20 Απρ 2024
READING

Οι retailers προσφέρουν υπηρεσίες εξατομίκευσης

2 MIN READ

Οι retailers προσφέρουν υπηρεσίες εξατομίκευσης

Οι retailers  προσφέρουν υπηρεσίες εξατομίκευσης

Πιο συχνά από ότι βλέπουμε καλά παραδείγματα προσωποποιημένων προϊόντων, βλέπουμε τα άσχημα. Υπάρχουν αμέτρητα στιγμιότυπα σε όλα τα κοινωνικά μέσα πελατών που κατηγορούν εταιρείες που δεν το “έχουν καθόλου” όσον αφορά τα εξατομικευμένα προϊόντα.

Οι πιο επιτυχημένες εταιρείες κατανοούν ότι η εξατομίκευση αποτελεί ένα πρόβλημα δεδομένων. Το Spotify, ο ηγέτης στη μουσική, δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο πώς οι πελάτες του χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες, δημιουργώντας εξατομικευμένα δεδομένα.

Το Spotify μπορεί να συνδέσει τα δεδομένα των τραγουδιών που ακούν οι συνδρομητές του, σε έναν αλγόριθμο και να δημιουργήσει μια ξεχωριστή εξατομικευμένη λίστα αναπαραγωγής για κάθε χρήστη. Αυτή η λειτουργία, με όνομα Discover Weekly, οδηγεί σε βαθύτερη χρήση του προϊόντος, επιλύοντας την πρόκληση της εύρεσης νέας μουσικής με εξαιρετικά εξατομικευμένο τρόπο.

Καθώς οι πελάτες ακούν αυτές τις λίστες αναπαραγωγής και υποδεικνύουν τις προτιμήσεις τους παρακάμπτοντας μερικά τραγούδια και επαναλαμβάνοντας άλλα, το Spotify μπορεί να βελτιώσει τις λίστες αναπαραγωγής ανά βδομάδα. Αυτές οι βελτιώσεις που βασίζονται στις προτιμήσεις των συνδρομητών, οδηγούν τους πελάτες να είναι βαθιά συνδεδεμένοι με την υπηρεσία και να δημιουργούν ένα σημαντικό σύνδεσμο.

Στο retail, η Vans δημιουργεί εξατομικευμένες υπηρεσίες μέσω του προγράμματος Vans Custom. Στους πελάτες δίνεται η ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους προϊόν, προσαρμόζοντας το στυλ, το σχεδιασμό, το χρώμα και το υλικό μέσω μιας ηλεκτρονικής κατηγορίας στην ιστοσελίδα της Vans. Αυτό οδηγεί σε έντονη εμπιστοσύνη στα brands, ενώ ταυτόχρονα καθιστά τον πελάτη υπεύθυνο για την εξατομίκευση, αποφεύγοντας έτσι πολλά από τα θέματα που βλέπουμε σε παραδοσιακές προσεγγίσεις εξατομίκευσης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.