20 Απρ 2024
READING

H North Face ηγείται των online αγορών του refurbished clothing

2 MIN READ

H North Face ηγείται των online αγορών του refurbished clothing

H North Face ηγείται των online αγορών του refurbished clothing

Η North Face ανακοίνωσε το πρόγραμμα “The North Face Renewed,” μία συλλογή από refurbished προιόντα που διατίθονται μόνο online σε “καταναλωτές που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε προσιτές τιμές και βοηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος”.

Όλα τα ρούχα προέρχονται από προιόντα που έχουν επιστραφεί, ήταν ελαττωματικά ή κατεστραμμένα, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων της δημοφιλούς σειράς Summit, των μπουφάν Denali και άλλων συλλογών που έχουν συλλεχθεί, καθαριστεί και αναδιαμορφωθεί σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρίας

Η North Face Renewed είναι μια εξέλιξη ενός παραδοσιακού, γραμμικού επιχειρησιακού μοντέλου σε ένα κυκλικό. όπου τα ρούχα μπορούν να μεταπωληθούν, να επισκευαστούν και να ανακυκλωθούν. Κάθε χρόνο το 85% των υφασμάτων που παράγονται τελικά καταλήγουν στα σκουπίδια, ανέφερε η εταιρεία.

Insights:

Retailers όπως η North Face, η REI και η Patagonia προσελκύουν τύπους που τους αρέσουν οι εξωτερικές δραστηριότητες και ξοδεύουν αρκετά χρήματα στον ρουχισμό τους, αλλά ταυτόχρονα έχουν περιβαλλοντική ευαισθησία.

Αυτές οι προοπτικές βοήθησαν την εκστρατεία REI για την anti-Black Friday #OptOutside καμπάνια, όπου οι πελάτες και οι εργαζόμενοι ενθαρρύνονταν να κάνουν κυριολεκτικά μια πεζοπορία παρά να ψωνίσουν και είχε τεράστια επιτυχία.

Ο retailer είδε επίσης αύξηση των πωλήσεων κατά τη διάρκεια της δικής του επιτυχημένης εκδήλωσης πωλήσεων, η οποία πραγματοποιείται τον Μάιο. Το νέο πείραμα της North Face ακολουθεί την πολυετή προσπάθεια της Patagonia να διευκολύνει την επισκευή των ρούχων της και όχι να τα πετάει, αλλά να τα ανακυκλώνει.

“Καθώς αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις των προϊόντων μας καθ ‘όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους, ο ανασχεδιασμός αποτελεί ένα σημαντικό επόμενο βήμα για το άνοιγμα νέων αγορών και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεών που έχει η παραγωγή στον πλανήτη”, δήλωσε ο James Rogers, Διευθυντής της North Face.

“Προωθούμε τους στόχους βιωσιμότητας χωρίς να θυσιάζουμε την ανθεκτικότητα ή τα τεχνικά πρότυπα. Τελικά, καθώς εργαζόμαστε για την συλλογή Renewed, θα αποδείξουμε πως γίνεται να υπάρχει ένα μεγαλύτερο, κυκλικό πρότυπο για τη βιομηχανία”.

Ενώ πολλοί retailers ειδών πολυτελείας (κυρίως πολυκαταστήματα) των ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τη ζήτηση από τον καταναλωτή, ο τομέας “recommerce” αναπτύσσεται και η ηλεκτρονική μεταπώληση είναι, μεταξύ άλλων, ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους του retail . Η συνολική αγορά μεταπώλησης ενδυμάτων στην Αμερική θα αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 13% από 18 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016 σε 33 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021, σύμφωνα με σχετική έκθεση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.