25 Απρ 2024
READING

Για να επιβιώσουν, οι retailers πρέπει να σκεφθούν το retail ως υπηρεσία

5 MIN READ

Για να επιβιώσουν, οι retailers πρέπει να σκεφθούν το retail ως υπηρεσία

Για να επιβιώσουν, οι retailers πρέπει να σκεφθούν το retail ως υπηρεσία

Η Execs προσαρμόζει τις τακτικές εφοδιασμού για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη

Ένα θέμα που οι retailers συναντούν συχνά, είναι ο τρόπος βελτίωσης των logistics για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη. Οι retailers έχουν μάθει ότι τα logistics τους, επηρεάζουν την εμπειρία του πελάτη στο κατάστημα (ή την online), οπότε ο ορθολογισμός της εφοδιαστικής αλυσίδας όχι μόνο επηρεάζει την τελική γραμμή, αλλά και την εικόνα και τη φήμη του retailer.

Επομένως, οι προσδοκίες των καταναλωτών αποτελούν το επίκεντρο του δικτύου logistics κάθε διανομέα. Για παράδειγμα, η Target συνδυάζει τις εγκαταστάσεις διανομής των καταστημάτων της με τα σε απευθείας σύνδεση κέντρα ολοκλήρωσης, για να δημιουργήσει αυτό που ο retailer αποκαλεί “κέντρο ροής”, ικανό να ικανοποιήσει καλύτερα τη ζήτηση των καταναλωτών, τόσο για τα σπίτια όσο και για τα καταστήματα.

«Με τις σημαντικές προόδους στο λογισμικό μας, η αυτοματοποίηση μας, ένα κέντρο ροής είναι σε θέση να στείλει ακριβώς αυτό που χρειάζεται όταν χρειαστεί», δήλωσε ο Preston Mosier, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Global Target Supply Chain και Logistics Field Operations της Target.

“Αυτό θα σήμαινε την αποστολή πέντε μπουκαλιών σαμπουάν με ένα μπουκάλι κέτσαπ και μια παλέτα νερού απευθείας στο τμήμα των πωλήσεών μας, ή θα μπορούσε να σημαίνει την αποστολή παρόμοιων αντικειμένων απευθείας σε ένα σταθμό συσκευασίας για να πάει σε κάποιον επισκέπτη στη γειτονιά». Ο Mosier δήλωσε ότι η Target δοκιμάζει το πρώτο της κέντρο ροής στο Perth Amboy, στο New Jersey και “τα αποτελέσματα είναι πολύ εντυπωσιακά. Μπορέσαμε να μειώσουμε τα αποθέματά μας σε ένα κανονικό επίπεδο και να αυξήσουμε τις πωλήσεις μας”.

”Οι πελάτες δεν ενδιαφέρονται για ποιες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι ο τρόπος με τον οποίο επηρεάζεται η ημέρα της παράδοσης”, Todd Skiles, Ανώτερος Αντιπρόεδρος πωλήσεων και λύσεων, Ryder

Σε ένα πάνελ, ο Διευθυντής Διεθνών Επικοινωνιών της JD.com, Lori Chao, δήλωσε ότι ο προγραμματισμός της ζήτησης και η διαχείριση αποθεμάτων είναι τα δύο μεγάλα σημεία εστίασης των logistics και των λειτουργιών του JD.com, επειδή μαζί αποτελούν τον πυρήνα της ικανοποίησης των πελατών.Για να βοηθήσει τους retailers να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των καταναλωτών, o C.H. Robinson χρησιμοποιεί αισθητήρες internet of things (IoT), για τη βελτίωση της παράδοσης των ευπαθών προϊόντων, αλλά είναι δύσκολο.

«Ο λόγος για τον οποίο το fresh delivery δεν επιταχύνθηκε τόσο γρήγορα είναι λόγω των αλλοιώσεων. Η πλειοψηφία των προκλήσεων περιβάλλει τη διαχείριση των αποθεμάτων και τον έλεγχο της απογραφής.” Το IoT και το blockchain έχουν μεγάλες δυνατότητες για την ψυκτική αλυσίδα, αλλά η τεχνολογία αξίζει μόνο την επένδυση εάν τα ευπαθή αντικείμενα φτάσουν στον καταναλωτή χωρίς αλλοιώσεις. Αυτή τη στιγμή, η ψυκτική αλυσίδα αγωνίζεται με την εφαρμογή αυτού του είδους τεχνολογίας σε κάθε στάδιο της. “Η κλίμακα είναι δύσκολη και η κοστολόγηση είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι σε αυτό το σημείο”, δήλωσε ο Kinsella.

