26 Απρ 2024
READING

Tα Brands στην πρώτη γραμμή της αλλαγής

3 MIN READ

Tα Brands στην πρώτη γραμμή της αλλαγής

Tα Brands στην πρώτη γραμμή της αλλαγής

“Τα brands είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη συνεπή συμπεριφορά”. Εάν το πιστεύετε ακόμα αυτό, ίσως έχετε χάσει το σενάριο. Τα σημερινά brands είναι πολύ περισσότερο από τα σταθερά εμβλήματα του οργανισμού, μπορούν να γίνουν οι αλλαγές που χρειάζονται οι επιχειρήσεις.

Είτε συμφωνείτε είτε διαφωνείτε με το ρητό, “η κουλτούρα τρώει τη στρατηγική για το πρωινό,” είναι βέβαιο ότι θα συμφωνούσατε ότι η αλλαγή είναι απαραίτητη και μια αλλαγή στον πολιτισμό είναι κρίσιμη για την επιτυχία της σύγχρονης επιχείρησης. Ο πολιτισμός είναι ένα άυλο, πολύπλευρο και συχνά δύσκολο να αποτυπώσει κάτι που απλά δεν μπορεί να οριστεί. Αν και το brand από την άλλη πλευρά, μπορεί να οριστεί, να μοιραστεί και να ζήσει για να γίνει μέσο αλλαγής στις επιχειρήσεις μας.

‘Εχουμε δει brands να ενισχύουν την ορμή, την ενέργεια, τη σχετικότητα και τη συνάφεια. Για το κοινό, το brand έρχεται να αντιπροσωπεύσει την αλλαγή ταχύτερα από οποιαδήποτε νέα τεχνολογία, νέα στρατηγική, προϊόν ή υπηρεσία και ακόμη και ένα νέο CEO. Τα brands αποτελούν μέσα εσωτερικής αλλαγής και μέλλοντος, καθορίζοντας τον σκοπό ενός οργανισμού.

Σκοπός είναι το νήμα που συνδέει όλα τα στοιχεία ενός brand –εσωτερικά και εξωτερικά-είναι ο λόγος της οργάνωσης για να είναι το καθοδηγητικό φως στο ταξίδι προς τα εμπρός. Ως ενσάρκωση αυτού του σκοπού, το brand λειτουργεί ως φάρος, σταθερός, ενώ παράλληλα οδηγεί την οργάνωση στην πορεία της. Ένας συναρπαστικός σκοπός του brand είναι κάτι ισχυρό. Έχουμε δει μεγάλα brands να δημιουργούνται σε λιγότερο χρόνο από ποτέ, δημιουργώντας ένα κίνημα πίσω από τον επιτακτικό σκοπό τους.

Πάρτε την Patagonia, για παράδειγμα, με την ικανότητά της να κατασκευάσει το καλύτερο προϊόν, να μην προκαλέσει περιττές βλάβες και να χρησιμοποιήσει τις επιχειρήσεις για να εμπνεύσει και να εφαρμόσει λύσεις για την περιβαλλοντική κρίση. Ο σκοπός τους βγαίνει από τους υπαλλήλους της κάθε μέρα. Η συνεχιζόμενη επιτυχία της Patagonia δείχνει πώς ένας ισχυρός σκοπός του brand δημιουργεί την εσωτερική ορμή που απαιτείται για να διασφαλιστεί ότι οι δράσεις ενός οργανισμού αντανακλούν το «ήθος» του.

Σήμερα, τα brands παίζουν τεράστιο ρόλο στην επίδραση. Πέρασαν οι μέρες κατά τις οποίες οι οργανισμοί ενδιαφέρονται μόνο για την αναγνώριση και την αντίληψη τoυ brand, αφού δεν επικοινωνούν μόνο για το “ποιοι είμαστε”, αλλά για το  “τι κάνουμε.” Μια νέα τοποθέτηση ενός brand μπορεί σαφώς να διατυπώσει μια στροφή ή μια σκόπιμη κίνηση προς τα εμπρός. Καθώς οι κατηγορίες αλλάζουν και εδραιώνονται και οι γραμμές σβήνουν, πολλές εταιρείες αναδιαμορφώνουν τις προσφορές τους, καθιστώντας το “σήμα” ως σημείο αναφοράς.

Σκεφτείτε το Netflix, για παράδειγμα, το οποίο έχει μετατοπιστεί από απλά ένα συνδρομιτικό online κανάλι, σε δημιουργό περιεχομένου. Το Netflix συνεχίζει με την άνευ προηγουμένου ανάπτυξή του που υποστηρίζεται από τη δύναμη του brand τoυ.

Η τοποθέτηση του brand δεν είναι τίποτα αν δεν εκφράζεται με τόλμη και αν δεν ενσωματώνεται στις εμπειρίες μας. Ποτέ πριν, τα brands δεν είχαν την ευκαιρία να σπρώξουν τα όρια για να δείχνουν το μέλλον και να είναι τόσο φρέσκα ή αγαπημένα όσο είναι σήμερα.

Το επίπεδο αλλαγής είναι εξαιρετικό, ο κόσμος τα αγκαλιάζει και οι άνθρωποι θέλουν να είναι μέρος αυτής της προσπάθειας. Όταν ταξιδεύετε σε μια αλλαγή, το brand γίνεται ένα εργαλείο αλλαγής και σύνδεσης για να σας επιτρέψει να κινητοποιήσετε το κοινό σας για να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί η επιχείρηση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.