26 Απρ 2024
READING

Το τοπίο των Mall στην Αμερική περιλαμβάνει πλέον φαγητό, ευελιξία και διαφορετικές “άγκυρες”

4 MIN READ

Το τοπίο των Mall στην Αμερική περιλαμβάνει πλέον φαγητό, ευελιξία και διαφορετικές “άγκυρες”

Το τοπίο των Mall στην Αμερική  περιλαμβάνει πλέον φαγητό, ευελιξία και διαφορετικές “άγκυρες”

Στην Coresight Research, παρακολουθούν το κλείσιμο των καταστημάτων και τις ανακοινώσεις ανοιγμάτων κάθε εβδομάδα τα τελευταία δύο χρόνια και, μέχρι στιγμής φέτος, το κλείσιμο των καταστημάτων συνεχίζει να ξεπερνά τo άνοιγμα νέων. Ενώ το 2017 θεωρήθηκε ότι ήταν ένα έτος όπου θα ξεκαθάριζαν κάποια πράγματα στο retail, με σχεδόν 7.066 κλειστά καταστήματα και περισσότερες από 15 μεγάλες πτωχεύσεις, το 2018 μέχρι τώρα, έχουμε δείξει στην πραγματικότητα αύξηση του αριθμού των επιχειρήσεων που θα κλείσουν σε σχέση με περίοδο πέρυσι.

Κάθε κατηγορία λιανικού εμπορίου διαταράσσεται

Αυτό που διαφέρει φέτος είναι ότι το κλείσιμο των καταστημάτων είναι πολύ λιγότερο μεταξύ των soft goods retailers, καθώς κάθε κατηγορία παρατηρεί διαταραχές, συμπεριλαμβανομένων των παιχνιδιών, των κοσμημάτων και των οικιακών ειδών. Το 2017, οι retailers ειδών ένδυσης και υποδημάτων, συμπεριλαμβανομένων των retailers fast-fashion, έφηβων, παιδιών, παπουτσιών και πολυκαταστημάτων, ανακοίνωσαν συνολικά 2.491 καταστήματα που κλείνουν από τις αρχές Μαΐου, αντιπροσωπεύοντας το 76% του συνολικού έτους κλεισίματος μέχρι σήμερα. Το 2018, οι retailers ειδών ένδυσης και υποδημάτων ανακοίνωσαν 1,150 κλεισίματα από τις αρχές Μαΐου, αντιπροσωπεύοντας μόλις το 29% του συνόλου των παγίων μέχρι στιγμής φέτος.

Ανακοινώσεις κλεισίματος καταστημάτων, ανά κατηγορία (Ιαν 1–Mαιος 7, 2017 vs. Ιαν 1–Μαιος 5, 2018)

Διαταραχή retail ένδυσης: Μια πιο προσεκτική ματιά

Στην κατηγορία ένδυσης και παπουτσιών, βλέπουμε ότι, το 2017, οι retailers πολυκαταστημάτων είχαν ανακοινώσει 467 καταστήματα που θα έκλειναν από τις αρχές Μαΐου. Μέχρι στιγμής φέτος, τα πολυκαταστήματα έχουν ανακοινώσει 383 κλεισίματα, μείωση κατά 18%. Το κλείσιμο των καταστημάτων υποδηματοποιίας μειώθηκε από 560 στις αρχές του 2017 σε 185 την αντίστοιχη περίοδο το 2018 -μια μείωση 67% -και τα κλεισίματα retail με προιόντα για έφηβους, μειώθηκαν από 681 στις αρχές του 2017 σε 60 στην αντίστοιχη περίοδο αυτό το έτος, μια πτώση 91%.

Συσχετιζόμενα κλεισίματα καταστημάτων (Ιαν 1–Mαιος 7, 2017 vs. Ιαν 1–Μαιος 5, 2018)

Τι σημαίνουν αυτές οι μετατοπίσεις για τα εμπορικά κέντρα;

Οι αλλαγές στο retail που προκάλεσαν το κλείσιμο των καταστημάτων δημιουργούν επίσης ευκαιρίες για τους ιδιοκτήτες των mall, όσον αφορά τις επιλογές μίσθωσης και τις συνεργασίες που πιθανόν να μην υπήρχαν στο παρελθόν. Οι Mall operators που θέλουν να γεμίσουν κενές θέσεις από τους retailers, κάνουν πιο τολμηρές επιλογές και δείχνουν περισσότερη ευελιξία και δημιουργικότητα όσον αφορά τη μίσθωση ακινήτων. Πολλοί επιλέγουν να ενσωματώσουν αίθουσες φαγητού,  σούπερ μάρκετ, ακόμη και διαμερίσματα, για να προσελκύσουν πελάτες.

