19 Απρ 2024
READING

Η Starbucks ανοίγει το πρώτο της Signing Store για ανθρώπους με προβλήματα ακοής

3 MIN READ

Η Starbucks ανοίγει το πρώτο της Signing Store για ανθρώπους με προβλήματα ακοής

Η Starbucks ανοίγει το πρώτο της Signing Store για ανθρώπους με προβλήματα ακοής


Η Starbucks θα ανοίξει το πρώτο Signing Store στην Ουάσινγκτον για κωφάλαλους τον Οκτώβριο, βασιζόμενη στις συνεχιζόμενες προσπάθειες σύνδεσης με τις διάφορες κοινότητες που εξυπηρετεί. Μια ομάδα εργαζομένων και συμμάχων των κωφών της Starbucks, οδήγησε την προσπάθεια να ξεκινήσει αυτό το μοναδικό μοντέλο καταστημάτων στις Η.Π.Α., το οποίο θα βρίσκεται στην 6th & H Street ,κοντά στο Gallaudet University, ένα πολυσύχναστο κόμβο ανθρώπων με προβλήματα ακοής.

Το κατάστημα θα δημιουργήσει μια ξεχωριστή εμπειρία retail για όλους τους πελάτες, προσφέροντας παράλληλα ένα μοναδικό format καταστήματος που προωθεί την προσβασιμότητα και προσφέρει ευκαιρίες απασχόλησης και επαγγελματικής εξέλιξης στους ανθρώπους με προβλήματα ακοής.

“Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή στο συνεχιζόμενο ταξίδι της Starbucks για να συνδεθεί με την κοινότητα κωφών, να προσλάβει και να απασχολήσει υπαλλήλους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής και να συνεχίσει να βρίσκει τρόπους να είναι πιο περιεκτική, προσβάσιμη και φιλόξενη για όλους”

Δημιουργώντας ευκαιρίες για την κοινότητα των κωφών

Η Starbucks θα προσλάβει 20-25 κωφάλαλους, και ανθρώπους με προβλήματα ακοής από όλη τη χώρα για να εργαστούν στο κατάστημα με την προϋπόθεση ότι όλοι θα είναι καταρτισμένοι στην αμερικανική νοηματική γλώσσα (ASL). Αυτή η ομάδα συνεργατών με κοινή γλώσσα την ASL και διαφορετικές εμπειρίες με την κοινότητα των κωφών θα βοηθήσει στην προσέλκυση και ανάπτυξη ταλέντων, καθώς και στην ευαισθητοποίηση και κατανόηση της εμπειρίας των κωφών στο εργατικό δυναμικό, συμπεριλαμβανομένων ευκαιριών σταδιοδρομίας στη Starbucks και πέρα.

Σχεδιάζοντας το πρώτο Signing Store στις ΗΠΑ

Η ιδέα να ανοίξει ένα Signing Store στις Η.Π.Α. εμπνεύστηκε από ένα παρόμοιο κατάστημα Starbucks Signing Store που άνοιξε στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας το 2016 με εννέα κωφούς partners. Οι partners των Starbucks στις ΗΠΑ εξέφρασαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια παρόμοια εμπειρία third place για την κοινότητα των κωφών και ταξίδεψαν στη Μαλαισία τον περασμένο Ιούλιο για την πρώτη επέτειο ώστε να καταλάβουν τις τροποποιήσεις του σχεδίου και να αποκτήσουν γνώσεις για να δημιουργήσουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία καταστήματος για τους πελάτες με δυσκολίες ακοής στις ΗΠΑ. Μια εσωτερική ομάδα δημιουργημένη από την Starbucks Deaf Leadership, το Γραφείο Προσβασιμότητας και την Access Alliance, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ώστε να υποστηρίξει αυτό το ιστορικό άνοιγμα του καταστήματος.

Το κατάστημα θα διαθέτει αποκλειστικά έργα τέχνης και μια προσαρμοσμένες κούπες σχεδιασμένες από κάποιον καλλιτέχνη κωφών, καθώς και μια πληθώρα βελτιώσεων για την υποστήριξη των partner. Οι κωφοί baristas θα έχουν ποδιές ASL κεντημένες από έναν κωφό προμηθευτή, ενώ οι hearing partners που υπογράφουν θα έχουν μια καρφίτσα “I Sign”. Αυτές οι πρωτοβουλίες δημιουργήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από την ηγεσία των κωφών της Starbucks Access Alliance. Το κατάστημα θα ενσωματώνει επίσης πτυχές του χώρου που είναι σχεδιασμένος για κωφούς, συμπεριλαμβανομένου ενός ανοιχτού περιβάλλοντος επικοινωνίας και ανακλαστικών επιφανειών χαμηλής αντανακλάσεως.


Η Starbucks έχει μία μακρά ιστορία όσον αφορά τη συμμετοχή και τη δημιουργία ευκαιριών για κωφούς ανθρώπους, ως μέρος της συνεχιζόμενης δέσμευσής της για την ένταξη και την προσβασιμότητα στις ειδικές ανάγκες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.