23 Απρ 2024
READING

Το νέο ανανεωμένο Apple Store στο Seattle

3 MIN READ

Το νέο ανανεωμένο Apple Store στο Seattle

Το νέο ανανεωμένο Apple Store στο Seattle

Τα καταστήματα της Apple αποτελούν από παλιά προορισμούς, που είναι σε θέση να προσελκύσουν μεγάλα και πιστά πλήθη με τη δύναμη και τη διαφημιστική εκστρατεία γύρω από τα προϊόντα της εταιρείας και τον ξεχωριστό σχεδιασμό των ίδιων των χώρων.

Αλλά ακόμη και η Apple έχει μετατρέψει τη φόρμουλα των καταστημάτων της τα τελευταία χρόνια ώστε να τονίσει τις δραστηριότητες ενάντια των αγορών, μια τάση που περισσότεροι retailers αγκαλιάζουν για να διατηρήσουν τη συναρπαστική φυσική παρουσία τους καθώς το ψηφιακό εμπόριο αντιπροσωπεύει όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στις πωλήσεις.

Το κεντρικό μέρος του νέου καταστήματος στο University Village του Seattle, λίγα μέτρα μακριά από το παλαιότερο κατάστημα, δεν είναι μια οθόνη που αναδεικνύει το τελευταίο τηλέφωνο ή ρολόι που κυκλοφόρησε, αν και υπάρχουν ακόμα σε κομψά ξύλινα τραπέζια και βιτρίνες που ξεκινούν στις πλευρές του χώρου σαν μουσείο. Δεν είναι το Genius Bar, ένας σταθμός τεχνικής υποστήριξης υψηλής τεχνολογίας που έχει άμεσα συνδεθεί με μια προηγούμενη γενιά καταστημάτων της Apple.

Αντ “αυτού”, το highlight εδώ είναι μια ανοιχτή κεντρική περιοχή που ονομάζεται φόρουμ. Είναι εξοπλισμένο με οθόνη μεγέθους κινηματογραφικής αίθουσας, εξαιρετικά υψηλής ευκρίνειας, που περιβάλλεται από ξύλινα και δερμάτινα καθίσματα, το σημείο εκκίνησης για καθοδηγούμενες περιηγήσεις φωτογραφίας ή coding classes για παιδιά. Το ευρύτερο κατάστημα έχει σχεδιαστεί για να είναι ένας ημικυκλικός χώρος συγκέντρωσης .

Από το 2015, η Apple κατασκευάζει τα νέα καταστήματά της, δίνοντας άλλη μορφή στην έννοια αυτού του concept, η οποία υποστηρίζει το ανανεωμένο πρόγραμμα δωρεάν ημερήσιων μαθημάτων, εκδηλώσεων και ψυχαγωγικών προγραμμάτων της εταιρείας. “Θέλουμε πραγματικά αυτή η αίσθηση της πόλης να είναι το κέντρο του καταστήματος”, δήλωσε ο BJ Siegel, senior director of store design της Apple.

Το κατάστημα διαθέτει πέντε εισόδους αποτελούμενες από γυάλινα panels πλάτους 3 μ. που φτάνουν μέχρι τις οροφές των 5 μ. και περιστρέφονται ανοιχτά, αφήνοντας το αεράκι να ρέει και σκόπιμα θολώνει τη γραμμή μεταξύ του εσωτερικού εμπορικού χώρου και των γύρω πορτών με πολλά ιαπωνικά φυτά να ομορφαίνουν το εσωτερικό του χώρου και να δίνουν μία άλλη αίσθηση.

Η πράσινη οροφή, αόρατη από το επίπεδο του εδάφους, έχει φυτευθεί με sedum και ήδη την επισκέπτονται πολλές μέλισσες, μια δραματική αλλαγή από την άσφαλτο του πάρκινγκ που υπήρχε στο παλαιότερο κατάστημα.

Οι υπάλληλοι ετοιμάζουν το έδαφος για ένα πενταόροφο γκαράζ στο δυτικό άκρο της ιδιοκτησίας, με 300 νέους χώρους και πρόσθετο retail 6.000 τ.π. Όσον αφορά τις άλλες πλευρές της επέκτασης του νέου καταστήματος, οι οποίες απαιτούν πρόσθετους χώρους πωλήσεων 94.000 τ.π., το χρονοδιάγραμμα δεν έχει καθοριστεί ακόμα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.