19 Απρ 2024
READING

7 Τρόποι με τους οποίους οι μετά-millennial αγοραστές διαφέρουν

5 MIN READ

7 Τρόποι με τους οποίους οι μετά-millennial αγοραστές διαφέρουν

7 Τρόποι με τους οποίους οι μετά-millennial αγοραστές διαφέρουν

Μην υπερτιμάτε τόσο πολύ την αγάπη τους για την τεχνολογία. Βασιζόμενοι στις συσκευές τους, οι σημερινοί ηλικίας 18 έως 23 ετών μπορούν να επινοήσουν μια εμπειρία αγορών που ξεπερνά την ψηφιακή δέσμευση – και έχουν 44 δισεκατομμύρια δολάρια αγοραστική δύναμη για να την εμπνεύσουν.

Είναι πολύ δύσκολο για τους retailers, να υποτιμήσουν τα μέλη της Generation Z, τα παλαιότερα από τα οποία γεννήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και τα νεότερα στην αρχή της δεκαετίας του 2000. Με περισσότερα από 74 εκατομμύρια μέλη, η Gen Z αναμένεται να αντιπροσωπεύει το 40% του συνόλου των καταναλωτών των ΗΠΑ μέχρι το 2020, σύμφωνα με την Adweek. Όσο μεγαλώνουν τα ίδια, τόσο θα μεγαλώνουν και οι δαπάνες τους.

Παρακάτω θα δείτε παραμέτρους που περιγράφουν την Gen Z, χωρίς να περιλαμβάνεται σε αυτές η «ψηφιακή».

Διαφορετικότητα

Περίπου το ήμισυ του πληθυσμού της Generation Z δεν είναι λευκό, σύμφωνα με μια αναφορά του Forbes, επικαλούμενη το Census Bureau της Αμερικής. Συγκεκριμένα, το 22% είναι ισπανόφωνοι και το 15% είναι μη ισπανόφωνοι μαύροι – τα μεγαλύτερα ποσοστά οποιασδήποτε προηγούμενης γενιάς, σύμφωνα με έρευνα του Nielsen. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι νέοι καταναλωτές, είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με τα διαφορετικά πολιτισμικά στοιχεία και τα έθιμα κάθε κουλτούρας, κάτι που μεταφράζεται σε μεγαλύτερη ευκολία στις αγορές (συμπεριλαμβανομένων και των λευκών καταναλωτών). Η καχυποψία για το άγνωστο, πιθανότατα, έχει αντικατασταθεί από την περιέργεια και την προσαρμογή.

Αποταμίευση

Ίσως η ύφεση του 2008 να πάταξε το χαρακτηριστικό της σπατάλης από μέσα τους, αφού τα μέλη της Gen Z τείνουν να κάνουν πιο συντηρητική οικονομία και να αποφεύγουν το ρίσκο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι λιγότερο πρόθυμοι να αναλάβουν ένα μεγάλο χρέος. Το 1/3 έχει τραπεζικό λογαριασμό στο όνομά του ενώ ένα άλλο τρίτο – πιθανώς έφηβοι – μοιράζονται λογαριασμούς με τους γονείς τους. Σχεδόν οι μισοί, το 48%, προτιμούν να κάνουν τις τραπεζικές τους συναλλαγές, πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιον τραπεζίτη, μια ένδειξη που πιθανόν δείχνει ότι το να εξοικονομούν χρήματα, είναι τόσο σημαντικό για αυτούς ώστε να προσπαθούν να αποκτήσουν προσωπική επαφή με την τράπεζα για να νιώθουν ασφάλεια. Retailers, σκεφτείτε να τους εξασφαλίζετε ως πελάτες χωρίς τον τόκο.

Κυνήγι ευκαιριών

Εκείνοι που προσπαθούν να εξοικονομούν χρήματα, συμπεριλαμβανομένης της Gen Z, τείνουν να προσέχουν το πώς ξοδεύουν τα χρήματά τους και αν χρειαστεί θα πάνε να ψωνίσουν μέχρι και από υπερκαταστήματα που πωλούν σε μεγάλες ποσότητες. Περίπου το 55% του πληθυσμού Gen Z, αυξάνει το χρόνο που αφιερώνει σε φθηνά καταστήματα-πωλητές μεγάλων ποσοτήτων προϊόντων, σύμφωνα με έρευνα της παγκόσμιας ομάδας συμβούλων WSL Strategic Retail. Περίπου το 40% λένε ότι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο σε καταστήματα stock και σούπερ μάρκετ. Όταν επιθυμούν να αγοράσουν από συγκεκριμένα brands, προτιμούν τα Walmart, τα Ulta και τα τοπικά καταστήματα τροφίμων, με ποσοστό 56%, 48% και 45%, αντίστοιχα.

