26 Απρ 2024
READING

Γνωρίστε το Albert Heijn XL στο Εindhoven

3 MIN READ

Γνωρίστε το Albert Heijn XL στο Εindhoven

Γνωρίστε το Albert Heijn XL στο Εindhoven

Τα μεγάλα σουπερμάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου είναι απασχολημένα να “πολεμούν” γύρω από την τιμή, κάτι που μοιάζει σαν μια αιωνιότητα. Παρατηρώντας την άνοδο των σκληρών discounters εταιρειών όπως οι Aldi και Lidl, εξακολουθούν να χάνουν κέρδη, καθώς οι πελάτες τους ερημώνουν και απομακρύνονται από το παραδοσιακό “εβδομαδιαίο” κατάστημα.

Για περισσότερο από μια δεκαετία, τα μεγάλα brands έχουν γεμίσει τα καταστήματά τους με κάθε είδους μη φαγώσιμων προϊόντων, διατεταγμένα με “βίαιη παρουσίαση” και στη συνέχεια, είναι έκπληκτοι όταν σταματούν οι καταναλωτές να επισκέπτονται τα καταστήματα και ψωνίζουν online αντ’ αυτού.

Στη βιασύνη τους να μας κάνουν BOGOF και να μας πουλήσουν ασφάλεια για το σπίτι, οι grocery retailers φαίνεται να έχουν ξεχάσει ότι είναι πραγματικά εδώ για να μας πουλήσουν τρόφιμα.

Ευτυχώς, υπάρχει ένα νέο κίνημα σε άλλα μέρη του κόσμου, για να ανακαλύψετε το σούπερ μάρκετ ως τον κατάλληλο προορισμό τροφίμων για τον 21ο αιώνα.

Είναι αργοκίνητο, αλλά νομίζουμε ότι τώρα τελευταία επιταχύνεται τελικά.

Εμπνευσμένο από την άνοδο του slow food σούπερ μάρκετ Eataly και την πρωτοποριακή μορφή φαγητού της Loblaws, που υπάρχουν στη σκηνή του Τορόντο από το τέλος του 2011, δείχνει ότι τελικά τα μεγάλα ονόματα φαίνεται να δίνουν προσοχή.

Η νέα στρατηγική XL κινείται από το “να κάνει τα παντοπωλεία” σε ένα “ψώνια για φαγητό”. Αυτό το κατάστημα τροφίμων επόμενης γενιάς επαναπροσανατολίζει την έμπνευση για τρόφιμα, όπου οι υπηρεσίες διαδικτύου αποτελούν φυσικό και ολοκληρωμένο μέρος του εμπορικού ταξιδιού.

Τώρα, ο Ahold, ιδιοκτήτης του Albert Heijn, έχει αναβαθμίσει τη μορφή του XL ως προορισμό φαγητού, με αυτό το εντυπωσιακό νέο κατάστημα στο Eindhoven, σχεδιασμένο από το σουηδική πρακτορείο Blink και τους ολλανδούς Architects Classens Erdmann.

Η μορφή XL ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2002, με αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Κατά τα προηγούμενα χρόνια, η μορφή έχει φτάσει σε 30 καταστήματα, τα οποία φαίνονταν όλο και πιο κουρασμένα.

Η επόμενη γενιά XL είναι μια ανακαίνιση ενός ήδη υπάρχοντος καταστήματος, με φρέσκα τρόφιμα στην καρδιά του.

Το food market είναι μια σειρά από island stalls, που διασχίζουν όμορφα τα εμπορεύματα με άφθονες οθόνες που δίνουν στυλ στην αγορά. Τα περισσότερα “νησιά” είναι εξοπλισμένα με σταθμούς προετοιμασίας, σεφ για πίτσα, σούσι και κουζίνα. Ένα μπαρ προετοιμασίας φρέσκου ​​χυμού βρίσκεται στην καρδιά του τμήματος παραγωγής.

Η γραφική υπογραφή παραμένει αναγνωρίσιμη για την Albert Heijn, αλλά στο σημείο πώλησης έχει δοθεί μια νέα γλώσσα και ένα σύγχρονο ύφος. Αυτό ενισχύει την ιδέα του καταστήματος ως πλατφόρμα για ενθουσιώδεις ειδικούς.

Το multichannel είναι προφανώς βασικός παράγοντας ανησυχίας για όλους τους retailers και το νέο κατάστημα έχει ένα κλικ και συλλέγει drive through καθώς και mobile self scanning και μερικές ωραίες διαδραστικές οθόνες.

H Oλλανδία έχει καταστεί καταφύγιο για το retail φρέσκων τροφίμων. Με το βραβευμένο Jumbo Food Market, το urban cool ανεξάρτητο Marqt, το δημοφιλές La Place και το εκπληκτικό νέο Markthall στο Ρότερνταμ, ο ανταγωνισμός έχει γίνει εξαιρετικά άγριος για μια τόσο μικρή χώρα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.