Θεωρούμε τα εξής ως εξαιρετικά μεγάλες ευκαιρίες για εμπορικά κέντρα των ΗΠΑ το 2018:

Food halls: Οι “αίθουσες φαγητού” δεν είναι μόνο αναβαθμισμένοι χώροι φαγητού, αλλά χώροι που προσφέρουν προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς, μπουτίκ με τρόφιμα, κρεοπωλεία και συνήθως διαδραστικά στοιχεία όπως ψυχαγωγικές προσφορές και μαθήματα. Παραδείγματα επιτυχημένων αίθουσων φαγητού είναι το Eataly, το Le District και το China Live.

Τα Food halls εκτείνονται σε εμπορικά κέντρα σε όλη την Αμερική, αντικαθιστώντας τα παραδοσιακά καταστήματα σε πολλά ακίνητα. Κάνουν τις ιδιοκτησίες τους επιδιωκόμενους στόχους απόκτησης, οδηγώντας την κυκλοφορία και αυξάνοντας την αξία τους, σύμφωνα με τον Garrick Brown, VP της Retail Research για την Αμερική στο Cushman & Wakefield. Ο Brown προέβλεψε στην εκδήλωση ICM RECON του 2017 ότι το συνολικό εμβαδόν τ.μ. αίθουσας φαγητού θα διπλασιαστεί από 3 δισεκατομμύρια σε 6 δισεκατομμύρια τα επόμενα 5-10 χρόνια. Οι Cushman & Wakefield άρχισαν να παρακολουθούν Food Halls το 2015, όταν ξεκίνησαν 70 projects. Από τα τέλη του 2017, υπήρχαν 118 υπό κατασκευή, και μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, θα υπάρξουν 180, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας. Η εταιρεία προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του 2020, θα υπάρχουν 300 food halls στις ΗΠΑ.

Aριθμός Food Halls στις U.S.

Ευέλικτοι χώροι και δομές leasing:

Οι ευέλικτες λύσεις βραχυπρόθεσμης μίσθωσης δίνουν στους retailers τη δυνατότητα να δοκιμάζουν προϊόντα σε νέες αγορές και γεωγραφικές περιοχές. Το λιανικό ισοδύναμο μιας βραχυπρόθεσμης μίσθωσης Airbnb δίνει τη δυνατότητα στον retailer να διατηρεί το προϊόν φρέσκο, σχετικό και αποκλειστικό μέσω μιας προσφοράς περιορισμένης έκδοσης που διατίθεται μόνο για μικρό χρονικό διάστημα.

Η Appear Here, μία από τις μεγαλύτερες online αγορές για βραχυπρόθεσμους εμπορικούς χώρους, έχει συνεργαστεί με την Simon Property Group για να δημιουργήσει μια νέα εμπειρία αγορών που ονομάζεται The Edit μέσα σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της χώρας, το Roosevelt Field στο Long Island της Νέας Υόρκης. Το Edit περιλαμβάνει μια περιστρεφόμενη επιλογή από 12 ανεξάρτητα brands. Αυτή η βραχυπρόθεσμη δομή ανάπτυξης και μίσθωσης είναι αυτή που μπορούν να λάβουν υπόψη και άλλα εμπορικά κέντρα.

Το ThisOpenSpace είναι μια βραχυπρόθεσμη λύση leasing που προσφέρει pop-up retail χώρους για να βοηθήσει τα brands με δημοσιοποιήσεις προϊόντων, ενεργοποιήσεις μάρκετινγκ και συνεργασίες. Τα brands και οι retailers μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον ιστότοπο για να βρουν χώρους pοp-up για εκδηλώσεις, καταστήματα και φωτογραφίες και να κάνουν κράτηση με την ημέρα ή το μήνα. Η εταιρεία συνεργάστηκε με τις εταιρείες Nike, Lexus, Everlane, Knix, Casper, Lululemon, IKEA και Herschel.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.