25 Απρ 2024
READING

O νέος CEO της Dunkin’ Donuts επικεντρώνεται στο brand

3 MIN READ

O νέος CEO της Dunkin’ Donuts επικεντρώνεται στο brand

O νέος CEO της Dunkin’ Donuts επικεντρώνεται στο brand

Ο David Hoffmann, ο νεοδιορισμένος CEO της “Dunkin Brands”, ξέρει τι χρειάζεται για να διατηρηθεί η σχετικότητα του brand στο μυαλό των καταναλωτών – και δεν είναι τα ντόνατς.

“Η σημασία βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού που προσπαθούμε να κάνουμε. Τα brands που παραμένουν αυστηρά στη γραμμή τους κάνουν το καλύτερο”, δήλωσε ο κ. Hoffmann στο CNBC. “Από την πλευρά της Dunkin, αυτό το σημείο είναι ο υπέροχος μας καφές, ο ποιοτικό και γρήγορος”.

Ο κ. Hoffmann έγινε μέλος της Dunkin Brands ως πρόεδρος της εταιρείας το 2016 μετά από 22 χρόνια στη McDonald’s. Έχει αναλάβει την υλοποίηση του πολυετούς σχεδίου της αλυσίδας για τη μετατροπή των Dunkin Donuts σε ένα ” beverage-led, on-the-go brand”.

Τα καθήκοντά του περιλάμβαναν την καθοδήγηση όλων των πτυχών της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας στις Η.Π.Α., συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας του επόμενης γενιάς concept store κάτω από το brand της Dunkin. Το concept, το οποίο παραλείπει τη λέξη ” Donuts ” από τη ταμπέλα του, για πρώτη φορά έκανε το ντεμπούτο του στο Quincy, MA νωρίτερα αυτό το έτος. Διαθέτει αποκλειστικό χώρο για mobile order pickups, κιόσκια ψηφιακής παραγγελίας και ένα drive-thru για πελάτες που παραγγέλλουν εκ των προτέρων χρησιμοποιώντας την εφαρμογή DD Perks app. Η αλυσίδα σκοπεύει να ανοίξει περίπου 30 τέτοια καταστήματα φέτος.

Η Dunkin Donuts απλοποίησε επίσης το μενού της κάτω από την ηγεσία του κ. Hoffmann. Νωρίτερα φέτος, η αλυσίδα αφαίρεσε 10 επιλογές πρωινού και μεσημεριανού που δεν επιλέγονταν συχνά, για να επικεντρωθεί σε πιο δημοφιλείς επιλογές. Η αλυσίδα έκανε την κίνηση με την προσδοκία ότι θα συμβάλει στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών και της εμπειρίας στα καταστήματά της.

Ο κ. Hoffmann αντικαθιστά τον Nigel Travis, ο οποίος οδήγησε την επιτυχημένη δημόσια προσφορά της Dunkin Brand Group το 2011. Ο κ. Travis, ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία εδώ και 10 χρόνια σχεδόν, θα συνεχίσει ως executive chairman του διοικητικού συμβουλίου.

“Όταν πήραμε τον Dave στην ομάδα των Dunkin’ Brands πριν από 18 μήνες με πρόθεση να με διαδεχτεί ως CEO, γνωρίζαμε ότι προσλαμβάναμε έναν ηγέτη παγκόσμιας κλάσης με εκτεταμένη τεχνογνωσία στη βιομηχανία εστιατορίων και αυτή τη στιγμή έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία” είπε ο κ. Travis σε δήλωση. “Από την ανάπτυξη και την εφαρμογή της Dunkin’s Donuts US Blueprint for Growth, μέχρι στις σχέσεις που έχει συνάψει με τους franchisees μας και τις ικανότητες διαχείρισης ταλέντων που έχει επιδείξει, ο Dave έχει αποδείξει ότι είναι το πρόσωπο που θα οδηγήσει την εταιρία στην επόμενη φάση της παγκόσμιας ανάπτυξης της.”

Η Dunkin Donuts, η οποία σημείωσε growth 5% στις πωλήσεις  κατά το πρώτο τρίμηνο της εταιρείας, αναμένεται να παρουσιάσει τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου στις 26 Ιουλίου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.