Η διαχείριση αποθεμάτων είναι το κλειδί για την ικανοποίηση των πελατών

Μόλις βελτιωθούν οι τακτικές της εφοδιαστικής αλυσίδας, η κατανοητή διαχείριση αποθεμάτων είναι ένας δοκιμασμένος και αληθινός τρόπος για να ανταποκριθoύν και να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των καταναλωτών, διασφαλίζοντας την εμπιστοσύνη και την κερδοφορία του brand, καθώς ο ανταγωνισμός του retail κλιμακώνεται.

H Executive Director για την Παγκόσμια Στρατηγική Εφοδιαστικής Αλυσίδας της Verizon, Anne Robinson εξήγησε πως η εταιρία αγωνίστηκε με τη διαχείριση αποθεμάτων μέχρι να αναπτύξει έναν αλγόριθμο που να εξετάζει τη σχέση μεταξύ πρόβλεψης και πραγματικών πωλήσεων μέσω τηλεφώνου.Αυτός ο αλγόριθμος άλλαξε το παιχνίδι. Μόλις η Verizon προσάρμοσε τα αναλυτικά στοιχεία της για να καταλάβει τι χρειάζονταν κάθε φυσικό κατάστημα, ώστε να προσαρμόσει τις προβλέψεις για να καλύψει τη ζήτηση, ο υπολογισμός αυξήθηκε.

”Με τις σημαντικές προόδους στο λογισμικό μας, τον αυτοματισμό μας, ένα κέντρο ροής είναι σε θέση να στείλει ακριβώς αυτό που χρειάζεται όταν χρειάζεται.” , Preston Mosier, Senior Vice President, Global Supply Chain and Logistics Field Operations της Target

Η προβολή του αποθέματος που αναπτύχθηκε από την Verizon αποτελεί βασικό κομμάτι, όχι μόνο για να μειωθεί το κόστος των αποθεμάτων, αλλά και για να ευχαριστήσει τον πελάτη.

Η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, η βελτίωση της διοικητικής μέριμνας και η διαχείριση αποθεμάτων δεν θα αυξήσουν μακροπρόθεσμα την κερδοφορία του retailer, εάν o ίδιος δεν προσφέρει μια εκπληκτική εμπειρία στον πελάτη, ως τελικό στόχο. “Τι αφορά τον πελάτη; Αν κάνετε μια παραγγελία, πόσο γρήγορα αναμένετε ότι η εντολή θα αναγνωριστεί από την εταιρεία; Σε δευτερόλεπτα!”, δήλωσε ο Bill Best, divisional vice president of supply chain operations για την REI. “Αν αναμένετε παράδοση δύο ημερών και το πακέτο σας δεν έχει αποσταλεί εντός 24 ωρών από την τοποθέτηση της παραγγελίας, ξέρετε ότι δεν πρόκειται να φτάσει σε εσάς σε δύο ημέρες. Όλα αυτά συμβάλλουν στην ικανοποίηση της συναλλαγής. “

Η Sana Raheem, επικεφαλής της επιχείρησης για το ecommerce της start up The Farmer’s Dog, λέει ότι μέρος της αποστολής της εταιρείας της είναι να προσφέρει στους πελάτες – και τα σκυλιά τους – μια καταπληκτική εμπειρία. Το The Farmer’s Dog εξατομικεύει τις παραγγελίες για σκύλους, συμπεριλαμβάνοντας ακόμη και το όνομα του σκύλου του πελάτη που έχει σφραγιστεί στα πακέτα και χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμες συσκευασίες για να υποστηρίξει τις προσπάθειες βιωσιμότητας.

Ωστόσο, η προτεραιότητα των δραστηριοτήτων της εταιρείας είναι ο έλεγχος απογραφής, δήλωσε στους συμμετέχοντες στο συνέδριο, διότι επιτρέπει την εκπληκτική εμπειρία των πελατών.‘ Κάθε φορά που ασχολείσαι με αγαθά που φθείρονται, αυτή η εμπειρία των καταναλωτών πρέπει να είναι εξαιρετική’, είπε η Raheem. “Πρέπει να εμφανιστεί στην πόρτα των καταναλωτών σας έτοιμο για κατανάλωση, δεν μπορεί να έχει υποστεί οποιαδήποτε βλάβη και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα από την πλευρά της εφοδιαστικής αλυσίδας. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι τέλεια!΄΄

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.