26 Απρ 2024
READING

Πως η Brandless έχτισε το κοινό της χρησιμοποιώντας την «μόνο τα απαραίτητα» πολιτική της

5 MIN READ

Πως η Brandless έχτισε το κοινό της χρησιμοποιώντας την «μόνο τα απαραίτητα» πολιτική της

Πως η Brandless έχτισε το κοινό της χρησιμοποιώντας την «μόνο τα απαραίτητα» πολιτική της

Από τότε που η Brandless ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017, τόσο οι CPG όσο και διάφορα καταναλωτικά “πηγαδάκια”, μιλάνε έντονα για την καινοτόμα πολιτική της εταιρίας, που βασίζεται στην άμεση επαφή με τον καταναλωτή, το «anti-brand» (ενάντια στις μάρκες).

Ο συνιδρυτής Ido Leffler, όμως, επισημαίνει ότι το  start-up του Σαν Φρανσίσκο, η οποία πωλεί μια σειρά προϊόντων από τρόφιμα και οικιακά προϊόντα έως προϊόντα ομορφιάς και υγείας, δεν απορρίπτει καθόλου το branding. Αντ’ αυτού, αναφέρει ότι η Brandless εξαφανίζει το κρυφό κόστος που συνδέεται με το παραδοσιακό μάρκετινγκ και τη διαφήμιση, αλλιώς, αυτό που η εταιρεία ονομάζει ως “φόρο brand”.

Η Brandless ισχυρίζεται ότι η αποτελεσματικότητά της και ο απλός σχεδιασμός της, που φανερώνονται μέσω του σήματος-ένα λευκό ορθογώνιο και ένα check mark-που τοποθετείται δίπλα από μοντέρνα προϊόντας όπως είναι τα οργανικά και τα χωρίς γλουτένη, μπορούν να εξοικονομήσουν στους καταναλωτές έως και 40% σε σχέση με αυτά που θα πλήρωναν για ένα γνωστό brand.

“Έχουμε κάποια προϊόντα, πραγματικά εξαιρετικής αξίας, έτσι ώστε το να μπορούμε να προσφέρουμε το ελαιόλαδο ή το λάδι καρύδας στα $ 3 είναι αξιοθαύμαστο”, είπε ο Leffler.    ” Οι άνθρωποι βλέπουν τα προϊόντα μας και το κόστος και λένε,” Πω πω, πόσο πιο φθηνά να το βρω”. Οι άνθρωποι λένε, «δεν θα μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι η οικογένειά μου θα ήταν σε θέση να έχει αυτό».

Οι στόχοι της εταιρίας, έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το να προσελκύσουν τον μέσο καταναλωτή. Σε μια αγορά όπου τα οργανικά, χωρίς GMO προϊόντα και τα προϊόντα που κυκλοφορούν με στόχο μια αποστολή, συχνά παρουσιάζονται πολύ φορτωμένα από τις εταιρίες παραγωγής, η Brandless προσπαθεί να απλουστεύσει την εμπειρία αγορών – και να την κάνει προσιτή και προσβάσιμη σε κάθε αγοραστή.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, ο Leffler μίλησε σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Brandless αποδίδει αξία για μια τιμή 3 δολαρίων, την έμπνευση για την μινιμαλιστική επωνυμία της και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να αναπτυχθεί η επιχείρηση στο μέλλον.

Ο Leffter για τους στόχους και την εμπειρία που προσφέρουν τα προϊόντα της Brandless δήλωσε ότι η εταιρία είναι ένα brand που απλά έχει διαφορετικούς στόχους από τα υπόλοιπα. «Αυτό που έχει επηρεάσει ό, τι κάνουμε, είναι η έννοια του να δίδεις στο προϊόν «μόνο τα απαραίτητα». Ακριβώς ό,τι είναι απαραίτητο στη συσκευασία, ό,τι είναι απαραίτητο για το προϊόν και ό,τι έχει σημασία για τον τρόπο με που μιλάμε για το προϊόν τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Το δεύτερο πράγμα που κάνουμε είναι ότι καθοριζόμαστε ως εταιρία για τις τιμές μας. Καθορίζουμε τους εαυτούς μας από τη γευστικότητα, τη θρεπτική αξία, για τον τρόπο που το προϊόν κάνει τους καταναλωτές να αισθάνονται και για την αξία που μπορούμε να προσφέρουμε. Θέλουμε το προϊόν να είναι έτοιμο για αποστολή,  για να μπει στο ράφι, που σημαίνει ότι θα φτάσει στο κοινό, σε μια κατάσταση με την οποία είναι πραγματικά ευχαριστημένο.

