20 Απρ 2024
READING

H WeWork εμπλέκεται περισσότερο στο retail με την WeMRKT

4 MIN READ

H WeWork εμπλέκεται περισσότερο στο retail με την WeMRKT

H WeWork εμπλέκεται περισσότερο στο retail με την WeMRKT

Ο γίγαντας του co-working χώρου ανακοίνωσε την κυκλοφορία της WeMRKT, ενός “σύγχρονου εμπορικού χώρου” που θα δοκιμαστεί στο WeWork 205 Hudson στη Νέα Υόρκη. Η WeMRKT θα πουλήσει προϊόντα από 10 εταιρείες μέλη της WeWork, οι οποίες εξασφάλισαν τις θέσεις τους σε διαγωνισμό τον Απρίλιο, καθώς και με brands επώνυμων ενδυμάτων, ειδών γραφείου και άλλα με σνακ και ποτά.

Οι εταιρείες που κερδισαν περιλαμβάνουν startups συνεργάτες της WeWork, πωλούν τα πάντα, από σούπες μέχρι τα ψιλοκομμένα τσιπς, χυμούς φτιαγμένους από “οχι τέλεια” φρούτα έως φορητούς φορτιστές. Πολλοί από αυτούς είναι direct-to-consumer online που θα έχουν τώρα την ευκαιρία να πουλήσουν σε ένα φυσικό περιβάλλον με χαμηλά γενικά έξοδα.

Η WeMRKT, η οποία ξεκίνησε αρχικά ως concept που ονομάζεται Honesty Market, είναι το πνευματικό τέκνο του πρώην συνιδιοκτήτη της SoulCycle και της chief brand officer της WeWork, Julie Rice. Η Rice, η οποία προσχώρησε στην εταιρεία τον περασμένο Νοέμβριο, δήλωσε σε μια δήλωση ότι η WeMRKT ήταν “από τα μέλη μας για τα μέλη μας”. “Καθώς το φυσικό retail εξαφανίζεται, η WeMRKTs θα προσφέρει στα μέλη μας ένα εντελώς μοναδικό κανάλι διανομής”, ανέφερε.

Παρόλο που το διαδικτυακό retail προχωρεί σε φυσικό, οι συνεργαζόμενοι χώροι όπως το WeWork έχουν αποκτήσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, ίσως παράδοξα, μέσω της “εξέγερσης” της ανεξάρτητης οικονομίας και της προσβασιμότητας στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα. Ένα εσωτερικό pitstop για τα μέλη της WeWork για να πάρουν ένα σνακ και να ανεφοδιάστούν, μοιάζει ακριβώς με το είδος επέκτασης του brand που θα μπορούσε να λειτουργήσει.

Η WeWork θα επεκτείνει περισσότερο τη WeMRKT σε άλλες τοποθεσίες στη Νέα Υόρκη και σε εθνικό επίπεδο σύντομα, σύμφωνα με το δελτίο τύπου. Οι νικητές θα έχουν επίσης την ευκαιρία να πουλήσουν τα προϊόντα τους μέσω της συνεργασίας της WeWork με την SnackNation.

Για τον John Sherwin, Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρίας Hydrant, η ευκαιρία να πουλήσει τα προϊόντα της στην WeMRKT, οδήγησε σε αύξηση της επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα της εταιρείας, των αιτήσεων για demos και των ατόμων που τον σταματούσαν στο ασανσέρ για να ρωτήσουν για τη Hydrant. “Με την τοποθέτηση της WeWork στην αγορά, αναγνωρίστηκε πραγματικά ότι το γραφείο είναι ένα κατάλληλο μέρος για να χρησιμοποιηθεί το προϊόν μας”, είπε. “Η τρέχουσα δημογραφική στόχευση είναι απολύτως ίδια με αυτή του WeWork.”

Άλλες εταιρείες εξέφρασαν τον επιχειρηματικό τους ενθουσιασμό για να τοποθετήσουν τα προϊόντα τους μπροστά από άλλα μέλη της WeWork. Ο Onur Oz, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Lebby Snacks, δήλωσε ότι θα είναι “τεράστιο” για την εταιρεία του να είναι στη WeMRKT, όπου τα προϊόντα του θα μπορούσαν να δοκιμαστούν από τους συνεργάτες του.

Ο Sherwin είπε ότι είχε εργαστεί σε άλλους χώρους co-working παλαιότερα, αλλά του άρεσε η WeWork λόγω των μελών της ομάδας που πήγαν ​​για να κάνουν τη ζωή τους όχι μόνο πιο εύκολη, αλλά ωραιότερη. Έφερε τα γραφεία της Hydrant στην WeWork μέσω του προγράμματος WeWorks Lab, όπου επιλέχθηκε η Hydrant μαζί με μια συγκεκριμένη ομάδα εταιρειών που έλαβαν χαμηλότερες τιμές ενοικίασης σε ένα περιβάλλον που μοιάζει με θερμοκοιτίδα.

Η Nicole Centeno, CEO of healthy meal and delivery service  της Splendid Spoon, ξεκίνησε από το να εργάζεται ως υπάλληλος από ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα σε ένα γραφείο με επτά υπαλλήλους στο WeWork South Williamsburg. Για εκείνη, ένα γραφείο στη WeWork ήταν ένα σημείο αναφοράς που αξίζει να είναι υπερήφανοι.

Για πολλές από τις startups, όπως τη Hydrant και τη Splendid Spoon, η WeMRKT θα είναι η πρώτη τους εισβολή στον φυσικό χώρο των καταστημάτων. Ο Sherwin δήλωσε ότι το μακροπρόθεσμο όραμα της Hydrant θα ήταν να πωλεί σε ένα κανάλι φαρμακείου, ενώ η Centeno δήλωσε ότι θα ήθελαν σίγουρα να επεκταθούν στο retail αν η επιχείρηση WeMRKT πάει καλά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.