Άρνηση για μετακινήσεις

Οι γειτονιές και οι αγοραστικές επιλογές τους, δε σημαίνουν πολλά για την Gen Z, σε σχέση με όσα σημαίνει για αυτούς η μετάβαση στην εργασία τους. Κατά την επιλογή τόπου διαμονής, το 34% δήλωσε ότι οι αποφάσεις του δεν επηρεάζονται καθόλου από τις ανέσεις που προσφέρει μια γειτονιά, όπως τα εμπορικά κέντρα, σύμφωνα με την Έκθεση για τις προτιμήσεις οικισμού των καταναλωτών, του Ομίλου Zillow, για το 2017. Αυτό ως σύνολο αποτελεί το ένα τέταρτο του συνόλου των μισθωτών. Αντ’ αυτού, τα μέλη του Gen Z το να βρίσκονται κοντά στην εργασία τους είναι προτεραιότητα, ενώ μόνο το 17% επιθυμεί να κατοικεί σε μια ποιοτική-προτεινόμενη γειτονιά, σε σύγκριση με το 39% του συνολικού πληθυσμού. Οι retailers θα πρέπει όλο και περισσότερο να διασταυρώνουν με αναλύσεις την αγοραστική δύναμη των κέντρων εργασίας σε αστικές κοινωνίες.

Vegan-ισμός

Φαίνεται μικρό σαν έννοια, αλλά οι απλές προτιμήσεις μπορούν να αποκαλύψουν ευρύτερες πεποιθήσεις και επιθυμίες. Σχεδόν το ένα τρίτο (29%) των καταναλωτών ηλικίας 18 έως 21, λένε ότι η λέξη “vegan” στα προϊόντα, τα κάνει πιο ελκυστικά. Προφανώς, πρόκειται για μια αύξηση από 14% των baby boomers, σύμφωνα με μελέτη του Μαΐου της εταιρείας έρευνας αγοράς Morning Consult. Η προτίμηση της νεότερης γενιάς για προϊόντα χωρίς ζωικά στοιχεία, πιθανότατα επεκτείνεται και σε μη βρώσιμα προϊόντα, όπως τα οικιακά αγαθά που είναι ασφαλή για κατοικίδια ζώα και τα μη δερμάτινα είδη ένδυσης. Μπορεί να αξίζει να δείτε και τα τμήματα ή τους διαδρόμους στα καταστήματα που είναι φιλικοί προς τα ζώα.

Αγνωστικισμός για τα εμπορικά κέντρα

Οι αγοραστές της Gen Z, θα μπορούσαν να είναι μια εξαιρετικά καλή ευκαιρία για τα εμπορικά κέντρα. Από τους αγοραστές ηλικίας 18 έως 29 ετών, ηλικιακό φάσμα που περιλαμβάνει ένα μεγάλο τμήμα της Gen Z, το 35% δήλωσε ότι ψωνίζει λιγότερο σε εμπορικά κέντρα σήμερα, από ό, τι πριν από πέντε χρόνια, αλλά το 45% δήλωσε ότι ψωνίζει περισσότερο, σύμφωνα με έρευνα του Morning Consult τον Ιανουάριο. Πρόκειται για ένα στενό, αλλά πολλά υποσχόμενο, χάσμα, ειδικά αν συμμεριστεί κανείς ότι το 54% όλων των ενηλίκων, δήλωσε ότι ψωνίζει λιγότερο συχνά σε εμπορικά κέντρα (μόλις το 19% ψωνίζει συχνότερα). Διαφημιστικές προσφορές που απευθύνονται σε νέους, και σχετίζονται με την εξοικονόμηση κόστους, πιθανότατα θα γίνονταν άκρως αποδεκτές.

Εμπιστοσύνη σε προγράμματα

Τα προγράμματα αφοσίωσης που προσφέρουν οφέλη, όπως η δωρεάν μεταποίηση ρούχων ή τα special events, χάνουν σε μεγάλο βαθμό στη Gen Z. Μόλις 30% δηλώνει, ότι ένα πρόγραμμα αφοσίωσης τους δημιουργεί την εντύπωση ότι πρέπει να αφοσιωθούν σε ένα κατάστημα, σύμφωνα με την Ernst & Young, σε σύγκριση με το 45% των millennials. Όσον αφορά τα ειδικά προγράμματα ανταμοιβής, το 31% των αγοραστών της Gen Z προτιμούν τα events που απευθύνονται μόνο σε μέλη, σε σύγκριση με το 44% των millennials, ενώ το 80% της Gen Z, προτιμά την προφορά της δωρεάν παράδοσης (σε σχέση με το ποσοστό 74% των millennials). Οι retailers που προσπαθούν να προσελκύσουν κόσμο με την συγκεκριμένη μέθοδο, χρησιμοποιώντας προγράμματα αφοσίωσης, θα πρέπει να επικεντρωθούν στα πρακτικά πλεονεκτήματα που αυτά προσφέρουν.

Η παλιά ρήση αναφέρει ότι η νιότη χάνεται στους νέους. Το μέλλον, όμως, όχι.  Η νεότερη γενιά αγοραστών θα προσπεράσει τις κακές ιδέες προώθησης του retail, και τις εμπειρίες που προτείνουν, τόσο εύκολα όσο προσπερνούν την προηγούμενη γενιά αγοραστών, ανεξαρτήτως της τεχνολογικής ανάπτυξης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.