Και το πιο όμορφο πράγμα με το κίνημα του «μόνο τα απαραίτητα», όσον αφορά τον τρόπο εμφάνισης του προϊόντος μας, είναι ότι θέλουμε να είναι απλό για τους ανθρώπους, να το καταλάβουν. Θα παρατηρήσει κανείς ότι στο μπροστινό μέρος κάθε πακέτου έχουμε τα χαρακτηριστικά των προϊόντων μας – τα σημάδια ελέγχου-check marks. Υπάρχει ένας πόλεμος εσωτερικά στην εταιρεία ως προς το τι περιλαμβάνεται στα check marks επειδή πρέπει να απαντούν γρήγορα: Είναι vegan; Είναι βιολογικό; Όποιο και αν είναι το check mark, πρέπει να είναι τόσο προφανές για τον καταναλωτή, ώστε να αισθάνεται σίγουρος σε αυτό από την πρώτη στιγμή που το βλέπουν , πραγματικά όλο αυτό έχει να κάνει με το να βεβαιωθεί ο καταναλωτής ότι όλα τα πακέτα και όλα όσα υπάρχουν στο προϊόν είναι 100% αυτό που πρέπει να είναι, και τίποτα περισσότερο.

Όταν ρωτήθηκε για την απόδοση του τομέα φαγητού της εταιρίας, ο Leffter αποκρίθηκε ότι αυτή είναι εξαιρετική. Οι άνθρωποι αγαπούν αυτό που ονομάζεται «καθημερινά είδη σνακ», είτε πρόκειται για μαύρη σάλτσα φασολιών, για chips tortilla, ή για granola. Τα τρόφιμα είναι στα κορυφαία 10 προϊόντα της εταιρίας, σε σταθερή βάση. Όπως ανέφερε, τουλάχιστον επτά από τα 10 είναι τρόφιμα και πράγματα που οι άνθρωποι δεν τα αγοράζουν, απαραίτητα, λόγω του κόστους που έχουν στο ράφι ενός παραδοσιακού καταστήματος.

Επιπροσθέτως, χάριν στην πολιτική της εταιρίας να αποφύγει τον «φόρο του brand» και να στοχεύει στην στενή σχέση με τους πελάτες, η εταιρία καταφέρνει να κρατά το κόστος των προϊόντων χαμηλά. Λόγω της πρωτότυπης ιδέας της εταιρίας και της αυθεντικότητάς της, η εταιρία μπόρεσε να έχει συνεργάτες και προμηθευτές που με τα ίδια ιδανικά, προσπαθούν για την επίτευξη του παραπάνω έργου. Των χαμηλών τιμών. Στην αρχή η όλη ιδέα παρουσιαζόταν απλά ως μια ιδέα. Οι σημερινοί αριθμοί δείχνουν ότι η Brandless έχει γίνει ένας πολύ σημαντικός εταίρος για πολλούς από αυτούς τους προμηθευτές που την πίστεψαν από την πρώτη μέρα. Όσο περνά ο καιρός, η άνοδος της εταιρίας στο κοινό οδηγεί σε μεγαλύτερες παραγγελίες προς τους προμηθευτές. Έτσι, όπως αναφέρει ο Leffter, όχι μόνο εξασφαλίζεται η ποιότητα των προϊόντων, αλλά η εταιρία μπορεί να επενδύει στην καλυτέρευσή τους.

Το μέλλον της εταιρίας επιφυλάσσει πολλά. Αφού η Brandless συμμεριστεί τις γνώμες των πελατών της, μελετά όσο περισσότερο γίνεται την αγορά και αναζητά τα μελλοντικά της προϊόντα. Στόχος είναι να μιλούν όλοι για αυτή.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.