24 Απρ 2024
READING

H Whole Foods γνωρίζει τους πελάτες της. Εσείς γνωρίζετε τους δικούς σας;

3 MIN READ

H Whole Foods γνωρίζει τους πελάτες της. Εσείς γνωρίζετε τους δικούς σας;

H Whole Foods γνωρίζει τους πελάτες της. Εσείς γνωρίζετε τους δικούς σας;

Οι πελάτης της Whole Foods μένουν κατά κύριο λόγο στην Καλιφόρνια. 20% των επισκέψεων στη Whole Foods έγιναν στην Καλιφόρνια, το διπλάσιο ποσοστό από τις περισσότερες πολιτείες. Συγκρινόμενοι με τους τυπικούς αγοραστές, οι πελάτες της Whole Foods κερδίζουν περισσότερα χρήματα, καθώς συνηθίζουν να βγάζουν σε ποσοστό 54%, πάνω από $200,000. Αγαπούν τη γυμναστική και αγκαλιάζουν τον αθλητισμό, αφού 62% επισκέπτονται καταστήματα όπως το Lululemon. 67% περνούν το χρόνο τους σε εξωτερικούς χόρους, ενώ το 82% προτιμούν να κάνουν γυμναστική με προσωπικό γυμναστή και το 56% να κάνει μαθήματα γιόγκα.

Όλες αυτές οι πληροφορίες και ακόμα περισσότερες έρχονται από το Factual, μία εταιρία που παρέχει δεδομένα για τα καταστήματα σε εταιρίες ώστε να καταλαβαίνουν περισσότερο τους πελάτες τους.

Δεδομένα τοποθεσίας-Location Data-,γιατί είναι τόσο σημαντικά; Αυτού του είδους τα δεδομένα μπορούν να κατακλύσουν τους marketing experts, εκτός και αν γνωρίζουν ποια δεδομένα να κρατήσουν και ποια να πετάξουν.

Ο καλύτερος τρόπος για να περιγράψεις τα δεδομένα τοποθεσίας, είναι πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί σε ένα συγκεκριμένο κατάστημα και πως μπορούν να διαφέρουν από κάποιο άλλο κατάστημα. Επιλογές που μπορεί να κάνει κάποιος από τα δεδομένα είναι γεωγραφικά, δημογραφικά, καιρού, κουλτούρας, συχνότητας και άλλα. Το να γνωρίζετε τους πελάτες, σας επιτρέπει να καταλαβαίνεται περισσότερο τις  ευκαιρίες που υπάρχουν, αλλά και να αποφεύγετε τις κακοτοπιές.

Η κατανόηση της επιχείρησης που βασίζεται στα location data, είναι ένα δυνατό concept που βοηθά τα brands να στοχεύουν στους σωστούς καταναλωτές τη σωστή στιγμή. Αυτό είναι πραγματικά πολύ χρήσιμο για τη βιομηχανία του retail, όπου η γνώση γύρω από τον τυπικό πελάτη του brand που επισκέπτεται το κατάστημα, βοηθά στο τι θα διαφημιστεί από την ομάδα του marketing και ποια καμπάνια θα είναι αποτελεσματική, ώστε να οδηγήσει τον καταναλωτή στο να ολοκληρώσει το ταξίδι του προς την αγορά.

Το να εντοπίζονται προβλήματα αποτελεί επίσης ένα πλεονέκτημα των location data. H Toys“R”Us είναι μία case study για το πώς τα δεδομένα μπορούν να πουν μία ιστορία. Αφού προσπαθούσε επί χρόνια, η Toys“R”Us ανακοίνωσε πως θα κλείσει 735 καταστήματα στην Αμερική. Η ανάλυση της κυκλοφορίας της αλυσίδας και τα ευρήματα, εξιστορούν μια ιστορία. Η Toys“R”Us βρισκόταν σε μικρές αγορές ,με λιγότερους από 400.000 καταναλωτές χάνοντας το παιχνίδι από τη Walmart και την Target, οι οποίες βίωναν 20 φορές περισσότερη κίνηση μέσα στα καταστήματα. Αντίθετα, σε μεγαλύτερες αγορές, η Toys“R”Us είχε καλύτερα αποτελέσματα, με  55% περισσότερη κινητηκότητα σε σχέση με τον μέσο όρο της Target και 37% περισσότερο από την Walmart.

Στην πραγματικότητα η γνώση αυτών των δεδομένων θα μπορούσε να βοηθήσει την Toys “R” Us. Ενώ υπήρχαν πολλοί λόγοι που συνέβαλαν στην κατάρρευση της εταιρίας Toys “R” Us, γνωρίζοντας ότι είχε ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τους μεγάλους ανταγωνιστές της στις μεγάλες πόλεις, θα μπορούσε να βελτιστοποιήσει τις προσπάθειες marketing και να παράγει καλύτερη εικόνα για τα καταστήματα που θα έπρεπε να διατηρηθούν, για εκείνα που θα έπρεπε να κλείσουν και πού να μην ανοίξει ποτέ κατάστημα ξανά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.