25 Απρ 2024
READING

Πως αυτή η εταιρία ξεκίνησε με $10,000 και μετατράπηκε σε μία αυτοκρατορία του Baby-Care

3 MIN READ

Πως αυτή η εταιρία ξεκίνησε με $10,000 και μετατράπηκε σε μία αυτοκρατορία του Baby-Care

Πως αυτή η εταιρία ξεκίνησε με $10,000 και μετατράπηκε σε μία αυτοκρατορία του Baby-Care

Η Chelsea Hirschhorn ήταν σε αδιέξοδο. Η εταιρεία της με προιόντα για μωρά, Fridababy, ήταν κερδοφόρα. Αλλά αν επρόκειτο να αναπτυχθεί, χρειαζόταν περισσότερα προϊόντα. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν είχε εμπειρία σχεδιασμού, R&D προσωπικό, χρήματα και χρόνο. Όπως είπαμε: ένα αδιέξοδο.

Δεν είχε ξεκινήσει ως επιχειρηματίας. Στη νομική σχολή έκανε μια στάση με το New York Mets. Στη συνέχεια, ήταν δικηγόρος για πτωχεύσεις κατά τη διάρκεια της ύφεσης. Μετά από αυτό, μετακόμισε στη νότια Φλόριντα και βρέθηκε στο Miami Marlins.

Ένα βράδυ το 2013, ενώ η Hirschhorn ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί, ένας γείτονας της είπε για ένα προϊόν που εισήγαγε από τη Σουηδία, το NoseFrida. Ήταν “ένα oral nasal aspirator ” – δηλαδή, ένας σωλήνας που οι γονείς χρησιμοποιούν για να καθαρίζουν τη μύτη των μωρών τους. Ο γείτονας ήθελε να δει αν η Hirschhorn ενδιαφερόταν για την επιχείρηση. Δεν ενδιαφερόταν όμως.

Και μετά γεννήθηκε ο γιος της. Έπαθε συμφόρηση και η Hirschhorn αναγκάστηκε να δοκιμάσει το το NoseFrida. «Ήμουν σαν: Αυτό είναι εκπληκτικό!», λέει. Ο γείτονάς της, όπως αποδείχθηκε, είχε κάτι πολύτιμο: ένα πρακτικό εργαλείο για ένα δυσάρεστο σενάριο παιδικής φροντίδας, για το οποίο κανείς δεν μιλάει, αλλά όλοι ασχολούνται με αυτό.

Η Hirschhorn τότε αποφάσισε να συμμετέχει στην επιχείρηση ως Διευθύνων Σύμβουλος και μετονόμασε την εταιρεία σε Fridababy και αύξησε το προϊόν για δύο χρόνια – όπου πωλούσε σε ενθουσιώδεις retailers, γονείς και παιδίατρους. Αλλά αυτή και o συνεταιρός της έβλεπαν την επιχείρηση διαφορετικά. Ο εταίρος ήθελε να αποταμιεύσει τα κέρδη. Η Hirschhorn ήθελε να τα επενδύσει στην ανάπτυξη.

Ναι, θα μπορούσες να πάρεις οδοντόβουρτσες μωρών και κλινοσκεπάσματα και συμβατικά ρινικά αναρρόφησης, αλλά δεν είχαν αναβαθμιστεί εδώ και δεκαετίες. “Αυτά είναι προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούνται από όλους τους γονείς”, λέει, και κανείς δεν τους έδινε ως τότε καμία προσοχή.

Έτσι, η Hirschhorn εξαγόρασε το μερίδιο του συνεταίρου της. Από εκεί χρειαζόταν “έναν πολύ γρήγορο και έξυπνο τρόπο να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο της χωρίς πόρους”.

Βρήκε τη λύση κοντά στο σπίτι, χρησιμοποιώντας τη ίδια της τη ζωή ως εργαστήριο Ε & Α. Κάθε φορά που ο γιος της έκανε κάτι ακατάλληλο ή απροσδόκητο, ονειρευόταν ένα προϊόν για να το αντιμετωπίσει. Όταν ο γιος της συνέχιζε να φτύνει το φάρμακο, η Hirschhorn δημιούργησε το MediFrida – μια πιπίλα με μια σύριγγα που συνδέεται για να δώσει φάρμακο. Όταν αντιστεκόταν να του βουρτσίσει τα δόντια, σκέφηκε μία ιδέα με μια οδοντόβουρτσα τριών όψεων που θα μπορούσε να με ένα βούρτσισμα να καλύψει ταυτόχρονα τρία σημεία.

Η Hirschhorn άρχισε να παρακολουθεί εμπορικές εκθέσεις μωρών στην Ευρώπη, μιας και οι Ευρωπαίοι ήταν πιο ανοιχτόμυαλοι, αναζητώντας προϊόντα που ταιριάζουν στην κατάστασή της. Όταν θα έβρισκε κάποιο, θα έπαιρνε την σχετική άδεια, και θα το έφερνε στις Η.Π.Α., αξιοποιώντας τη διανομή που είχε συγκεντρώσει με το NoseFrida.

Η προσέγγιση λειτούργησε. Πρόσθεσε 18 νέα προϊόντα και τριπλασίασε τις πωλήσεις σε τρία χρόνια. Σήμερα τα προιόντα της Fridababy – τα οποία αποκαλεί τα “πιο αηδιαστικά προϊόντα που θα αγαπήσετε περισσότερο από κάθε άλλο” – βρίσκονται σε περισσότερα από 30.000 καταστήματα, μαζί με μια ισχυρή επιχείρηση στο διαδίκτυο. Και οι πελάτες και οι παιδίατροι τους αγαπούν!

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.