23 Απρ 2024
READING

Barnes & Noble αποτελέσματα και επανασχεδιασμός  

3 MIN READ

Barnes & Noble αποτελέσματα και επανασχεδιασμός  

Barnes & Noble αποτελέσματα και επανασχεδιασμός    

Η Barnes & Noble,  ανακοίνωσε ότι oι συνολικές πωλήσεις  μειώθηκαν κατά 3% στα $786 εκ. από $821.2 εκ. τον περασμένο χρόνο, και οι συνολικές πωλήσεις όλου του χρόνου μειώθηκαν κατά 6% στα $3.7 δις.

Οι συγκρίσιμες πωλήσεις καταστημάτων υποχώρησαν 4,1% για το τέταρτο τρίμηνο και 5,4% για ολόκληρο το έτος, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας. Τα αποτελέσματα υπερέβησαν τις τριμηνιαίες εκτιμήσεις  για πωλήσεις ύψους 775 εκατ. δολαρίων και πτώση κατά 4,9%.

Η ενοποιημένη καθαρή ζημία του τέταρτου τριμήνου διευρύνθηκε στα 21,1 εκατομμύρια δολάρια ή 29 σεντ ανά μετοχή  από ζημία 13,4 εκατομμυρίων δολαρίων ή 19 σεντ ανά μετοχή το προηγούμενο έτος. Η φορολογική ενοποιημένη καθαρή ζημιά για το έτος 2018 ήταν 125,5 εκ. δολάρια ή 1,73 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με τα καθαρά κέρδη των 22 εκατομμυρίων δολαρίων ή 30 σεντ ανά μετοχή κατά το προηγούμενο έτος.

Για το οικονομικό έτος 2019,  αναμένεται ότι τα ενοποιημένα κέρδη προ τόκων, φόρων, και αποσβέσεων θα κυμανθούν μεταξύ 175 και 200 ​​εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Οι βελτιώσεις κέρδους θα προέλθουν σε μεγάλο βαθμό από τη μείωση του κόστους, δήλωσε ο CEO Demos Parneros.

Insights

Οι μετοχές της Barnes & Noble είδαν βελτίωση καθώς ο Parneros προσπάθησε να διαβεβαιώσει τους επενδυτές ότι η νέα ηγεσία και η στρατηγική ανάκαμψης ήταν έτοιμες να σώσουν αυτό το οικονομικό έτος. Μεταξύ αυτών είναι ο Timothy Mantel, πρώην GNC merchandising chief, που διορίστηκε νωρίτερα φέτος ως νέος Chief Merchandising Officer της εταιρίας.

Η εταιρεία βελτιώνει τη διοίκησή της, διορθώνει τα περιουσιακά της, αναλύει τα κόστη στα  ακίνητα της, μειώνει το λειτουργικό κόστος και αυξάνει τις omnichannel υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου της αποστολής από το κατάστημα, δήλωσε ο Parneros αποκαλώντας την στρατηγική του “επιθετική”.

Το φυσικό αποτύπωμα της εταιρείας φέτος θα είναι ” net store positive” και καθώς οι μισθώσεις πρέπει να ανανεωθούν, κάποια καταστήματα θα γίνουν μικρότερα, είπε, σημειώνοντας ότι τα 5.000 τ.μ. έχει αναδειχθεί ως το ιδανικό μέγεθος. Το πρώτο από αυτά τα μικρότερα καταστήματα θα κάνει το ντεμπούτο του το φθινόπωρο.

Τον Φεβρουάριο, ο Parneros δήλωσε ότι η εταιρεία εργάζεται για να επιστρέψει στις ρίζες της ως πωλητής βιβλίων, εγκαταλείποντας μια έμφαση στην υπερ-μοντέρνα μουσική και τα σχέδια για ζωγραφική που μόλις κέρδισαν κάποιες σημαντικές πωλήσεις. Αυτό οδήγησε σε μειώσεις στις κατηγορίες δώρων, μουσικής και DVD, οι οποίες αντιπροσώπευαν σχεδόν το ήμισυ των πωλήσεων των καταστημάτων λιανικής, ενώ οι πωλήσεις μουσικής και DVD συνεχίζουν να υποφέρουν.

Eπίσης δήλωσε ότι ενώ τα καταστήματα θα συρρικνώσουν το χώρο που αφιερώνεται σε αυτά τα αντικείμενα “όσο το δυνατόν γρηγορότερα”, η εταιρία οραματίζεται ξανά τον τομέα με τα δώρα και ενισχύει την προσφορά της για παιχνίδια, games και δώρα, τα οποία προσέφεραν υγιείς πωλήσεις και θα διατίθενται στο εμπόριο στις αργίες και στις εκδηλώσεις όπως στην Ημέρα της Μητέρας. Η εταιρία προωθεί επίσης προιόντα όπως στυλό και σακίδια, τα οποία συμπληρώνουν το νέο καλοκαιρινό πρόγραμμα του book club.

Η εταιρεία μαθαίνει πολλά από τα καταστήματά της που έχουν εστιατόρια, μια νέα προσπάθεια όπου η εμφάνιση και η ανακάλυψη παρουσιάζονται διαφορετικά από ό, τι σε άλλα καταστήματα, είπε επίσης. Η Barnes & Noble έχει υποστεί μια σειρά διοικητικών αλλαγών, μεταξύ των οποίων η εκλογή τεσσάρων διευθυντικών στελεχών, με τον Parneros να αναλαμβάνει το περασμένο καλοκαίρι.

Πριν από την ανάληψη των καθηκόντων του, η εταιρεία σχεδίαζε μια ανώτερη φιλοσοφία εστιατορίων για τέσσερα από τα καταστήματά της, μια προσπάθεια που ξεκίνησε υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Ronald Boire, ο οποίος έφυγε από τη θέση το 2016 μετά από λιγότερο από ένα χρόνο. Επίσης, πέρυσι, το activist hedge fund της Sandell Asset Management ανακοίνωσε ότι είχε ένα “γεμάτο νόημα” στοίχημα με την Barnes & Noble και κάλεσε τον retailer βιβλίων να πουλήσει την εταιρία ή να γίνει ιδιωτική.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.