25 Απρ 2024
READING

5 σημαντικές τάσεις για το μέλλον.

3 MIN READ

5 σημαντικές τάσεις για το μέλλον.

5 σημαντικές τάσεις για το μέλλον.

Κοινόχρηστοι χώροι εστίασης- food halls και κορυφαίοι κατάλογοι ξεχωριστών ιδεών retail, στις εξελίξεις των εμπορικών κέντρων.

Ο κατάλογος, από την εταιρεία ακινήτων Phillips Edison & Company, κυκλοφόρησε τη σε συνδυασμό με την εκδήλωση RECON της ICSC, η οποία πραγματοποιείται  στο Λας Βέγκας.

“Ενώ είδαμε υπερβολικά πρωτοσέλιδα τα τελευταία χρόνια που περιβάλλουν την κατάσταση του retail και το ρόλο που παίζει το ηλεκτρονικό εμπόριο σε αυτό, όσοι από εμάς δραστηριοποιούμαστε σε αυτό το χώρο γνωρίζουμε ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει οδηγήσει πραγματικά σε συναρπαστικές και καινοτόμες εξελίξεις στις φυσικές μορφές retail “, δήλωσε ο Mike Conway, Αντιπρόεδρος Retail για τη Phillips Edison.

“Η βιομηχανία retail έχει δείξει πραγματική ανθεκτικότητα απέναντι της “διαταραχής”, καθώς τα brands έχουν επιστρέψει στο σχέδιο για να επανασχεδιάσουν το σύνολο του φυσικού μοντέλου retail και έχουν προκύψει κάποιες εκπληκτικές δημιουργικές ιδέες».

Η trends team, με επικεφαλής τον Conway, εντόπισε τις πέντε πιο σημαντικές έννοιες που κυριαρχούν φέτος.

Αυτά είναι:

Food Halls – Οι κοινόχρηστοι χώροι εστίασης δεν είναι μια φευγαλέα τάση, είναι εδώ για να μείνει. Υπήρχαν περίπου 110 food halls που λειτουργούσαν το 2015 και οι εμπειρογνώμονες προβλέπουν συντηρητικά ότι ο συνολικός αριθμός θα ανέλθει σε 300 έως το 2020. Αναμείνετε να δείτε την ανάπτυξη στην έννοια της “micro food hall “, με έκταση 700 τ.μ. που επιτρέπει στους πελάτες να παραγγείλουν από διάφορα concepts με μια κοινόχρηστη κουζίνα.

Pop-Up Shops –  Οι retailers επωφελούνται από το κίνημα pop-up shop για να δημιουργήσουν έκθεση ενός brand, να δοκιμάσουν νέα προϊόντα και έννοιες και να δημιουργήσουν θετικές δεσμεύσεις με τους καταναλωτές. Αναγνωρίσιμα brands που χρησιμοποιούν pop ups περιλαμβάνουν τις Adidas, Amazon, M & Ms και Nordstrom. Οι ιδιοκτήτες retail αγκαλιάζουν επίσης την τάση με ειδικά προγράμματα και φυσικά μικρά καταστήματα στα κέντρα που αφιερώνουν αποκλειστικά σε προσωρινά concepts.

Fast-Casual Dining – Μέχρι το 2025, οι retailers τροφίμων και ποτών αναμένεται να κυριαρχήσουν στο 20% του συνολικού χώρου στις αμερικανικά και καναδικά εμπορικά κέντα. Αναγνωρίζοντας αυτή την τάση, πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων αρχίζουν να προσλαμβάνουν στελέχη για να αναζητήσουν τα κορυφαία food concepts, καθώς αυτή η κατηγορία φέρνει μεγαλύτερες μετοχές στα χαρτοφυλάκιά τους. Τα fast-casual concepts όπως το CoreLife Eatery, το Cava και το Modern Market έχουν γίνει οι πιο περιζήτητοι operators στο μεταβαλλόμενο τοπίο του εστιατορίου.

Showrooms – Συνδυάζοντας e-commerce και retail φυσικών καταστημάτων, τα showrooms έχουν γίνει ένας δυνατός τρόπος για τα brands να δημιουργήσουν επαφές με τους καταναλωτές. Ενώ άλλοι retailers ψάχνουν να γνωρίσουν τις απαιτήσεις των καταναλωτών για την ευκολία, αναγνωρίζουν επίσης την δύναμη της real life επαφής με το προσωπικό και τα προιόντα, που μπορούν να έχουν μια θετική σχέση που θα κρατήσει για πολύ καιρό. Brands όπως το Bonobos, ηγούνται σε αυτόν τον τομέα, ανοίγοντας φυσικά καταστήματα εκεί που οι καταναλωτές βιώνουν το “δοκιμάστε πριν αγοράσετε”, αλλά προτιμούν να κάνουν παραγγελίες και να παραδίδονται τα προιόντα σπίτι, παρά να τα μεταφέρουν οι ίδιοι.

“Πειραματικό” Retail – Οι καταναλωτές ψάχνουν για μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες που θα τους οδηγήσουν offline και μέσα στα καταστήματα, και ένας αριθμός των retailers ανταποκρίνονται σε αυτές τις αλλαγές στον τρόπο σκέψης, υιοθετώντας διαδραστικά στοιχεία στα καταστήματά τους. Το Wellery της Saks στη Fifth Avenue, έχει επίσης δωμάτια αλατοθεραπείας, nail studio και γυμναστήριο. Σε άλλα παραδείγματα η Williams-Sonoma,  προσφέρει μαθήματα μαγειρικής, δοκιμές κρασιών καθώς και καθοδήγηση για θέματα διατροφής. Πολλά έχουν γίνει για την ανάγκη των φυσικών καταστημάτων να υιοθετησουν τεχνικές e commerce, αλλά ακόμα έχει υπάρξει αλλαγή στην κατεύθυνση με έναν αριθμό από e-retailers που ανοίγουν showrooms φυσικών καταστήματων για να ολοκληρώσουν τα όσα προσφέρουν μέσω διαδικτύου.

Είμαστε αισιόδοξοι πως το μέλλον του retail είναι φωτεινό  και ανυπομονούμε να δούμε πως θα συνεχίσουν να ενεργούν αυτά τα trends!

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.