωτοτυπία, τις πράσινες συσκευασίες, την εκπαίδευση και άλλα.

Επαναπροσδιορίστε την φροντίδα του δέρματος, με βάση τη μοναδική αντίληψη που έχει το brand σας για αυτή. Χρησιμοποιείστε αυτή τη διαφορετική οπτική για να καθορίσετε το τί πρεσβεύει το brand σας, ενώ παράλληλα μένετε πιστοί στη φιλοσοφία σας.

Αποκτήστε έναν σαφή στόχο

 

Ενυδάτωση. Αντιγήρανση. Καθαρισμός. Όλα τα brands ομορφιάς ισχυρίζονται ότι τα προϊόντα τους κάνουν όλα αυτά, κάθε φορά που τα εισάγουν στην αγορά, χωρίς να έχει σημασία αν αφορούν τον γενικό τους στόχο, την ιστορία τους, την αποστολή τους ή αυτά που υπόσχεται το brand. Κανένα από αυτά τα buzzwords δεν διαφοροποιεί ένα brand, καθώς αυτά είναι τα ελάχιστα που περιμένουν οι καταναλωτές από ένα brand. Πρέπει να δημιουργήσετε έναν καθαρό και μοναδικό στόχο που δεν έχει, ήδη, γίνει τροφή χιλιάδων ανταγωνιστών σας.

Η προστασία απέναντι στην μόλυνση του αέρα, είναι κάτι που αναπτύσσεται ταχύτατα τελευταία. Η αστική ζωή περιβάλλει τους κατοίκους, με τη σκόνη, την ατμοσφαιρική ρύπανση και τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα να απειλούν σημαντικά την υγεία του δέρματος. Σύμφωνα με μια αναφορά της Mintel(2016) με τίτλο «Anti-Pollution Beauty» που αφορά την Κίνα, το  61% των γυναικών της Κίνας απασχολούνται ιδιαίτερα με το θέμα των βλαβερών ουσιών της σκόνης και τα αποτελέσματα στο δέρμα τους.

Η Sûrface, ένα ιταλικό brand προστασίας του δέρματος, επέλεξε να δημιουργήσει τον χώρο του, ισχυριζόμενο ότι η φιλοσοφία της εταιρείας «δημιουργήθηκε από την ανάγκη για δημιουργία μιας ποικιλίας προϊόντων που είναι εντελώς φυσικά, δημιουργημένα, ειδικά,  για το αστικό περιβάλλον στο οποίο υπάρχουν σκληρές ατμοσφαιρικές συνθήκες». Αυτό το unisex brand γνωστοποιεί την πρότασή του και μέσα από το σλόγκαν του «σύγχρονη φροντίδα για τη ζωή στην πόλη». Επίσης, εκφράζει την φιλοσοφία του, ότι σχεδιάστηκε για τα αστικά κέντρα, μέσω μιας σύγχρονης και απλής ταυτότηας. Η Sûrface βρήκε έναν μοναδικό στόχο για το brand της. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο με το δικό σας brand, με το να ξεφορτωθείτε όλα τα εμπόδια που σας εμποδίζουν να βρείτε αυτόν τον στόχο.

Καθορίστε το κοινό σας

Πολλά brands ομορφιάς, προσφέρουν στο κοινό λύσεις για όποιον ψάχνει προϊόντα μακιγιάζ ή φροντίδας δέρματος. Μόνο λίγοι, καταφέρνουν να ξεκαθαρίσουν, επαρκώς, τον στόχο τους στην αγορά και να επικεντρωθούν σε δραστηριότητες γύρω από αυτούς. Η Gen Z, που γενικά διακρίνεται από αυτούς που γεννήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και του 2010, είναι ένα target group στο οποίο έχουν στραφεί πάρα πολλά brands. Η C’est Moi, μια γαλλική εταιρεία ομορφιάς, έκανε ακριβώς αυτό.

Ως μέρος της ξεκάθαρης αποστολής της, το brand είναι ένα σύμβολο νεότητας, που αγκαλιάζει την ανάγκη των νέων γυναικών να έχουν βοήθεια στο ταξίδι ομορφιάς τους. Θεωρώντας την ως μια «νέα γενιά ομορφιάς» αυτό το brand κατέχει έναν μοναδικό χώρο στην κατηγορία μέσω της συγκέντρωσης σε αυτό το συγκεκριμένο καταναλωτικό κοινό, και της εμπειρίας του. Τα brands που ενστερνίζονται κάποιο επίπεδο αποκλειστικότητας, ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα. Βρείτε την ταυτότητά σας και καθορίστε όσους σας πρεσβεύουν. Να κάνετε σίγουρο ότι το brand σας είναι σχεδιασμένο αποκλειστικά για αυτούς.

Μείνετε συγκεντρωμένοι

Πολλά brands έχουν βρει την επιτυχία, επικεντρώνοντας στο να καθορίσουν αυτό που τα ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα, και περιγράφει την αυθεντική τους πρόταση. Κάποια brands από τη Νότια Κορέα χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο για να ανυψώσουν την αγορά ομορφιάς σαν σύνολο, επιτρέποντάς της να γίνει ηγέτης, γενικότερα, στη βιομηχανία της ομορφιάς.

Συγκεντρωμένη στις ιαματικές τελετουργίες, που μεταφέρθηκαν στο σήμερα από μητέρα σε κόρη, στην Κορέα, η Hanyul, προσφέρει λύσεις για τη φροντίδα του δέρματος που βασίζονται σε φυσικά συστατικά που προέρχονται από φυτά και ρίζες. Επιπροσθέτως, βασιζόμενη αρκετά στα αποτελέσματα της χρήσης κόκκινου ginseng, η Donginbi προτείνει το «απόλυτο αντι-γηραντικό λάδι» το οποίο δημιουργείται με παρόμοια χρήση υλικών.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα brands ομορφιάς της Κορέας που επωφελούνται από ένα συγκεντρωμένο USP, μέσω της απλούστευσης της φιλοσοφίας του brand τους και προσφέροντας μια διαφορετική αντίληψη στην ομορφιά. Ως αποτέλεσμα, αυτά τα brands, ελευθερώνονται από τον ανταγωνισμό και μπορούν να αναπτυχθούν όπως θέλουν.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.