25 Απρ 2024
READING

Retailtainment=ψυχαγωγία+retail

2 MIN READ

Retailtainment=ψυχαγωγία+retail

Retailtainment=ψυχαγωγία+retail

Σε ένα ακραίο βήμα για το retailtainment, το Cirque du Soleil, φημισμένο για τα ακροβατικά του, με αφετηρία στο Λας Βέγκας, σχεδιάζει να ανοίξει “κέντρα ψυχαγωγίας ολόκληρης της οικογένειας” σε εμπορικά κέντρα.

Σε μια δήλωση, το Cirque du Soleil Entertainment Group δήλωσε ότι οι επισκέπτες στα κέντρα με όνομα Creactive, μπορούν να δοκιμάσουν δραστηριότητες του τσίρκου, αλλά και χορού, bungee jumping, aerial parkour, σκοινιά και τραμπολίνα, σχεδιασμό μάσκας και juggling. Οι εσωτερικοί χώροι θα είναι κατά μέσο όρο 8.000 τ.μ.

“Οι φαν μας εκφράζουν τακτικά την επιθυμία τους να γνωρίσουν το Cirque du Soleil από μία πιο εσωτερική οπτική γωνία, να κοιτάξουν πίσω από την κουρτίνα και να φανταστούν τους εαυτούς τους να μπαίνουν στα παπούτσια των καλλιτεχνών μας», δήλωσε ο Marie-Josée Lamy, παραγωγός του CREACTIVE του Cirque du Soleil.

Το πρόγραμμα βασίζεται στην επιτυχία του Club Med CREACTIVE από το Cirque Du Soleil στα καταστήματα του Club Med στην Punta Cana, στη Δομινικανή Δημοκρατία και στο Opio. Η ομάδα δήλωσε ότι  παγκοσμίως προσπαθούν να “προσφέρουν εμπειρίες ψυχαγωγίας που μετατρέπουν τα εμπορικά κέντρα σε ολιστικούς προορισμούς”.

Το πρώτο κέντρο θα ανοίξει σε συνεργασία με την Ivanhoe Cambridge στο Μόντρεαλ σε ένα mall στην περιοχή του Toronto τον Σεπτέμβριο του 2019. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη με την Ivanhoe Cambridge σχετικά με άλλες τοποθεσίες στον Καναδά καθώς και με άλλους εταίρους για τις διεθνείς αγορές.

Ο Claude Sirois, πρόεδρος retail στην Ivanhoé Cambridge, δήλωσε: “Το CREACTIVE είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο με το όραμά μας για το μέλλον του retail: να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους κατάλληλους εταίρους για να προσφέρουμε καινοτόμες εμπειρίες για τα οφέλη των κοινοτήτων σε τοπικό επίπεδο”.

Η πρωτοβουλία έρχεται καθώς η επισκεψιμότητα των malls εξακολουθεί να μειώνεται λόγω της μετάβασης στις πωλήσεις μέσω διαδικτύου. Τα παραδοσιακά department stores έχουν χάσει την αποτελεσματικότητά τους ως οδηγοί της κυκλοφορίας του κόσμου.

Πολλά malls φιλοξενούν εστιατόρια, προσθέτουν πολυτελείς κινηματογραφικές αίθουσες ή φέρνουν εκθέσεις μόδας, συναυλίες και άλλα γεγονότα για να απαντήσουν σε μια επιθυμία για περισσότερες “εμπειρίες” στο πλαίσιο της επίσκεψης στα πολυκαταστήματα. Το εγχείρημα του mall του Cirque du Soleil φαίνεται να ευθυγραμμίζεται περισσότερο με εσωτερικές παιδικές χαρές, γυμναστήρια, χώρους αναρρίχησης,  πάρκα με τραμπολίνα και άλλες δραστηριότητες αναψυχής που εισέρχονται σε κάποια εμπορικά κέντρα. Τέτοιου είδους επιχειρήσεις πληρώνουν γενικά χαμηλότερο ενοίκιο από τους μισθωτές retail των mall.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.