24 Απρ 2024
READING

Τέχνη & Business

2 MIN READ

Τέχνη & Business

Τέχνη & Business

Πιστεύετε στη δύναμη που κρύβουν οι τοίχοι των καφέ;

Στα The Usual και Temple of the Bean, το εσωτερικό τους διπλασιάστηκε ως “περιστρεφόμενος” χώρος γκαλερί για τοπικούς καλλιτέχνες. Υπάρχει κάτι τόσο προφανές και διαισθητικό γι’ αυτό, το να πίνεις μια κούπα ζεστό καφέ και να κοιτάζεις έναν καμβά, κάτι τόσο δροσερό. Σκέφτεσαι: “Είμαι σε ένα καφέ, το πιο cool μέρος που μπορώ να φανταστώ, και υπάρχει τέχνη, φυσικά, γιατί είναι επίσης cool”.

Οι καφετέριες μπορούν να παραμείνουν λαμπρές “προβολές” τέχνης και πολιτισμού. Στην πραγματικότητα, τα καφέ πρέπει να παρουσιάζουν την τέχνη, αν είναι τόσο ικανά, σαν ένα είδος δημόσιας έκφρασης του μεγαλύτερου καλού, υποστηρίζοντας νεοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες στην πορεία. Μπορεί να μην είστε επαγγελματίας κριτικός τέχνης ή συλλέκτης, αλλά μπορείτε να πάτε σε ένα καφέ που διαθέτει έργα καλλιτεχνών και αυτό σημαίνει κάτι.

Είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη τα γενικότερα θετικά αποτελέσματα του να συλλέγει κανείς τέχνη. Όταν αγοράζετε ένα έργο ζωγραφικής, γλυπτικής, κάποια φωτογραφία, στηρίζετε τις ιδέες και τη δημιουργικότητα, όχι μόνο του κατασκευαστή ως άτομο, αλλά ενός μεγαλύτερου κύκλου. Κάθε αγορά, ειδικά σε μια μικρή κοινότητα, επηρεάζει κάτι περισσότερο από μόνο έναν καλλιτέχνη-δημιουργεί μια κουλτούρα συλλογής στην οποία η τέχνη και οι ιδέες αποτιμώνται με έναν πολύ απτό τρόπο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.