20 Απρ 2024
READING

Θα διαταράξει τη φαρμακοβιομηχανία η εξαγορά του PillPack από την Amazon;

3 MIN READ

Θα διαταράξει τη φαρμακοβιομηχανία η εξαγορά του PillPack από την Amazon;

Θα διαταράξει τη φαρμακοβιομηχανία η εξαγορά του PillPack από την Amazon;

Μπορεί η Amazon.com να αναπαράγει την επιτυχία που είχε με τα βιβλία, τα ενδύματα και τις αμέτρητες άλλες κατηγορίες και να συμπεριλάβει συνταγογραφούμενα φάρμακα; Αυτό είναι το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί τελικά με ένα οριστικό ναι ή όχι τώρα που ο γίγαντας του e-tail έχει υπογράψει συμφωνία για να αποκτήσει το PillPack.

Το PillPack είναι ένα διαδικτυακό φαρμακείο που παραδίδει προκαθορισμένες δόσεις συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε φακέλους στους πελάτες ώστε να διευκολύνει τους ασθενείς να παραμείνουν συμβατοί με τις φαρμακευτικές τους ανάγκες, μια πρακτική που έχει αποδειχθεί ότι έχει ως αποτέλεσμα καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς.

“Το PillPack κάνει απλό για κάθε πελάτη να πάρει το σωστό φάρμακο την κατάλληλη στιγμή και να αισθανθεί υγιέστερος”, δήλωσε ο TJ Parker, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ηλεκτρονικού φαρμακείου, σε δήλωση που ανακοίνωσε τη συμφωνία. Το διαδικτυακό φαρμακείο έχει άδεια να εκτελεί συνταγές στις 50 πολιτείες και είναι διαπιστευμένο με URAC και VIPPS. Το PillPack λειτουργεί στο δίκτυο με τους περισσότερους διαχειριστές παροχών φαρμακείου (PBM) και τα σχέδια Medicare Part D. Η εταιρεία έχει κατασκευάσει ένα ιδιόκτητο σύστημα λογισμικού, το οποίο ονομάζεται PharmacyOS, το οποίο του επιτρέπει να εκπληρώνει την υπόσχεσή του να καλύψει τις ανάγκες των πελατών.

“Η διορατική ομάδα του PillPack έχει έναν συνδυασμό βαθιάς εμπειρίας για το φαρμακείο και δίνει έμφαση στην τεχνολογία”, δήλωσε ο Jeff Wilke, Διευθύνων Σύμβουλος σε όλο τον κόσμο για την Amazon. “Το PillPack βελτιώνει ουσιαστικά τη ζωή των πελατών του και θέλουμε να τους βοηθήσουμε να συνεχίσουν να διευκολύνουν τους ανθρώπους να εξοικονομούν χρόνο, να απλοποιούν τη ζωή τους και να αισθάνονται πιο υγιείς. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε τι μπορούμε να κάνουμε μαζί, για λογαριασμό των πελατών με την πάροδο του χρόνου. “

Όπως έγινε και πριν, τα καλά νέα της Amazon είναι κακές ειδήσεις για τους αντιπάλους. Το CNBC ανέφερε ότι οι μετοχές της Amazon αυξήθηκαν κατά 2,5% στην αξία των ειδήσεων της συμφωνίας με το PillPack. Τα μερίδια του ανταγωνιστή του φαρμακείου CVS μειώθηκαν κατά 6,1%, ενώ της Rite Aid (-11,1%) και της Walgreens Boots Alliance (-9,9%) μειώθηκαν ακόμα περισσότερο.

Μετεφρασμένο σε δολάρια, το απόθεμα της Amazon αυξήθηκε σχεδόν σε 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχική αξία. Η Walmart, η οποία ήταν σε συνομιλίες για να αποκτήσει το PillPack προτού ανακοινωθεί η συμφωνία με την Amazon, έχασε πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς στις ειδήσεις. Οι αναφορές έφεραν την προσφορά της Walmart για το Pillpack σε περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η προσφορά της Amazon που αναφέρθηκε ήταν περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Ορισμένες μετοχές grocery είδαν την πτώση των τιμών των μετοχών πέρυσι, όταν η Amazon ανακοίνωσε την εξαγορά της Whole Foods. Τα καλά νέα, όπως αναφέρουν οι ΗΠΑ, είναι ότι οι περισσότερες από αυτές που επηρεάστηκαν αρνητικά την εποχή εκείνη έχουν δει τις τιμές των μετοχών τους να έχουν επανέλθει ξανά. Η συμφωνία μεταξύ της Amazon και του PillPack υπόκειται σε κανονιστικές εγκρίσεις και σε άλλες τυπικές συνθήκες κλεισίματος.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.