26 Απρ 2024
READING

Millennials και crafting αξίας $ 36 δισ.

5 MIN READ

Millennials και crafting αξίας $ 36 δισ.

Millennials και crafting αξίας $ 36 δισ.

Το πρόβλημα των καταστημάτων ραπτικής, χειροτεχνίας και χόμπι και άλλων που πωλούν τα απαραίτητα εργαλεία και προμήθειες για την εκπλήρωση της δημιουργικότητας των millenials, είναι το πώς θα τους προσελκύσουν στα καταστήματά τους ή το αντίστροφο, πώς θα κάνουν τα καταστήματά τους ελκυστικά για αυτούς τους νέους “βιοτέχνες” που δεν θέλουν να ψωνίσουν σε ένα “παλιομοδίτικο” κατάστημα.

Αυτή η επόμενη γενιά crafting hobbyists διαταράσσει τη δουλειά ως συνήθως στα παραδοσιακά ραφεία, χόμπι και καταστήματα crafting. Τα καταστήματα αυτά πρέπει να προσαρμοστούν ή να κλείσουν προσπαθώντας.

Η Joann’s έλαβε το μήνυμα

Ο εθνικός crafting retailer, Joann πήρε το μήνυμα των millenials. Με περισσότερα από 849 καταστήματα και 75 χρόνια υπηρεσίας, ξεκίνησε ένα concept store επόμενης γενιάς στο Κολόμπους, OH, κοντά στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας. Το κεντρικό του μέρος είναι ένας ανοιχτό χώρος Studio δημιουργίας, όπου έμπειροι τεχνίτες και αρχάριοι μπορούν να έρθουν για να μάθουν νέες δεξιότητες, να παρακολουθήσουν μαθήματα, να νοικιάσουν μηχανές για να ολοκληρώσουν έργα και να συγκεντρωθούν για να μοιραστούν ιδέες με φίλους και συναδέλφους.

Οι Millennials θα αισθάνονται επίσης οικεία στο νέο κατάστημα της Joann, καθώς ενισχύονται με όλα τα είδη υψηλής τεχνολογίας / high-touch χαρακτηριστικά, όπως ένα kiosk Craft Creator touchscreen, όπου οι πελάτες μπορούν να αναζητήσουν στο Pinterest για να ανακαλύψουν νέα έργα χειροτεχνίας και ένα νέο Cut Bar όπου οι αγοραστές μπορούν να κάνουν check-in με το επιλεγμένο ύφασμα τους και στη συνέχεια να συνεχίσουν τα ψώνια μέχρι το κομμένο ύφασμα να είναι έτοιμο για παραλαβή.

Για επιχειρηματίες crafters, το concept store της Joann θα βοηθήσει να πουλήσουν τις δημιουργίες τους, δημιουργώντας εγκαταστάσεις για διαφημιστικά ώστε να προβάλλουν το έργο τους. Το Studio δημιουργίας θα είναι επίσης διαθέσιμο για εκθέσεις χειροτεχνίας και εκδηλώσεις της τοπικής κοινότητας.

Η βιοτεχνία Crafting πρέπει να σκεφτεί νεανικά για να προσελκύσει νέους

Έρευνα υπογραμμίζει την κρίσιμη ανάγκη για retailers που επιθυμούν να προσελκύσουν δημιουργικούς χομπίστες για να έρθουν στον 21ο αιώνα.

“Σήμερα, οι crafters είναι νεότεροι απ’ όσο ήταν ποτέ”, είπε ο Mark Hill, διευθύνων σύμβουλος της ένωσης. Το μεγαλύτερο ποσοστό των βιοτεχνών (41%) είναι millenials, ηλικίας μεταξύ 18 και 34 ετών. Το 36% είναι 35 έως 54 ετών και το 23% είναι 55 ετών και άνω. “Με συνολικό μέγεθος αγοράς 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα προιόντα χειροτεχνίας πωλούνται σε περίπου 75.000 καταστήματα retail, συμπεριλαμβανομένων καταστημάτων ειδικών τεχνών, εθνικών αλυσίδων χειροτεχνίας, καταστημάτων discount μαζικής παραγωγής, dollar stores, καταστημάτων εφοδιασμού, ακόμη και καταστημάτων hardware και φαρμάκων. Και ενώ περίπου το 90% των πωλήσεων στη βιομηχανία πραγματοποιούνται σε καταστήματα λιανικής, οι διαδικτυακοί retailers και τα κανάλια αγορών κατ ‘οίκον είναι όλο και περισσότερο πηγή, για νέους και παλιούς crafters, αρχάριους και έμπειρους δημιουργούς.

