19 Απρ 2024
READING

Urban Outfitters κάθε ένα μοναδικό

7 MIN READ

Urban Outfitters κάθε ένα μοναδικό

Urban Outfitters κάθε ένα μοναδικό

Με 47 καταστήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη και την Ασία, φαίνεται ότι ελάχιστα συγκρατούν τη διεθνή επέκταση της αμερικανικής εταιρίας retail Urban Outfitters. Καθώς οι πόρτες του τελευταίου pop-up venture άνοιξαν στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, η Fashion United μιλάει για τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από την εικαστική καλλιτεχνική κατεύθυνση της μάρκας, ο Creative Director Stephen Briars. Σκοπός είναι να γίνει γνωστή η πορεία της Urban Outfitters, της μάρκας που κατάφερε να κρατήσει την ανάπτυξή της 45 χρόνια μετά το πρώτο της άνοιγμα καταστήματος στη Φιλαδέλφεια.

“Νομίζω ότι το σπουδαίο πράγμα για τους Urban Outfitters είναι ότι πρόκειται για ένα ταξινομημένο concept. Αυτό το concept store έχει εξελιχθεί καθ’ όλη τη διάρκεια”, εξηγεί ο Briars. “Από τη βάση του λογότυπου του καταστήματος, μέχρι το σχεδιασμό του, όλα όσα κάνουμε με το λογότυπο της μάρκας είναι εύκολο να τα αλλάξουμε από εποχή σε εποχή. Οι περισσότερες μάρκες είναι κλειδωμένες να έχουν το ίδιο λογότυπο για σχεδόν μια ζωή, αλλά όχι εμείς.”

Ο Briars πιστεύει ότι η ευελιξία των Urban Outfitters με την ιδέα του καταστήματος είναι ένας από τους βασικούς λόγους πίσω από τη συνεχιζόμενη επιτυχία της εταιρίας, δεδομένου ότι δίνει στην μάρκα την ελευθερία να προσαρμόζεται από τόπο σε τόπο, κι από εποχή σε εποχή.

Οι Urban Outfitters αναζητούν “απλότητα” για τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων

“Για τους εσωτερικούς χώρους του καταστήματος επιζητούμε την απλότητα. Έχουμε πολύ καθαρά κτίρια αλλά στη συνέχεια έχουμε κάποια καταστήματα, όπως το δικό μας στις Βρυξέλλες, το οποίο έχει ένα παλιό εσωτερικό του 19ου αιώνα, ώστε να μπορούμε να παίξουμε με αυτό. Κατά το σχεδιασμό μπορούμε να δούμε το κτίριο και να δούμε τι συμβαίνει σε αυτό και τότε μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ θεατρικό αν θέλουμε.’

Με τα χρόνια, οι Urban Outfitters έχουν εξελιχθεί ώστε να είναι πιο “έξυπνοι” με τα κτίρια που χρησιμοποιούν ως καταστήματα και τον διαθέσιμο χώρο για να δημιουργήσουν την ιδανική εμπειρία των καταστημάτων για τους πελάτες. “Από την αρχή ενός σχεδίου καταστήματος επεξεργαζόμαστε πώς σχεδιάζεται και τα φωτιστικά στοιχεία και η διάταξη. Ο κύριος στόχος  της μάρκας μας είναι  προς τις γυναίκες, αυτό έρχεται συνήθως πρώτο και καταλαμβάνει τα δύο τρίτα του καταστήματος. Αλλά όταν σχεδιάσαμε αυτό το κατάστημα έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να ελπίζουμε ότι απευθύνεται στους τοπικούς πελάτες του Ρότερνταμ “, προσθέτει, εξηγώντας πώς στο κατάστημα υπάρχει από γυναικεία μέχρι ανδρική ένδυση, αξεσουάρ και οικιακά σκεύη που συνδυάζονται με γούστο.

