25 Απρ 2024
READING

Η Adidas αλλάζει το παιχνίδι με μια εμβληματική εμπειρία στην 5η Λεωφόρο – NYC

3 MIN READ

Η Adidas αλλάζει το παιχνίδι με μια εμβληματική εμπειρία στην 5η Λεωφόρο – NYC

Η Adidas αλλάζει το παιχνίδι με μια εμβληματική εμπειρία στην 5η Λεωφόρο – NYC

Εάν σκέφτεστε ότι τα αθλήματα είναι ανταγωνιστικά, κάντε μια μικρή στάση στη 5η Λεωφόρο για να ελέγξετε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στο ιστορικό του brand. Η Adidas “απέναντι” στην εξαιρετικά ανταγωνιστική εταιρεία retail Nike, για να προωθήσει την εμπειρεία fitness flagship experience.

Στη διασταύρωση της 5ης και του 46ης λεωφόρου, το τετραόροφο κατάστημα adidas των 15.000 τετραγωνικών μέτρων, εμπνέεται από τα στάδια , με ένα νέο πρωτότυπο σχεδιασμό και το μεγαλύτερο κατάστημα του brand στον κόσμο. Η είσοδος του καταστήματος μιμείται έναν αθλητή tunnel, που συνήθως συναντάτε πριν πλησιάσει το γήπεδο,  με τον bleacher να βρίσκεται στο πρώτο και το δεύτερο επίπεδο προσφέροντας ζωντανή προβολή παιχνιδιών στην οθόνη. Έχουν δημιουργηθεί χώροι αποδυτηρίων αντί για dressing rooms και περιοχές “The Turf” και “The Track”, που δημιουργούν το τέλειο πεδίο δοκιμών για προϊόντα.

Για να “βυθίσουν’ πραγματικά τους πελάτες στο πνεύμα των σπορ, η adidas πρόσθεσε ένα στρώμα τεχνολογίας για να ενισχύσει την εμπειρία του flagship. Οι μεγάλες οθόνες αφής επιτρέπουν στους πελάτες να προβάλλουν 3D σάρωση των επιλεγμένων παπουτσιών, περιγραφές προϊόντων, κριτικές και βαθμολογίες, ενώ ένα a mi adidas στούντιο προσφέρει προσαρμοσμένα ρούχα και παπούτσια, συμπεριλαμβανομένου του παπουτσιού Ultra Boost.

Μια αυθεντική εμπειρία “Run Genie” βοηθά επίσης να εντοπίσει κανείς τις προσωπικές μορφές running style και τον συντονισμό των επιλογών υποδημάτων, συμπληρώνοντας μια έκθεση πολλαπλών σελίδων για κάθε συμμετέχοντα. Οι πελάτες μπορούν επίσης να λάβουν μια αποκλειστική εικονική προβολή πίσω από τη νέα συνεργασία του brand με το σούπερ σταρ του MBA, James Harden, με εικονική εμπειρία 360 μοιρών.

Προσθέτοντας ένα προσωπικό στοιχείο στην αθλητική εμπειρία, η adidas ενσωμάτωσε μια περιοχή συμβουλευτικής γυμναστικής με επικεφαλείς τους εκπαιδευτές γυμναστικής της EXOS και μια υπηρεσία σε όλα τα “trends” της NYC και fitness, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης συλλογής βιβλίων. Οι πελάτες μπορούν επίσης να παίρνουν ενέργεια και να ενυδατώνονται σε ένα μπαρ που σερβίρει ακατέργαστους, συμπιεσμένους χυμούς και σνακ της Brooklyn Grass Roots.

Για να μην επισκιαστεί η εμπειρία υψηλής τεχνολογίας και υψηλής ενέργειας, η βιωσιμότητα ήταν επίσης ένα βασικό στοιχείο του νέου σχεδιασμού. Χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα υλικά των κτιρίων, το τσιμέντο και το μέταλλο, μείωσαν την ανάγκη για νέα υλικά. Άλλα οπτικά στοιχεία, όπως ο φράκτης από αλυσίδα, συμβάλλουν στη δημιουργία μιας πρωτογενούς urban αισθητικής.

“Η δημιουργικότητα μας δίνει την ενέργεια και το να βοηθήσουμε τους αθλητές, είναι ο λόγος που υπάρχουμε. Η Adidas NYC δημιουργείται πρώτα με τον αθλητή, ως εμπειρία brand που βασίζεται στον καταναλωτή στην καρδιά της 5ης Λεωφόρου.

Τα πάντα είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τις επιθυμίες των αθλητών, να τους βοηθήσουν να κάνουν τη διαφορά στο παιχνίδι τους, στη ζωή τους και στον κόσμο τους”, δήλωσε ο Kasper Rorsted, Διευθύνων Σύμβουλος της Adidas Group. “Η Adidas NYC αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας για τη δημιουργία της νέας εποχής, η οποία δίνει μεγάλη έμφαση στις επιχειρήσεις σε  πόλεις με μεγάλη επιρροή όπως η Νέα Υόρκη”.

Αυτό το flagship κατάστημα της 5ης Λεωφόρου είναι το πρώτο από τα πολλά καταστήματα που σχεδιάζονται για πόλεις υψηλού προφίλ όπως το Σικάγο, το Λος Άντζελες, την Ατλάντα και το Μαϊάμι. Η μετατόπιση του brand από το επίκεντρο του προϊόντος, στην εστίαση προς τους καταναλωτές μπορεί να γίνει μέσω των βιωματικών στοιχείων που επιτρέπουν στους πελάτες να ανακαλύψουν το μέλλον του αθλητισμού και του στυλ. Θα πρέπει να παρακολουθήσουμε και να δούμε αν άλλα brands αποδέχονται αυτήν την προσέγγιση ως πρόκληση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.