24 Απρ 2024
READING

Γιατί η Canada Goose επεκτείνεται στην Κίνα

3 MIN READ

Γιατί η Canada Goose επεκτείνεται στην Κίνα

Γιατί η Canada Goose επεκτείνεται στην Κίνα

Με το εμπόριο ανάμεσα στην Αμερική και την Κίνα να αυξάνεται, πρόκειται η Canada Goose να κάνει μία νέα αρχή όπως οι Αμερικανικές The North Face, Columbia Sportswear Company και Patagonia;

Ή είναι σύμπτωση ότι η Toronto Arctic-wear specialist, η οποία άνοιξε πριν δύο χρόνια το πρώτο της retail store και άρχισε να στέλνει αγαθά σε διεθνείς αγορές, επέλεξε την Κίνα για το 8ο και 9ο κατάστημα της μικροσκοπικής αλλά αναπτυσσόμενης αλυσίδας της.

Η εταιρία ανοίγει τώρα regional head office στη Shanghai και retail stores στο Πεκίνο και το Χονγκ Κονγκ το φθινόπωρο και έχει προωθήσει τον executive vice-president για το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα καταστήματα και τη στρατηγική, Scott Cameron, για να γίνει ο πρόεδρος της Κίνας.

Τα καταστήματα θα ανοίξουν σε συνεργασία με την ImagineX Group, ενώ οι πωλήσεις του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Κίνα θα ξεκινήσουν επίσης το φθινόπωρο μέσω της Alibaba Group’s Tmall Luxury Pavilion.

“Μιας και είναι η μεγαλύτερη αγορά πολυτέλειας, η ευκαιρία για την Canada Goose στην Κίνα είναι τεράστια”, λέει ο Dani Reiss, chief executive και πρόεδρος της Canada Goose.

Έχουμε δει μία εξαιρετική ζήτηση από τους καταναλωτές στην Κίνα, τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο εδώ και χρόνια και είμαστε ενθουσιασμένοι να φέρουμε την αυθεντική εμπειρία retail και e-commerce απευθείας στους φανς εκεί.

“Δημιουργούμε συγκεκριμένες επενδύσεις και τοποθετούμε τους σωστούς ανθρώπους και συνεργάτες στις κατάλληλες θέσεις, ώστε να επιτύχουμε μία μακρά πορεία για την επιχείρηση στα χρόνια που έπονται”.

Ο Cameron συμμετείχε στα πρώτα έξι retail outlets της Canada Goose και εγκαινίασε 9 e-commerce markets, ενώ οι ImagineX και The Lane Crawford Joyce Group’s retail θα υποστηρίξουν τη δημιουργία των νέων καταστημάτων.

Τα εγκαίνια στην Κίνα, τα οποία θα ακολουθούν ένα project e-commerce εκτός συνόρων, είναι μέρος της γρήγορης επέκτασης της Canada Goose.

Iστορία

Ιδρύθηκε σε μια αποθήκη του Τορόντο το 1957 από τον Πολωνό μετανάστη Sam Tick και πλέον είναι υπό την ηγεσία του Reiss, του γιου του γαμπρού του Tick, David Reiss, από το 2001.

Κατά το διάστημα αυτό, ο όμιλος αύξησε τα έσοδα του, από 5 εκατομμύρια δολάρια σε 404 εκατομμύρια δολάρια. Πέρυσι, μπήκε στο Χρηματιστήριο του Τορόντο και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και έχει τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της τάξης των 5,5 δισ. δολαρίων.

Η Canada Goose άρχισε να πωλεί διεθνώς το 2010 και πωλούνταν μόνο μέσω χονδρικής μεταξύ επιχειρήσεων, μέχρι το 2013, όπου ξεκίνησε μια ιστοσελίδα e-commerce και άνοιξε το πρώτο κατάστημα retail το 2016 στο Τορόντο.

Η πρόσφατη ώθηση των πωλήσεων ενισχύθηκε με την διαφήμιση προϊόντων από διασημότητες και την Kate Upton που εμφανίζεται στο εξώφυλλο της έκδοσης 2013 Sports Illustrated swimsuit. Το e-commerce και τα καταστήματα retail αντιπροσωπεύουν το 28,5% των εσόδων του προηγούμενου έτους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.