“Οι μεταβαλλόμενες αγοραστικές συνήθειες υποστηρίζουν την ανάγκη οι retailers να προσελκύσουν τους πελάτες τους μέσω στρατηγικών omni-channel που ενσωματώνουν ικανοποιητικές εμπειρίες στο κατάστημα και σε online αγορές”, υποστηρίζει ο Hill. Ένα από τα σημεία που προέκυψαν στη μελέτη AFCI είναι ότι το 62% – σχεδόν τα δύο τρίτα – των νοικοκυριών των ΗΠΑ συμμετέχουν σε ένα χόμπι χειροτεχνίας. Ακόμα πιο περίεργο είναι ότι οι crafters δεν κολλάνε σε ένα μόνο είδος, αλλά σε μεγάλο βαθμό συμμετέχουν σε πολλαπλά χόμπι χειροτεχνίας. Μόνο το 16% των crafters συμμετέχει σε ένα είδος, ενώ το 39% συμμετέχει σε 2-4 και το 45% συμμετέχει σε 5 ή περισσότερα δημιουργικά χόμπι.

Οι Millennials μυούν επίσης τα παιδιά τους στην αγάπη της βιοτεχνίας. Οι γονείς εμπλέκονται στις τέχνες των παιδιών, καθώς βλέπουν τη χειροτεχνία ως τρόπο σύνδεσης με τα παιδιά τους. Αναγνωρίζουν επίσης τα οφέλη των παιδιών που συμμετέχουν σε αυτές τις δραστηριότητες για δημιουργική ανάπτυξη και συντονισμό χεριών-ματιών.

Προορισμός για δημιουργικά των Millenials

Είναι ένα μέσο για την έκφραση του εαυτού, ένας τρόπος για να εκφράσει κανείς δημιουργικές ανησυχίες, μια δραστηριότητα που συνδέεται με την οικογένεια και τους φίλους και μια παραγωγική χρήση του χρόνου, των χρημάτων και των πόρων.

Η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση παλαιών υλικών σε νέα, είναι μια ισχυρή κίνηση μεταξύ των millenials. Ακόμα και ο γίγαντας της γρήγορης μόδας H & M έχει ακολουθήσει την τάση. Έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα “Take Care” στο Αμβούργο και τη νέα ναυαρχίδα του στη rue La Fayette στο Παρίσι, με προσδοκίες να επεκτείνει περαιτέρω την έννοια.

Στο τμήμα Take Care οι πελάτες μπορούν να φέρουν τα παλιά ρούχα πίσω για να λάβουν συμβουλές για την ανακατασκευή και τις επισκευές. Η H & M προμηθεύει “κιτ επισκευής” για να αντικαταστήσει τα κουμπιά και τα φερμουάρ, τα οποία απαιτούν κάποιες σοβαρές δεξιότητες ραφής. Η H & M διαθέτει επίσης ειδικούς και ραπτικά για την παροχή συμβουλών, τη διεξαγωγή εργαστηρίων και την παροχή υπηρεσιών κεντήματος ώστε οι πελάτες να μπορούν να κάνουν πιο προσωπική τη μαζική μόδα της H & M. Όλα αυτά αποτελούν μέρος της πρωτοβουλίας εταιρικής βιωσιμότητας που μιλάει με τους πιο πρακτικούς, DIY και τους πελάτες που τους αρέσουν να κάνουν πράγματα μόνοι τους.

Η δύναμη της εξατομίκευσης οδηγεί τους millenials στη χειροτεχνία

Σε τελική ανάλυση, η δύναμη της εξατομίκευσης των πραγμάτων που φορούν, μεταφέρουν, χρησιμοποιούν για να διακοσμήσει το σπίτι και τα δώρα, είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους οι millenials στρέφονται προς τη χειροτεχνία και τα δημιουργικά χόμπι. Αυτή ήταν η ιδέα που οδήγησε την Joann να αναπτύξει το νέο της concept store. Ανακάλυψε ότι η Pinterest είδε μια αύξηση στις αναζητήσεις για DIY εξατομικευμένα μπλουζάκια το 2017.

Επιτυχώς το νέο Studio δημιουργίας στο concept store της, δίνει στους πελάτες όχι μόνο ένα μέρος για να αγοράσουν το ύφασμα και τα αξεσουάρ τους, αλλά και να μάθουν τις δεξιότητες για να κάνουν τα δικά τους μπλουζάκια και να έχουν πρόσβαση σε μηχανές κοπής και ηλεκτρικά μηχανήματα κοπής για να κάνουν τα δικό τους όραμα πραγματικότητα.

Οι retailers δεν έχουν χρόνο. Πρέπει να μετατρέψουν τα καταστήματά τους σε προορισμούς κατάλληλους για το Instagram που θα προσελκύσουν τους δημιουργικούς χομπίστες της επόμενης γενιάς.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.