26 Απρ 2024
READING

Adidas Originals | Outdoor | Influencers

3 MIN READ

Adidas Originals | Outdoor | Influencers

Adidas Originals | Outdoor | Influencers

Η Adidas Origianls ήθελε να συνεργαστεί με τους influencers για την κυκλοφορία του νέου P.O.D. shoe, αλλά δεν ήθελε απλά να τους αποστείλει κάποιο κουτί με το προιόν, ελπίζοντας πως θα ποστάρουν γύρω από αυτό. Το brand σκέφτηκε μία έξυπνη ιδέα- καμπάνια, ώστε να στοχεύσει συγκεκριμένους ιnfluencers στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.


Το brand συνεργάστηκε με την Clear Channel Outdoor για να βρει 16 διαφορετικές τοποθεσίες πινακίδων (οκτώ στη Νέα Υόρκη και οκτώ στο Λος Άντζελες) και δημιούργησε εξατομικευμένες διαφημίσεις για κάθε influencer. Οι διαφημιστικές πινακίδες συμπεριλάμβαναν το όνομα στο Instagram του influencer, ένα προσαρμοσμένο μήνυμα για αυτόν και ένα αόριστο μήνυμα σχετικά με την αγορά ενός ζευγαριού παπουτσιών από ένα τοπικό κατάστημα της Adidas.

Η Adidas Originals ήταν κουρασμένη από το πώς κάθε brand πλησιάζει τη συνεργασία με τους influencer με τον ίδιο τρόπο, όπως την αποστολή προϊόντων και την ελπίδα για ένα post στο Instagram. Ηθελε να κάνει κάτι διαφορετικό.

“Για αυτό, θέλαμε να προκαλέσουμε συζήτηση”, δήλωσε ο Pascha Naderi-Nejad, ανώτερος διευθυντής της Adidas Originals North America. “Αυτοί οι τύποι είναι οι πραγματικοί sneaker celebrities. Θέλαμε να πάρουμε περιεχόμενο επικεντρωμένο στο χρήστη και όταν θα το έβλεπαν να εντυπωσιαστούν και να πουν: “Υπάρχει μια πινακίδα με το όνομά σου! Τι είναι αυτό; “

Ο Naderi-Nejad σημείωσε ότι το brand έχει πολύ στενές σχέσεις με κάθε επιλεγμένο παράγοντα για αυτήν την καμπάνια, οπότε ήταν σε θέση να δημιουργήσει μερικές πραγματικά προσωπικές πινακίδες. Ο Tyler Glickman, για παράδειγμα, ζει στη Νέα Υόρκη και πρόσφατα παντρεύτηκε. Η Adidas ανέφερε κάτι για το γάμο του στη διαφήμισή του. Οι Tony Mui, Brian Alcazar, Tyler Glickman, Seth Fowler, Brandon Jenkins, Pierre Karl, Greg Williams, Sofia Change, Kalysse Anthony, Qias Omar, Jacques Slade, Cole Younger, Will Nichols, Scott Reyes, Lexis Rother και Jessica Wu προσεγγίστηκαν για την εκστρατεία. Οι πινακίδες άρχισαν να ανεβαίνουν στις αρχές Ιουνίου. Όλοι οι influencers ήξεραν ότι έρχεται κάτι, αλλά δεν είχaν ιδέα τι να περιμένουν.

“Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον για αυτούς αν οι followers τους ήταν εκείνοι που πραγματικά θα τους ωθούσαν να δουν την πινακίδα τους ή να τους στείλουν μια εικόνα με την πινακίδας τους”, δήλωσε ο Naderi-Nejad. “Ηταν σίγουρα ένα στοίχημα γιατί δεν είχαμε την βεβαιότητα ότι οι followers θα αντιδρούσαν”. Αυτό σήμαινε ότι η τοποθεσία ήταν το κλειδί για να εξασφαλιστεί ότι οι followers θα συναντούσαν τις πινακίδες σε εξωτερικό χώρο. Προσπαθήσαμε να τις τοποθετήσουμε σε περιοχές υψηλής κυκλοφορίας, αλλά ταυτόχρονα υψηλής ποιότητας για την κυκλοφορία, δηλαδή στην προσπάθεια να ταυτιστούν οι followers τους με τους καταναλωτές μας”, δήλωσε ο Naderi-Nejad.

Αφού είδε την επιτυχία του πρώτου κύματος της εκστρατείας, η Adidas Originals αποφάσισε να επεκτείνει το πρόγραμμα τις επόμενες εβδομάδες. Θα εξακολουθούν να υπάρχουν πινακίδες στο Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη, αλλά αντί να στοχεύουν influencers, θα χρησιμοποιούν ονόματα διαφορετικών γειτονιών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.