Οι Urban Outfitters παραμένουν ευέλικτοι με τα concepts των καταστημάτων

“Ωστόσο, ένα κατάστημα όπως αυτό έχει μια πολύ διαφορετική ευαισθησία από την άποψη του πόσο το εμπορικό σήμα είναι πρόθυμο να επενδύσει σε αυτό, σε σχέση με ένα κατάστημα που έχει μια εικοσαετή μίσθωση. Έχουμε λοιπόν την ευελιξία ως εμπορικό σήμα για να κάνουμε κάτι τέτοιο και μπορούμε να πάρουμε στοιχεία των κύριων καταστημάτων μας και να τα βάλουμε εδώ και στη συνέχεια να πάρουμε τα στοιχεία ενός pop-up και να τα πιέσουμε να μοιάζουν στα μόνιμα καταστήματα μας. Έτσι είναι υπέροχο κάθε φορά, επειδή κάθε κατάστημα είναι σαν ένα πείραμα. ” “Αποφασίσαμε πως για τα συγκεκριμένα δεδομένα για το άνοιγμα του καταστήματος στο Ρότερνταμ, ότι μπορεί ορισμένα σήματα να έχουν κάποια πλεονεκτήματα και άλλα να μην λειτουργούν καλά”, εξηγεί μεταξύ της προσφοράς brands, η οποία περιλαμβάνει κυρίως μάρκες για γυναίκες, μαζί με μάρκες όπως Cheap Monday, Levi’s and Calvin Klein.

“Έχουμε παραλαβές που έρχονται κάθε εβδομάδα, έτσι ώστε μόλις αρχίσουμε να εισπράττουμε χρήματα να δούμε τι λειτουργεί και τι δεν λειτουργεί, το οποίο ισχύει σε όλες τις τοποθεσίες μας. Μπορεί να είναι πραγματικά εκπληκτικό να δούμε πώς ορισμένες μάρκες λειτουργούν σε συγκεκριμένες πόλεις και μερικοί δεν κάνουν τίποτα σε αυτό. Όμως όλα τα καταστήματα φαίνεται να είναι σε μια φάση Nike, Adidas και Calvin Klein. ” O Briars πιστεύει ότι το μοναδικό, προσεκτικά επιλεγμένο μίγμα προϊόντων, που καλύπτει τη γυναικεία ένδυση, την ανδρική, τα αξεσουάρ, τα υποδήματα, τα κοσμήματα, είναι αυτό που διαφοροποιεί τους Urban Outfitters από άλλα καταστήματα στον κεντρικό δρόμο.

“Οι Urban Outfitters είναι μια εταιρεία που βασίζεται στο outfitting – η ιστορία αρχίζει πίσω στη δεκαετία του 1970”

“Οι Urban Outfitters είναι μια εταιρεία που βασίζεται στο outfitting. Ήταν ένα ασυνήθιστο πράγμα που έπρεπε να κάνουμε όταν τα περισσότερα πολυκαταστήματα προσφέρουν όλα τα τζιν και τις μπλούζες”, επισημαίνει ο Briars.”Έπρεπε να υποδείξουμε την τάση της μόδας στους πελάτες μας – κάτι που είναι πολύ συνηθισμένο πλέον. Εξακολουθούμε να κάνουμε το ίδιο τέχνασμα αλλά με άλλο τρόπο. Αυτό ξεκινά πίσω στη δεκαετία του 1970 μέχρι τώρα.  Αν και οι Urban Outfitters υπάρχουν εδώ και 45 χρόνια, αυτό την περίοδο που νεπηρεάζεται από τους millennials σήμερα – κάτι που άλλοι λιανοπωλητές μόδας σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν. Ο Briars πιστεύει ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το εμπορικό σήμα έχει προσαρμοσθεί στη σύνδεση με νέα δημογραφικά δεδομένα, παραμένοντας όμως συνδεδεμένο με τους πιο ηλικιωμένους πελάτες. “Γνωρίζουμε ότι τα προιόντα είναι ελκυστικά για μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, που θα μεγαλώσει μια μέρα και θα πιστεύουν ότι αυτά δεν είναι για εκείνους πια, για “αυτό αναπτύξαμε την Anthropologie. Έτσι, κάθε 5 χρόνια, αλλάζετε τον πελάτη σας και oi Urban Outfitters ανακαλύπτουν τη νέα γενιά”.

