25 Απρ 2024
READING

Η Ikea ετοιμάζει minimal streetwear σειρά ρούχων

2 MIN READ

Η Ikea ετοιμάζει minimal streetwear σειρά ρούχων

Η Ikea ετοιμάζει minimal streetwear σειρά ρούχων

Η σουηδική εταιρία Ikea ανακοίνωσε τη κυκλοφορία μιας νέας κατηγορίας προϊόντων που έχουν προέλθει από συνεργασία με όνομα Spanst, η οποία διαθέτει έπιπλα και αξεσουάρ, αλλά και ενδύματα streetwear-styled.

Η προσπάθεια έγινε σε συνεργασία με τον Chris Stamp, έναν σχεδιαστή με έδρα το Λος Άντζελες και ιδιοκτήτη του καταστήματος Stampd, καθώς και με τη ανεξάρτητη σχεδιάστρια Maja Ganszyniec. “Ιδρυμένη το 2011, η Stampd είναι γνωστή για την προσοχή της στη λεπτομέρεια και τα σχέδια που ενσωματώνει στη σύγχρονη νεανική κουλτούρα με υψηλή ποιότητα και μινιμαλιστική αισθητική», γράφει η Ikea στη σελίδα προϊόντων Spanst.

Οι τιμές κυμαίνονται από $ 25 για ένα hoodie, σε $10 για μπλουζάκια και $ 7 για καπέλα, ενώ μερικά περιλαμβάνουν και τις συντεταγμένες του πρώτου καταστήματος Ikea και του πρώτου καταστήματος Stampd, σύμφωνα με το Adweek. Τα προιόντα θα είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Insights:

Η Ikea προσπαθεί να εισέλθει σε νέες αγορές με τη γραμμή προιόντων Spanst, η οποία απευθύνεται σε νεότερους καταναλωτές οι οποίοι δεν θα σκέφτονταν απαραίτητα τον retailer ως μέρος για να αγοράσουν hip clothing. Ενώ η Ikea διαθέτει ένα εκτενές λιανικό υπόβαθρο, τα ενδύματα και τα αξεσουάρ είναι σχετικά νέα. Ακόμη και αν η συλλογή Spanst είναι περιορισμένης διαθεσιμότητας, θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την διείσδυση της Ikea σε έναν νέο τομέα στον τρόπο ζωής, ιδιαίτερα στην κουλτούρα streetwear, η οποία είναι ολοένα και περισσότερο γίνεται mainstream.

Οι περισσότεροι έμποροι που δεν έχουν υπόβαθρο στην ένδυση αναζητούν εξωτερικούς σχεδιαστές για να αυξήσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τις προσφορές ecommerce τους.

Οι προσπάθειες αυτές φθάνουν καθώς οι νέοι καταναλωτές δείχνουν ισχυρή προτίμηση για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Το 75% των μελών της Gen Z ή εκείνων που γεννήθηκαν μεταξύ 1994 και 2002 προτιμούν να κάνουν τα περισσότερα από τα ψώνια τους ηλεκτρονικά για λόγους ευκολίας, σύμφωνα με νέα μελέτη της Criteo.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.