20 Απρ 2024
READING

Το νέο concept store της Joann Fabrics επικεντρώνεται πλήρως στην εμπειρία!

2 MIN READ

Το νέο concept store της Joann Fabrics επικεντρώνεται πλήρως στην εμπειρία!

Το νέο concept store της Joann Fabrics επικεντρώνεται πλήρως στην εμπειρία!

Πολλοί παραδοσιακοί retailers προσπαθούν να ανανεώσουν στην εμπειρία που παρέχουν μέσα στο κατάστημα. Τώρα, η 70 ετών retailer Joann Fabrics λανσάρει ένα νέο experiential concept store, με στόχο να προσεγγίσει τους καταναλωτές.

Το πρωτότυπο αυτό νέο κατάστημα θα ανοίξει στα κεντρικά της εταιρίας στο Οχάιο, σύμφωνα με το CNBC. Θα διαθέτει έναν τομέα “Studio του Δημιουργού” στη μέση του καταστήματος για μαθήματα και εκδηλώσεις στην κοινότητα, μια περιοχή καφέ μέσα στο κατάστημα, προσαρμοσμένες υπηρεσίες ραπτικής, ενοικιαζόμενες ραπτομηχανές και άλλα εργαλεία χειροτεχνίας καθώς και προσωπικούς αγοραστές που θα συνοδεύουν τους πελάτες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους.

Το κατάστημα διαθέτει επίσης μερικές τεχνολογικές βελτιώσεις όπως οθόνες αφής που δείχνουν χειροτεχνίες από το Pinterest και μία μπάρα για κοπή υφασμάτων, που θα επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν check-in μέσω κινητού και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις όταν το ύφασμα είναι έτοιμο. Η εταιρεία, η οποία διαθέτει 800 καταστήματα, σχεδιάζει να φέρει το concept σε άλλες πόλεις μετά την τελειοποίησή του στην πρώτη πιλοτική θέση.

Ο εκσυγχρονισμός της εμφάνισης, της αίσθησης και της συλλογής της Joann Fabrics μπορεί να είναι σε θέση να οικοδομήσει μια μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με τον ζωντανό κόσμο των crafters και των makers, με πολλούς  που πωλούν τα προϊόντα τους σε ιστοσελίδες όπως το Etsy.

Η επανεξέταση των καταστημάτων ως χώρων όπου οι πελάτες μπορούν να συναντηθούν και να εργαστούν μαζί, όπως η νέα ιδέα της Joann Fabrics, έχει αποδειχθεί ένα δημοφιλές μοντέλο για τους retailers που ελπίζουν να αυξήσουν την επισκεψιμότητα των καταστημάτων τους αλλά και το χρόνο παραμονής μέσα σε αυτά.

Στο χώρο της ένδυσης, η Nordstrom άνοιξε ένα concept store στα τέλη του περασμένου έτους, έτσι ώστε να επικεντρώνεται στη συγκέντρωση των πελατών. Η Nordstrom Local επιτρέπει στους πελάτες να συναντηθούν με προσωπικούς στυλίστες, να δοκιμάσουν τα ρούχα και να τους παραδοθούν προϊόντα που έχουν αγοράσει.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.