Αλλά η νέα γενιά που ψωνίζει στα Urban Outfitters έχει διαφορετικές αντιλήψεις για το πώς πρέπει να φαίνεται το εσωτερικό του καταστήματος  και τι είδους νέες τεχνολογίες θα πρέπει να περιλαμβάνει για να βελτιώσει την εμπειρία του καταστήματος.

“Είμαστε σε μια εποχή που ο πελάτης που περπατά στο κατάστημά μας γεννήθηκε με την τεχνολογία στο χέρι του – πολύ διαφορετικό από το πώς ήταν πριν από 5 έως 10 χρόνια” σημειώνει ο Briars. “Θυμάμαι ότι πριν από 5 χρόνια θα είχαμε συναντήσεις για τα καταστήματά μας και στο τέλος κάποιος θα ρωτούσε πώς πήγαινε η ιστοσελίδα και θα μιλούσαμε για αυτό για 5 λεπτά. Τώρα είναι τόσο περίεργο να σκεφτόμαστε το πώς έχουν αλλάξει τα πράγματα, αφού οι ιστοσελίδες μας είναι σήμερα ο πιο σημαντικός παράγοντας που οδηγεί τη μάρκα. “

“Η τεχνολογία θα έρθει στα store concepts μας, αλλά θα γίνει με τον τρόπο των Urban Outfitters”

Ο Briars αποκαλύπτει ότι οι Urban Outfitters εξετάζουν τις μελλοντικές τεχνολογικές εξελίξεις για να ενισχύσουν την εμπειρία στο κατάστημα, όπως, έξυπνους καθρέφτες, ετικέτες rfid και παρόμοια πράγματα. “Αλλά πρέπει να βρούμε τον σωστό τρόπο για να εφαρμόσουμε αυτή την τεχνολογία”, τονίζει. “Δεν είμαστε μία σπορ μάρκα που θα έχει τεράστιες οθόνες στο κατάστημα- που δεν ταιριάζουν με τη νοοτροπία των Urban Outfitters.’’ Θα χρησιμοποιήσουμε αυτές τις τεχνολογικές εξελίξεις με τον σωστό τρόπο για εμάς. Έτσι η τεχνολογία θα έρθει στο κατάστημά μας αλλά θα γίνει με τον τρόπο των Urban Outfitters. “

Ωστόσο, όταν πρόκειται για την τεχνολογία που ενισχύει την εμπειρία αγορών κατάστημα, ο Briars είναι σταθερά πιστός στην απλότητα.”Κάτι τόσο απλό όσο το να κλικάρεις και να επιλέγεις μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν τους ανθρώπους να συμμετάχουν στο περιβάλλον του καταστήματος, που ουσιαστικά είναι ένα από τα απλούστερα πράγματα που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να φτάσουν οι άνθρωποι να μπαίνουν στα καταστήματα. Το Urban Outfitters είναι ένα εμπορικό σήμα που λειτουργεί πολύ σε ένα περιβάλλον καταστήματος, οπότε το να γίνει αυτό σε μια επίπεδη οθόνη είναι πολύ δύσκολο. Οτιδήποτε φέρνει τους ανθρώπους σε ένα κατάστημα είναι επίσης μια καλή τεχνολογία. “

Μετά το άνοιγμα του pop-up στο Ρότερνταμ, έρχεται ένα άλλο pop-up στο Austin, αν και σε μια κάπως πιο μεγάλη κλίμακα. Ο Briars λέει ότι η μάρκα θέλει να δημιουργήσει μια μικρή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένου ενός καταστήματος Urban Outfitter, της Anthropologie, μιας βιβλιοθήκης και ενός καφέ για να δημιουργήσει μια ακόμη εμπειρία στο νέο κατάστημα για να προσελκύσει πελάτες. “Δημιουργώντας μια αίσθηση κοινότητας μέσω πρόσθετων παροχών, όπως μια βιβλιοθήκη ή ένα καφέ, όχι μόνο προωθούμε τον τρόπο ζωής μας, αλλά δημιουργούμε επίσης ένα νέο περιβάλλον λιανικής πώλησης για τους πελάτες που θα χαίρονται να ανακαλύψουν και να απολαύσουν”, σημειώνει ο Briars, “Αν και δεν είναι χωρίς δυσκολίες. “

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.