25 Απρ 2024
READING

Οι νέες τάσεις στο business των ταξιδιών

4 MIN READ

Οι νέες τάσεις στο business των ταξιδιών

Οι νέες τάσεις στο business των ταξιδιών

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες επεκτείνουν την προσφορά τους μακριά από τις παραδοσιακές οργανωμένες διακοπές για να προσελκύσουν μια πιο ποικιλόμορφη ομάδα ανθρώπων που θέλουν να ταξιδέψουν- μια τακτική που ήδη δείχνει επιτυχία.

Σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης της Μεγάλης Βρετανίας, ο συνδυασμένος κύκλος εργασιών των πρακτορείων ταξιδιών και τουριστικών πρακτόρων στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά σχεδόν 10% στα £ 36,2 δισ. Το 2017, υπερβαίνοντας την προηγούμενη ετήσια αύξηση της τάξης του 5% από το 2008.

Οπότε, ποιοι είναι οι τύποι ταξιδιωτών που οι επιχειρήσεις προσπαθούν να προσελκύσουν;

Solo travellers/ Εκείνοι που ταξιδεύουν μόνοι

Οι αναζητήσεις της Google για “solo travel” και “travel alone” έφθασαν στο ανώτατο επίπεδό τους τον Ιανουάριο του 2018 και οι ταξιδιωτικές εταιρείες άρχισαν να κατασκευάζουν προϊόντα που εξυπηρετούν τον αυξανόμενο αριθμό εκείνων που επιθυμούν να ταξιδεύουν μόνοι.

Η καναδική εταιρία Transat επέκτεινε τη συλλογή Solo τους το 2018. Παράλληλα με αυτή την επέκταση  δημιουργούν κοινόχρηστα τραπέζια για κοινά γεύματα. Η Saga Cruise κατασκευάζει επίσης 109 ατομικές καμπίνες με το νέο σκάφος της που ξεκινά το 2019. Θεωρούμε ότι το κλειδί για την επιτυχία στο να στοχεύει κανείς τον solo ταξιδιώτη θα είναι η δημιουργία ενός διαφοροποιημένου προϊόντος “Instagram-worthy”, που θα ενισχύσει την αίσθηση της ένταξης και θα κάνει το κάθε ταξίδι πιο εύκολα προσβάσιμο.

Μονογονεικές οικογένειες

Σύμφωνα με νέα στοιχεία, υπάρχουν περίπου δύο εκατομμύρια μονογονεϊκές οικογένειες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μια έρευνα διαπίστωσε ότι το 77% πιστεύει ότι οι ταξιδιωτικές εταιρείες δεν λαμβάνουν υπόψη την πραγματικότητα του ενός γονέα κατά την δημιουργία των ταξιδιωτικών πακέτων, των υπηρεσιών και εκστρατειών μάρκετινγκ.

Δεν είναι λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι η Virgin Holidays υιοθέτησε μια νέα προσέγγιση στην τιμολόγηση των μονογονεϊκών οικογενειών. Τα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι παραδοσιακά σε διπλή βάση, αλλά η Virgin έχει διαπραγματευτεί απευθείας με τα ξενοδοχεία για να μειώσει το ποσό που ένας μόνο γονέας θα πληρώσει.

Η Intrepid Travel κατέγραψε αύξηση της τάξης 16% στις οικογενειακές κρατήσεις το 2017 και ξεκίνησε έξι νέες οικογενειακές περιηγήσεις το 2018. Είναι σημαντικό ότι αυτές οι εκδρομές επίσης δεν χρεώνουν κάποιο επιπλέον ποσό στους γονείς που ταξιδεύουν χωρίς σύζυγο. Για τους γονείς που είναι μόνοι και επιβαρύνονται με το οικονομικό και οργανωτικό βάρος των διακοπών, αυτός ο τύπος προϊόντος είναι πιθανό να κάνει όλη τη διαφορά στην απόφασή τους να αγοράσουν κάποιο από τα πακέτα διακοπών.

Εκείνοι που αναζητούν την υγεία/ ευεξία

Η αύξηση της συνειδητοποίησης του τι συνιστά έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ιδιαίτερα μεταξύ των millenials, τροφοδοτεί την ανάπτυξη για διακοπές που σχετίζονται με την υγεία και την ευεξία. Η Travel Weekly προβλέπει ότι η παγκόσμια αγορά τουριστικής ευεξίας θα αυξηθεί 10% κατά την περίοδο 2017-2021 και οι εκδρομές για γιόγκα, οι διακοπές με spa, τα camps διαχείρισης βάρους και οι περιηγήσεις με ποδήλατο έχουν δει μια αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Η Wellbeing Escapes, ένας από τους μεγαλύτερους φορείς του Ηνωμένου Βασιλείου σε αυτόν τον χώρο, προσφέρει μια ποικιλία διακοπών για την υγεία και την ευεξία, ενώ η BookRetreats, που δημιουργήθηκε από δύο υπαλλήλους της Silicon Valley, παρουσιάζεται ως το «Airbnb της γιόγκα». σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, οι διακοπές υγείας και ευεξίας συχνά θεωρούνται ταξίδια πολυτελείας (και συνεπώς απρόσιτα), γεγονός που εμποδίζει τη μαζική αγορά. Τα brands που μπορούν να αποτρέψουν αυτή τη στάση και να προσφέρουν οικονομικά προσιτά πακέτα, θα μπορούσαν ως εκ τούτου να είναι τα πιο επιτυχημένα στην απόκτηση μεριδίου αγοράς.

Για να κερδίσουν σε αυτή την άκρως ανταγωνιστική αγορά, οι καθιερωμένοι παίκτες θα πρέπει να συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις προσδοκίες μιας συνεχούς απαιτητικής πελατειακής βάσης.  Θα είναι οι καθιερωμένοι παίκτες αρκετά ευέλικτοι ώστε να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες αυτές ανάγκες; Θεωρούμε ότι τα μικρότερα brands με εξειδικευμένες θέσεις σε αυτόν τον χώρο θα αποτελέσουν το κλειδί για την προώθηση της διαφοροποίησης και την προσφορά μιας πραγματικά προσανατολισμένης προς τον πελάτη προσφοράς.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.