25 Απρ 2024
READING

5 Brand Story telling τακτικές για έμπνευση μιας νέας υπέροχης ιδέας

4 MIN READ

5 Brand Story telling τακτικές για έμπνευση μιας νέας υπέροχης ιδέας

5 Brand Story telling τακτικές για έμπνευση μιας νέας υπέροχης ιδέας

Τι είναι αυτό που κάνει μια ιστορία υπέροχη? Ίσως σκεφτεί κανείς “ένα universal μήνυμα που όλοι θα μπορούν να συνδεθούν μαζί του” ή “ένας χαρακτήρας να αγαπήσουν.” Αλλά όταν ρωτήσετε μία πρώην CMO αυτή την ερώτηση από άποψη μαρκετινγκ, θέτει τα δικά της κριτήρια. Οι marketers στοχεύουν συγκεκριμένα ακροατήρια, οπότε τα μηνύματα πρέπει να ευνοούν όχι μόνο το brand αλλά να εξυπηρετούν και τους πελάτες.

Για να εντοπίσουμε  παραδείγματα έντονου storytelling, σκεφτόμαστε τα brands που έχουν οικοδομήσει την ταυτότητά τους βάση τη σύνδεση με τους καταναλωτές με “συναρπαστικούς, σχετικούς και διαφοροποιημένους τρόπους”. Τα θέματα τους με την πάροδο του χρόνου μεταφέρουν μια σαφή αίσθηση του σκοπού του brand. Πολλές εταιρείες δημιουργούν εκστρατείες σύντομης διάρκειας, αλλά πώς μπορεί κανείς να δημιουργήσει ιστορίες με μια μακροχρόνια κληρονομιά;

Φέρνοντας τους ανθρώπους κοντά | HALLMARK

Από τις ευχετήριες κάρτες και τα καταστήματα, σε τηλεοπτικά κανάλια και ταινίες, η Hallmark δημιούργησε ένα brand πολλαπλών κατηγοριών που μοιράζεται στιγμές. Πέρα από την απλή πώληση μιας κάρτας, οι ιστορίες αποκαλύπτουν πώς η Hallmark συμβάλλει στην ενίσχυση των εορτασμών και των σχέσεων. To brand έχει τις ρίζες τoυ σε μια Norman Rockwell έκδοση της Αμερικής και συνεχίζει να τρέχει τον προγραμματισμό και τα κανάλια στην ίδια ροή.

Αποκαλύψτε τον βασικό σας πελάτη | SUBARU

Σε έναν κόσμο που πωλεί γρήγορα, κομψά, σέξι αυτοκίνητα, η Subaru τολμά να προτείνει ότι είναι όλα σχετικά με την αγάπη. Μέσα από ιστορίες ανθρώπων που νοιάζονται για τους ανθρώπους -και τους σκύλους-, η Subaru εξελίσσεται ως ήρωας που βοηθά ένα συγκεκριμένο άτομο να συνδεθεί με άλλους. Κανένα άλλο αυτοκίνητο δεν προκάλεσε το συναίσθημα και το πάθος που προκάλεσε η Subaru. Με την πάροδο του χρόνου,  ιστορία μετά την ιστορία, η Subaru δημιούργησε ένα υπερβατικό brand που ξεχωρίζει σε ένα γεμάτο κόσμο και βοηθά τον καταναλωτή της να ζει σε αρμονία με τις πεποιθήσεις του. Το μήνυμα του brand στρέφεται προς τον ορισμό του καταναλωτή και όχι προς το προϊόν.

Δημιουργήστε μία cult ιστορία | APPLE

Συχνά πιστεύουμε ότι οι σπουδαίες ιστορίες πρέπει να μας κάνουν να αισθανόμαστε κάτι βαθύ. Ωστόσο, τα brands μπορούν επίσης να επηρεάσουν την απλή, λογική αφήγηση. Μία από τις καλύτερες εκστρατείες όλων των εποχών χρησιμοποίησε το χιούμορ για να βοηθήσει να φανεί το πλεονέκτημα του brand και να οικοδομήσει τα θεμέλια για επέκταση. Η σειρά Mac vs PC με τον Justin Long έδωσε έμφαση στα πιο λειτουργικά οφέλη των υπολογιστών της Apple μέσω της μουσικής, του καταπληκτικού χιούμορ και του αέρα της υπεροχής. Άφησε τους χρήστες του υπολογιστή σε κατάσταση άμυνας και τα PC brands να προσπαθούν να καταλάβουν πώς να την ανταγωνιστούν.

Παρέχετε μαγικές εμπειρίες | DISNEY

Η Disney δημιουργεί ιστορίες μέσα από εμπειρίες: ταινίες, βόλτες, χαρακτήρες, κρουαζιέρες. Οι marketers επισκέπτονται συχνά το “Disney U” για να καταλάβουν πώς να δημιουργήσουν ένα ζωντανό brand που “ζωντανεύει τη μαγεία”. Η Disney δείχνει πώς να προχωρήσουμε πέρα ​​από την αφήγηση και την πώληση για να δημιουργήσουμε κοινές εμπειρίες μεταξύ των καταναλωτών και του brand.

Κάντε το παλιό αξέχαστο | BOUNTY

Στις συνωστισμένες κατηγορίες συνηθισμένων προϊόντων χαμηλού ενδιαφέροντος, δύο brands καταναλωτών έχουν δημιουργήσει ισχυρή φήμη μέσω storytelling. H Bounty έχει πει σταθερά ιστορίες για το πώς μια καλύτερη χαρτοπετσέτα επιτρέπει στις μητέρες (και πιο πρόσφατα και στους μπαμπάδες) να είναι καλύτεροι γονείς. Οι ιστορίες δείχνουν ότι μια μητέρα δεν φοβάται να αφήσει τα παιδιά της να συμπεριφέρονται σα να είναι παιδιά, επειδή ξέρει ότι μπορεί να σώσει την ημέρα που θα πρέπει να λερώσουν ή που θα προκύψουν εκπλήξεις. Τέλος, το Folgers είναι αγαπημένο brand. Αγαπήθηκε το διαφημιστικό των Χριστουγέννων που έδειχνε έναν στρατιώτη να έρχεται σπίτι για να κάνει έκπληξη στην οικογένειά του. Το εμπορικό και το tagline “ο καλύτερος τρόπος για να ξυπνήσεις” εκπροσωπούσε την οικογένεια, το σπίτι, την άνεση, ακόμα και την ασφάλεια.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.