26 Απρ 2024
READING

H Angela Ahrendts της Apple βλέπει ένα μεγαλύτερο και στρατηγικότερο στόχο για το retail

2 MIN READ

H Angela Ahrendts της Apple βλέπει ένα μεγαλύτερο και στρατηγικότερο στόχο για το retail

H Angela Ahrendts της Apple βλέπει ένα μεγαλύτερο και στρατηγικότερο στόχο για το retail

Τα καταστήματα της Apple έχουν περισσότερες πωλήσεις ανά τ.μ. από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία στο retail. Υπήρξαν διάφοροι λόγοι για την επιτυχία αυτή, ξεκινώντας εκείνη την εποχή με προϊόντα όπως το iPhone και υπηρεσίες όπως το iTunes που άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές χρησιμοποιούν την τεχνολογία στην καθημερινή τους ζωή.

Η επιτυχία, σύμφωνα με την Angela Ahrendts, ηγέτη του retail business της Apple, έχει επίσης να κάνει με το πώς οι άνθρωποι που εργάζονται για την εταιρεία βλέπουν το ρόλο της. “Η Apple,” είπε στις Κάννες, “είναι στο human business. Είναι δική μας ευθύνη να εξανθρωπίσουμε την τεχνολογία”.

Η κ. Ahrendts, η οποία άφησε τη θέση της ως CEO της Burberry το 2014 για να εργαστεί στην Apple, βλέπει τα καταστήματα της εταιρείας ως κόμβους κοινότητας και όχι απλά μέρη για να αγοράσει κανείς τεχνολογία. Οι συνεργάτες στα περισσότερα από 500 καταστήματα της Apple που δραστηριοποιούνται σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο, εκπαιδεύονται για να επικεντρωθούν στην ανταλλαγή ιδεών με τους πελάτες γύρω από το πως η τεχνολογία μπορεί να εμπλουτίσει τη ζωή τους και όχι στο πως θα πουλήσουν απλά προϊόντα. Τα άτομα που εργάζονται στα καταστήματα της Apple, σύμφωνα με μια έκθεση , προσλαμβάνονται με βάση την ενσυναίσθηση και η εταιρεία μετράει την ανθρώπινη σύνδεση.

Για όσους πιστεύουν ότι το retail φυσικών καταστημάτων κατευθύνεται προς την εξαφάνιση, η κ. Ahrendts διαφωνεί. «Οι έξυπνοι εξωστρεφείς τύποι, δεν λένε ότι το retail πεθαίνει», δήλωσε η κ. Ahrendts, σύμφωνα με το Apple Insider.

“Λένε ότι το digital θα αυξηθεί σε τριπλάσιο ρυθμό σε σχέση με το φυσικό retail. Αλλά στα επόμενα πέντε χρόνια … το 75 τοις εκατό των ανθρώπων θα ψωνίζει online, αλλά το 75 τοις εκατό ολόκληρης της διαδικασίας της επιχείρησης θα γίνεται ακόμα μέσα σε φυσικά καταστήματα. Έτσι, το retail δεν εξαφανίζεται ούτε πεθαίνει”, πρόσθεσε. “Αλλά πρέπει να εξελιχθεί, πρέπει να συνεχίσει να κινείται. Και νομίζω ότι πρέπει να εξυπηρετεί μεγαλύτερο σκοπό από το να πουλάει μόνο”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.