Το ένα τρίτο των millennials ενοχλούνται με τους αργούς χρόνους παράδοσης

  • Η ταχύτητα του delivery είναι η μεγαλύτερη ανησυχία των καταναλωτών όταν ψωνίζουν online, σύμφωνα με μία έρευνα 3000 καταναλωτών που έγινε από την εταιρία ηλεκτρονικού εμπορίου Radial.
  • Περίπου το ένα τρίτο των 18-24-χρονών στην Αμερική είπαν πως τους ενοχλεί όταν απαιτείται πολύς χρόνος για να γίνει η παράδοση των προιόντων τους.
  • Γενικά, οι νεότεροι καταναλωτές τείνουν να είναι πιο αυστηροί με την παράδοση και την ολοκλήρωση των παραγγελιών τους απ’ ότι οι μεγαλύτερες γενιές.

Insights

Παρόλο που η ομάδα των millennials έχουν συχνά κατηγορηθεί πως κατέστρεψαν δεκάδες βιομηχανίες, παραμένει ακόμα μία σημαντική καταναλωτική βάση για τους retailers, ειδικά όταν γίνεται λόγος για e-commerce.

Για εκείνους που πραγματοποιούν τις αποστολές, το να κατανοούν τα μεγαλύτερα παράπονα των καταναλωτών μπορεί να βοηθήσει στο να οδηγηθεί μία επιχείρηση στην επιτυχία, διαφοροποιώντας τον εαυτό της σε σχέση με άλλες εταιρίες που συνεχίζουν να αργούν τις αποστολές ή στέλνουν λάθος παραγγελίες σε καταναλωτές.

Περίπου το 59% των millennial καταναλωτών ισχυρίστηκαν πως οι παραγγελίες τους ήταν σταθερά στην ώρα τους και σε άριστη κατάσταση- εννοώντας ότι σχεδόν το 40% των καταναλωτών αντιμετώπισαν προβλήματα με την παραγγελία τους. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι υπάρχουν θέματα με την παράδοση παραγγελιών, σχετικά με το κόστος, τη ταχύτητα, τη αξιοπιστία.

Ενώ οι προκλήσεις των “τελευταίων λεπτών” μπορούν να συμβάλουν σε θέματα εκτέλεσης της παράδοσης, πολλοί retailers δεν δίνουν προτεραιότητα στις στρατηγικές ολοκλήρωσης.

“Οι retailers συχνά ανησυχούν περισσότερο για την απόκτηση πελατών και τις τακτικές μάρκετινγκ “, δήλωσε ο Sean McCartney, executive vice president of operations services στη Radial.

Οι retailers που δεν αντιμετωπίζουν τα προβλήματα ολοκλήρωσης παραγγελιών “κινδυνεύουν να χάσουν πελάτες λόγω της εγκατάλειψης του καλαθιού αγορών”, δήλωσε ο McCartney.

Η βελτίωση της ολοκλήρωσης ξεκινάει πολύ πριν οι παραδόσεις φτάσουν στον πελάτη – από πίσω στην αποθήκη. Οι retailers “πρέπει να επενδύσουν σε τεχνολογίες για να οδηγήσουν σε βελτιώσεις στην αυτοματοποίηση αποθήκης και να έχουν ακρίβεια απογραφής των προιόντων”, ανέφερε η έρευνα.

Ο McCartney επεσήμανε επίσης ότι οι στρατηγικές omnichannel είναι ένας τρόπος για να βελτιώσουμε την ολοκλήρωση παραγγελιών, αξιοποιώντας τα φυσικά καταστήματα για να βοηθήσουμε το ηλεκτρονικό εμπόριο και αντίστροφα.

“Οι retailers πρέπει να δουν ολιστικά το ταξίδι του πελάτη για να καταστήσουν δυνατή την εμπειρία ενός πελάτη με ένα μόνο brand μέσω όλων των σημείων επαφής των καταναλωτών”, δήλωσε.