18 Απρ 2024
READING

Brands παρουσιάζουν το πως κέρδισαν το πρώτο τους εκατομμύριο στην Amazon

4 MIN READ

Brands παρουσιάζουν το πως κέρδισαν το πρώτο τους εκατομμύριο στην Amazon

Brands παρουσιάζουν το πως κέρδισαν το πρώτο τους εκατομμύριο στην Amazon

Με την Amazon να αντιπροσωπεύει πλέον το 50% όλων των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου στις Η.Π.Α., έχει γίνει μια πλατφόρμα πώλησης για πολλά καταναλωτικά brands. Αλλά απλά το να υπάρχουν τα προϊόντα του brand σας καταχωρημένα στην Amazon δεν σημαίνει και άμεσες πωλήσεις.

Δεδομένου ότι η Amazon λειτουργεί γενικά ως μηχανή αναζήτησης για αγοραστές έτοιμους να πραγματοποιήσουν μια αγορά, τα brands πρέπει να κατανοήσουν τα βασικά στοιχεία του Amazon SEO, καθώς και άλλες κρίσιμες λειτουργίες όπως η εφοδιαστική αλυσίδα, το μάρκετινγκ και η διαφήμιση στην πλατφόρμα.

Αλλά υπάρχουν πολλά brands καταναλωτών που διπλασιάστηκαν στη σελίδα της Amazon, αξιοποιώντας τη δημοτικότητα της αγοράς για να προσεγγίσουν νέους πελάτες και να αυξήσουν τις πωλήσεις.

H Maple Holistics, ένα brand προσωπικής φροντίδας, κατάλαβε πως για να έχει επιτυχία σε ένα marketplace  όπως αυτό της Amazon, θα έπρεπε να λανσάρει καινοτόμα προϊόντα και όχι παρόμοια με αυτά που ήδη υπάρχουν.

“Τα προϊόντα μας ήταν αρκετά γενικευμένα, χωρίς εφευρετικότητα και υπαγορευμένα από τις τάσεις και τις συμπεριφορές των καταναλωτών που είχαν περάσει από την αρχή”, λέει η Nate Masterson, η CMO της Maple Holistics. “Όταν λειτουργείτε με τον τρόπο αυτό στην Amazon, δεν πρόκειται να πετύχετε – υπάρχει ήδη ένα άλλο brand που έχει κάνει το ίδιο προϊόν και έχει ήδη δημιουργήσει καλή αναγνωρισιμότητα και ένα μεγάλο αριθμό review με τους καταναλωτές που θα σας κερδίσουν”.

Η Maple Holistics άλλαξε τις ταχύτητες για να δώσει προτεραιότητα στις τάσεις της αγοράς που ξεκινούν από τους κύκλους ζωής της. Με έναν σύντομο κύκλο ανάπτυξης προϊόντων, η εταιρεία ξεκίνησε τα δημοφιλή προϊόντα τσαγιού για τα μαλλιά και Argan Oil που είναι τα πιο δημοφιλή τους. Ο Masterson λέει ότι η εταιρεία βελτιστοποιεί επίσης τα προϊόντα της ειδικά για την Amazon, συμπεριλαμβανομένων των εμφιαλωμένων προϊόντων και των ετικετών, αλλά και των προϊόντων δοκιμών. Αλλά ο Masterson λέει ότι το πραγματικό πλεονέκτημα ήρθε με το να ενεργείς γρήγορα στις τάσεις των καταναλωτών.

“Είναι η ξεκάθαρα παλαιομοδίτικη αγορά και έρευνα προϊόντων που μας έδωσε τα μέσα για να οικοδομήσουμε την πραγματική επιτυχία της Maple Holistics. Το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει πρώτα να φτάσετε εκεί εάν πρόκειται να πραγματοποιήσετε πωλήσεις στην Amazon”. Παράλληλα, ο Masterson προειδοποιεί ότι η καταχώρηση νέων προϊόντων στην Amazon μπορεί να είναι δύσκολη αρχικά, καθώς ο αλγόριθμος κατάταξης της αναζήτησης της Amazon ευνοεί τα προϊόντα που μέχρι τώρα αποδεδειγμένα πωλούν περισσότερο.

Άλλα brands καταναλωτών όπως η Further Food έχουν διπλασιάσει τα προγράμματα προώθησης της Amazon για να οδηγήσουν την ανακάλυψη και την αφοσίωση σε αυτό που μπορεί μερικές φορές να είναι μια πλατφόρμα συναλλαγών. Ο ιδρυτής Lillian Zhao αναφέρει το ‘Subscribe & Save’ και το βελτιωμένο περιεχόμενο του προϊόντος ως βασικούς οδηγούς.

“Έχουμε μια “Ενισχυμένη Λίστα’ σε κάθε προϊόν μας όπου εκπαιδεύουμε τους πελάτες της Amazon τόσο στα προϊόντα όσο και στην εταιρεία μας’, λέει ο Zhao. “Εξηγούμε τη διαφορετικότητα των προϊόντων μας, παρέχουμε οπτικές ενότητες “πώς να το χρησιμοποιήσετε” και εξηγούμε ποια είναι η Further Food. Διαθέτουμε επίσης ένα έθιμο “Company Storefront” που προβάλλει οπτικά όλα τα προϊόντα μας και επισημαίνει την αποστολή και τη μοναδικότητα της εταιρείας μας”.

Η εταιρεία του Zhao ξεκίνησε τα προιόντα κολλαγόνου και τα τονωτικά από κουρκουμά στην Amazon πριν από 18 μήνες, αλλά ήδη έχει παραγγελίες 2 εκατομμυρίων δολαρίων. Η ζήτηση για τα προϊόντα δεν δημιουργήθηκε αποκλειστικά στο οικοσύστημα της Amazon. Ο Zhao λέει ότι πρωτοβουλίες οικοδόμησης brand, όπως τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, τα γεγονότα και μια μεγάλη κοινότητα θυγατρικών, ήταν σημαντικοί οδηγοί των πωλήσεων για τη Further Food στην Amazon.

Ενώ η πορεία προς την επιτυχία για αυτά τα δύο brands στην Amazon ήταν σχετικά γρήγορη, το ταξίδι δεν είναι ποτέ χωρίς εμπόδια. Καθώς η Amazon αναπτύσσει το χαρτοφυλάκιό της με τα δικά της brands ιδιωτικής ετικέτας, οι εταιρείες που πωλούν στην πλατφόρμα μπορεί να ανησυχούν για το γεγονός ότι η Amazon ανταγωνίζεται τα best-sellers.

Ο Masterson της Maple Holistics προειδοποιεί επίσης για τον κίνδυνο του να βασιστεί κανείς υπερβολικά στην Amazon ως κανάλι πωλήσεων και διανομής. “Λάβετε υπόψη ότι η Amazon έχει τη δύναμη να κλείσει τους λογαριασμούς πώλησης όποτε το κρίνει σκόπιμο”, λέει ο Masterson. “Έχουν πάντα το πάνω χέρι. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, η οποία είναι παράμετρος σε αυτό που τους έχει καταστήσει μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείες στον κόσμο”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.