24 Απρ 2024
READING

Το νέο υπαίθριο αμφιθέατρο – κατάστημα της Apple στο Μιλάνο

3 MIN READ

Το νέο υπαίθριο αμφιθέατρο – κατάστημα της Apple στο Μιλάνο

Το νέο υπαίθριο αμφιθέατρο – κατάστημα της Apple στο Μιλάνο

Στην καρδιά του Μιλάνο, η Apple κάνει τις τελικές προετοιμασίες για να ανοίξει το 17ο κατάστημα στην Ιταλία. Το νέο κατάστημα θα είναι το πρώτο στη χώρα για να αγκαλιάσει πλήρως την ιδέα των καταστημάτων της Apple ως σύγχρονες πλατείες της πόλης, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε σε συνδυασμό με το νέο design της εταιρείας.

Το κατάστημα Apple Piazza Liberty, που πήρε το όνομα του από μια ιστορική πλατεία που συνορεύει με άλλους retailers, διαθέτει αξιοσημείωτη προσέγγιση αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών που τo διαφοροποιεί από οποιοδήποτε προηγούμενο κατάστημα της Apple. Ο σχεδιασμός αρχίζει με ένα εκτεταμένο υπαίθριο αμφιθέατρο που κατεβαίνει προς τα κάτω από την πλατεία προς τις βρύσες που δημιουργούν έναν εκπληκτικό τοίχο νερού.

Ο καταρράκτης, που συμβολίζει τη σύνδεση του Μιλάνο με τα κανάλια, χρησιμεύει επίσης ως είσοδος του καταστήματος. Οι επισκέπτες θα κατέβουν μέσα από το σιντριβάνι στον υπόγειο χώρο του καταστήματος, όπου 230 εργαζόμενοι αναμένεται να απασχοληθούν. Ο υπαίθριος χώρος θα χρησιμοποιηθεί για να φιλοξενήσει εκδηλώσεις της κοινότητας όπως καλοκαιρινές ταινίες και συνεδρίες Today at Apple της εταιρίας. Η Apple θέλει η πλατεία να γίνει ένας τόπος όπου φίλοι θα έρχονται να χαλαρώσουν, να συνομιλήσουν και να ανακαλύψουν νέα ενδιαφέροντα.


Κάτω από την πλατεία Piazza Liberty, η Apple ανακαινίζει τον πρώην κινηματογράφο Apollo, ο οποίος έκλεισε τον Ιανουάριο του 2017, αφού λειτουργούσε στην ίδια θέση από το 1959. Η ιστορία του κινηματογράφου της περιοχής εκτείνεται τουλάχιστον μέχρι το 1870, όταν άνοιξε κοντά το θέατρο του Μιλάνο. Το αμφιθέατρο της Apple θα είναι έμμεσος διάδοχος του αρχικού οργανισμού και θα συνεχίσει την κινηματογραφική κληρονομιά που δημιουργήθηκε πριν από σχεδόν 150 χρόνια στο ίδιο μέρος.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο Cannes Lions 2018, η SVP of retail της Apple Angela Ahrendts έδωσε μια σύντομη ενημέρωση για μερικά από τα επερχόμενα καταστήματα της εταιρείας, σημειώνοντας ότι η Piazza Liberty θα ανοίξει σύντομα. Ο αμφιθεατρικός σχεδιασμός του καταστήματος επισημάνθηκε και πάλι ως το ιδανικό μοντέλο για το μέλλον του retail της Apple και ένα hotspot για το βραβευμένο Today at Apple. To Apple Piazza Liberty θα είναι το πρώτο νέο κατάστημα της Apple στην Ιταλία που θα ανοίξει μετά το κατάστημα Apple Firenze, που άρχισε να καλωσορίζει τους πελάτες τον Σεπτέμβριο του 2015. Το πρώτο κατάστημα της χώρας άνοιξε στη Ρώμη με το λανσάρισμα του iPhone το 2007.

Αλλού στην Ευρώπη, η Apple σχεδιάζει να ανοίξει ένα five-story forum στη διάσημη λεωφόρο des Champs-Élysées του Παρισιού. Η εταιρεία ολοκλήρωσε το πρώτο κατάστημα retail στην Αυστρία τον περασμένο Φεβρουάριο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τo προγραμματισμένo της Apple στην πρώην Carnegie Library της Ουάσιγκτον, θα ενστερνιστεί την ιδέα μιας πλατείας-πόλης σε εσωτερικούς χώρους, διατηρώντας το ιστορικό κτήριο για τις μελλοντικές γενιές. Το κατάστημα αναμένεται να ανοίξει μέχρι τα τέλη του 2018.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.