16 Απρ 2024
READING

Trends & καινοτομίες

4 MIN READ

Trends & καινοτομίες

Trends  & καινοτομίες

Έξυπνες αγορές

Οι καταναλωτές έχουν μάθει από το internet shopping για την εξοικονόμηση χρόνου. Ο χρόνος είναι το νέο νόμισμα για τον απασχολημένο καταναλωτή. Αυτοί οι retailers καθιστούν τη ζωή των πελατών τους ευκολότερη, απλούστερη και πιο αποδοτική χωρίς να διακυβεύεται η ποιότητα των προϊόντων ή η εμπειρία αγορών.

Το Chef-in-a-Box είναι ένα αποτελεσματικό, πλήρως αυτοματοποιημένο έξυπνο μηχάνημα αυτόματης πώλησης που προσφέρει γρήγορο φαγητό χωρίς προβλήματα. Τα θρεπτικά, χαμηλού κόστους φρέσκα γεύματα είναι τώρα διαθέσιμα  από τις μηχανές αυτόματης πώλησης σε καταστήματα σε ολόκληρη τη Σιγκαπούρη και διαθέτουν ένα μενού που αλλάζει καθημερινά.

Το Unmade είναι μια πλατφόρμα τεχνολογίας και κατασκευής που δημιουργεί προσαρμοσμένα, πλεκτά ενδύματα. Ενώ η επιχείρηση ενσωματώνεται με εμπορικές επωνυμίες, έχει επίσης ξεκινήσει το δικό της concept store στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου οι αγοραστές μπορούν να προσαρμόσουν σχέδια σε πλεκτά ενδύματα για παραγωγή κατά παραγγελία.

Αλληλεπίδραση

Λόγω της άνοδου του ηλεκτρονικού εμπορίου, όταν οι καταναλωτές αποφασίζουν να ψωνίσουν σε φυσικά καταστήματα, αναζητούν την προσωπική εμπειρία που ο online κόσμος δεν μπορεί να προσφέρει. Οι retailers το κάνουν αυτό πραγματικότητα, παρέχοντας ευκαιρίες για κοινωνικοποίηση με άλλους ομοϊδεάτες αγοραστές ή δίνουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με έμπειρους και αφοσιωμένους υπαλλήλους. Εντάξει, αυτή η αλληλεπίδραση βασίζεται στην πίστη των πελατών και τις ισχυρές σχέσεις για τον retailer.

Το Mini-Migros είναι ένα play (και παιχνιδιάρικο) σχήμα του σούπερ μάρκετ Migros. Από τα αποκλειστικά προϊόντα έως τους branded ταμίες και τα καροτσάκια αγορών, τα πάντα σχεδιάζονται ακριβώς όπως το κανονικό σούπερ μάρκετ Migros, αλλά σε μικρή μορφή. Μέσα στα ελβετικά εμπορικά κέντρα, το Mini-Migros προσκαλεί τα παιδιά και τους γονείς να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και με το σήμα Migros.

Το Blackmores είναι ο τελικός προορισμός για την ευημερία, σχεδιασμένος να ενδυναμώνει και να εμπνέει τους επισκέπτες να ζήσουν μια πιο υγιεινή, πιο φυσική ζωή. Το αυστραλιανό κατάστημα προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία ευεξίας, με δωμάτια για ιδιωτικές συναντήσεις με ειδικευμένους naturopaths, ένα Wellbeing Bar με δείγματα τροφίμων και ποτών, καθώς και μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων.

Emotional Retail

Το Emotional Retail έχει να κάνει με τη δημιουργία συναισθηματικών δεσμών και την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας του brand μέσω της αφήγησης και του ισχυρού περιεχομένου. Το να είσαι retailer ή brand είναι κάτι περισσότερο από την πώληση προϊόντων ή υπηρεσιών, πρόκειται για τη δημιουργία ταυτοποίησης και συνδέσεων. Οι καταναλωτές που ταυτίζονται με ένα brand έχουν την τάση να δεσμεύονται περισσότερο. Αυτά τα καταστήματα ενθαρρύνουν τους πελάτες τους να ξεκινήσουν ένα ταξίδι της ανακάλυψης που οδηγείται από το πάθος για το brand.


To Indigo, ο μεγαλύτερος retailer βιβλίων και μουσικής του Καναδά, είναι μοναδικά εμπνευσμένος από την ιδέα της γκαλερί τέχνης. Στο ένα μέρος βιβλιοπωλείο, στο άλλο ένα πολιτιστικό-πολυκατάστημα, αποτελεί παράδειγμα της συναισθηματικής τάσης στο retail. Η καινοτομία του Indigo ήταν μια μεταμόρφωση από βιβλία και μουσική σε διαφοροποιημένα εμπορικά καταστήματα μέσα σε ένα κατάστημα με χαρτικά, λουλούδια, American Girl, Starbucks, Fitbit και Rifle Paper & Co.

Η De Balkonie ειδικεύεται στα “πάντα για το μπαλκόνι σας”. Τα αστικά εμπορεύματα και τα διακοσμητικά μπαλκόνια βοηθούν τους κατοίκους της πόλης της Ολλανδίας να βελτιστοποιήσουν (σχετικά) το μικρό τους μπαλκόνι. Το κατάστημα προσφέρει μια εστιασμένη ποικιλία από καινοτόμα προϊόντα και προσωπικές συμβουλές. Πωλεί βιώσιμα φυτά και εμπνέει τους ανθρώπους μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης.

Ευθύνη

Οι καταναλωτές δεν ήταν ποτέ περισσότερο συνειδητοποιημένοι κοινωνικά και τα brands και οι retailers θα έπρεπε ενσωματώσουν την κοινωνική ευθύνη στην ταυτότητά τους. Οι καταναλωτές ενδιαφέρονται για το περιβάλλον, για τους ανθρώπους, για την κοινωνική ευθύνη και, τελικά, για τα είδη των τροφίμων που καταναλώνουν και τις μεθόδους παραγωγής που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή αυτών των τροφίμων. Οι καταναλωτές θέλουν να αισθάνονται ότι αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου πλάνου όταν αγοράζουν από ένα brand, πράγμα που σημαίνει ότι τα brands πρέπει να τους παρέχουν την ευκαιρία να υποστηρίξουν ένα καλό σκοπό.

Η Feeding Spain  ξεκίνησε ως κλαμπ διανομής γεύματος και είναι μια ιδέα που γεννήθηκε από κάτι απλό: “Για κάθε γεύμα που αγοράζετε, ένα άλλο γεύμα θα παρέχεται σε κάποιον που έχει ανάγκη.” Σε αυτό το casual εστιατόριο στη Βαρκελώνη οι τιμές είναι προσιτές και αντιστέκεται στους ανταγωνιστές που δεν προάγουν την κοινωνική ευθύνη. Η Veras Copenhagen είναι ένα online circular clothing concept στη Δανία, όπου οι πελάτες μοιράζονται ουσιαστικά τα ρούχα μεταξύ τους. Για μηνιαία συνδρομή μέλους, οι πελάτες είναι ελεύθεροι να εναλλάσσουν και να ανταλλάσσουν ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ όσες φορές επιθυμούν.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.