19 Απρ 2024
READING

L’Occitane | Nespresso | Harry Potter 9 ¾ | Concepts στο Λονδίνο

3 MIN READ

L’Occitane | Nespresso | Harry Potter 9 ¾ | Concepts στο Λονδίνο

L’Occitane | Nespresso | Harry Potter 9 ¾ | Concepts στο Λονδίνο

Sensorial Escape-L’Occitane

Με ένα τηλέφωνο στο ένα χέρι και ένα Starbucks Frappuccino στο άλλο, ένας Gen-Z έχει γίνει ο δύσκολος στόχος της αγοράς, όπου οι retailers καλούνται να δελεάσουν. Αυτή η πρόκληση, ωστόσο, έχει προωθήσει μια δυναμική, νέα αίσθηση επικοινωνίας. Οι sensorial εμπειρίες που επικεντρώνονται στα αισθήματα, αναγκάζουν τους αγοραστές να αφήνουν τα τηλέφωνά τους και να βυθίζονται σε απόλυτους branded χώρους.

Οι retailers στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν κεφαλαιοποιήσει τα κίνητρα ως εργαλείο για την παραγωγή πίστης, ανταλλαγής και μεγιστοποίησης των κερδών. Η νεότερη “Sensorial Escape” της L’Occitane φέρνει στη ζωή το τι πρέπει να κάνουν τα brands για να παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο ανταγωνισμού.

Από ένα στούντιο για Selfie σε περιοχές με εμπορεύματα που κυριολεκτικά είναι γεμάτες με λουλούδια, η L’Occitane έχει προωθήσει τη βιοφιλία σε άλλο επίπεδο. Τα μπαρ που είναι εφοδιασμένα με λοσιόν, έχουν αξεσουάρ με συνεργάτες για να ενημερώνουν για το κατάλληλο προιόν για τη φροντίδα κάθε τύπου δέρματος, δίνοντας έμφαση στην εμπειρία και την εξατομίκευση των προιόντων.

Το περιβάλλον περιστρέφεται γύρω από το πώς η εξειδικευμένη προσοχή μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία. Οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων έχουν τη δυνατότητα να αντισταθμίζουν πλήρως κάθε vibe που ζει λίγο πιο έξω, μεταφέροντας τους αγοραστές σε μια διαφορετική διάσταση, καθιστώντας τον χώρο ακόμη πιο δελεαστικό.

Nespresso

Οι αγοραστές δεν επιθυμούν πλέον απλώς ένα ταξίδι “έξω από το κουτί”. Αντίθετα, έχουν ωριμάσει για να παίρνουν μικρές γεύσεις κατά μήκος του ταξιδιού. Η Nespresso έχει καλλιεργήσει την πιο αληθινή και ουσιαστική εστίαση, που επικεντρώνεται όχι μόνο στο χώρο αλλά δίνει  έμφαση στο προϊόν ως σημείο αναφοράς σε αυτό το ταξίδι. Ψηφιακές οθόνες υπάρχουν στο εσωτερικό του καταστήματος Nespresso, που πλαισιώνουν τον σταρ του περιβάλλοντος- το Nespresso Tasting Area.

Pods γεύσεων και καθαρά typeface grid sections του καταστήματος, ανυψώνουν το προϊόν και τα εξαρτήματά του στην πρόσφατη αναπαράσταση. Ξεκάθαρα στοιχεία σχεδιασμού βρίσκονται πίσω από το χρώμα κάθε ξεχωριστής γεύσης, που τονίζεται και εξηγείται ανάλογα με τις ομοιότητες και τις εμπορικές στιγμές που έχουν υπάρξει μέχρι τώρα.

Αυτό το στοιχείο εστιασμένο στο retail επιτρέπει στους καταναλωτές να αισθάνονται ότι η εμπειρία είναι μεγαλύτερη από απλά μία δοκιμή, είναι μια “παιδική χαρά” σχεδιασμένη για εξατομίκευση, προωθώντας μεγαλύτερες αγορές στο τέλος κάθε ταξιδιού.

Harry Potter 9 ¾

Δίνοντας στους ανθρώπους τη δυνατότητα να ονειρεύονται, να ξεφεύγουν και να εξερευνούν τον κόσμο ως ξένους προορισμούς είναι αναμφισβήτητα ο πρωταρχικός στόχος για κάθε θεματικό concept στο retail.

Το κατάστημα Harry Potter 9 ¾ στο Kings Cross καθιερώνει τη φαντασία ως προϋπόθεση κατά την είσοδο.

Παίρνοντας ένα εικονικό brand, όπου πολλοί από εμάς έχουν εκτεθεί σε ολόκληρη τη ζωή τους και μεταφράζοντάς το  για να λειτουργήσει ως ένας διαχρονικός φάρος δεν είναι συνηθισμένο έργο – στην πραγματικότητα, είναι αρκετά μαγικό.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.